Vakantie of weekendje weg in Elzas en Vogezen?

Met de gratis reisgids mis je niets van de natuur, ooievaars en gebouwen van de Elzas en Vogezen

De Elzas en Vogezen in Frankrijk hebben heel wat troeven om jou als toerist de beste vakantie Elzas-Vogezen te bezorgen. Met onze autoroute brengen we je langs de hoogtepunten en het beste van Elzas-Vogezen. Elzas-Vogezen heeft ook bijzondere bezienswaardigheden als het concentratiekamp Le Struthof en het hoog gelegen kasteel van Haut-Koenigsbourg.  Lees meer

De natuur in de Elzas en Vogezen is fenomenaal en zeer gevarieerd.
  • Volg de wijnroute van Obernai tot Mulhouse
  • Geniet van de lokale gastronomie
  • Bezoek leuke dorpjes met vakwerkhuizen
  • Ontdek de prachtige natuur

Gratis reisgids Elzas - Vogezen?

Gratis reisgids downloaden

Mont Sainte Odile

Tijdens jouw vakantie moet je absoluut Mont Sainte Odile bezoeken, een bedevaartsoord in Elzas-Vogezen met heel wat wandelmogelijkheden. Deze bezienswaardigheid kijkt hoog over de laagvlakte van Elzas-Vogezen uit. Ook was het religieuze gebouw een paar eeuwen lang de zetel van een groot klooster en werd gewijd aan Sainte Odile, de beschermvrouw van de Elzas. Tegenwoordig vind je een hotel in Mont Sainte Odile. Ontdek tijdens de wandeltochten de heidense muur die 1000 v. Chr. werd gebouwd en geniet van afgezette routes.

Ooievaars

En dan zijn er nog de vele ooievaars waar je alles over leert in de twee parken Centre de Réintroduction en Cigoland. Elzas-Vogezen heeft altijd veel Ooievaars aangetrokken. Toch liep het aantal vanaf de jaren zeventig in rap tempo terug door de jacht, vervuiling en vele hoogspanningskabels. Om de ooievaars te redden zijn er twee parken voor de vogels opgericht om het aantal weer te vergroten.

Wijnroute

Om de vakantie langs Elzas-Vogezen op en top af te sluiten is de wijnroute langs de vele rustieke dorpjes een absolute aanrader. 

Lokale gastronomie

Vergeet vooral niet de lokale gastronomie te checken die bekend staat door gerechten als Choucroute, Baeckeoffe, Kougelhopf en de Munsterkaas. Dat betekent lekker genieten in jouw vakantie!

Reviews en beoordelingen vakantie Elzas - Vogezen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Elzas - Vogezen? Plaats je beoordeling

Vercruysse Guido 6 februari 2016

Prima gids ,is een aanrader voor. Jammer voor dit jaar, heb reeds andere reis geboekt.

Flandre Nicky 1 februari 2016

Super, we hebben er héél véél tips uitgehaald en ons reisje is rond, we vertrekken binnenkort, met de reisgids bij de hand om ter plaatse een keuze te wat we bezoeken.

r.a. straten 21 december 2015

mooie opmaak, goed te lezen, ik ben er erg blij mee.

Boddin Marc 16 oktober 2015

Zeer goed gestructureerd met vooral de wandelkaarten in Straatsburg en Colmar top!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info