Euroreizen.be

Vakantie Zwarte Woud: alle info en bezienswaardigheden

Wandelen, fietsen en nog veel meer activiteiten

Het Duitse middelgebergte dat bekend staat als het Zwarte Woud beslaat een gebied van ongeveer 120 km lang en 60 km breed. Dit grote gebied, niet eens zo gek ver weg, biedt een enorme waaier aan mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten tijdens je vakantie Zwarte Woud. Lees meer

Download de gratis reisgids en maak heerlijke wandeling en autoroutes in het Zwarte Woud
  • Ga wandelen in een gebied met wel 30.000 km aan bewegwijzerde wandelwegen
  • Ga mountainbiken op bewegwijzerde routes
  • Krijg voordeel met de SchwarzwaldCard
  • Bezoek één van de talrijke wijnfeesten

Gratis reisgids Zwarte Woud?

Gratis reisgids downloaden

Daarnaast heeft de regio een zeer ruime keuze aan andere toeristische aspecten: historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes... En je kan er bovendien heerlijk eten en drinken, er staan namelijk tal van gastronomische specialiteiten op de kaart. 

Wandelen en fietsen (vooral mountainbiken) zijn twee van de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud. Wandelaars kunnen gebruik maken van een netwerk van maar liefst 30.000 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen. Opvallend is dat het trendy "nordic walking" aan een opmars bezig is in het Zwarte Woud. Mountainbikers voelen er zich eveneens thuis. Er wacht hen een aangesloten netwerk van 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten.

Voor wie gebruik wil maken van de vele toeristische mogelijkheden in het Zwarte Woud is er de SchwarzwaldCard. Deze kaart is geldig op drie dagen naar eigen keuze bij maar liefst 130 attracties en bezienswaardigheden, zoals spa's, vrijetijds- en natuurbelevenisparken, musea, kabel- en zweefbanen, boottochten, bezoeken aan kastelen, kloosters, mijnen, glasblazerijen...

Als je pas na de zomervakantie naar het Zwarte Woud gaat kun je bovendien deelnemen aan een van de talloze wijnfeesten in de regio. Vaak proef je er heel lekkere wijnen die bij ons niet te koop zijn, gewoon omdat ze ter plaatse verkocht en opgedronken worden. Natuurlijk zijn er tijdens de zomer ook tal van andere feesten en evenementen, zoals een nachtelijke vlooienmarkt, een folkloreavond, bierfeesten, een jazzbrunch, een rijtuigentornooi ... Kortom, het Zwarte Woud is de perfecte plek om heerlijk op vakantie te gaan.

Reviews en beoordelingen vakantie Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: zeer diverse toeristische mogelijkheden? Plaats je beoordeling

Vos Arrmand 28 september 2015

Heel leuke 4 daagse vakantie gehad. We hebben het orgelmuseum van Waldkirch bezocht en de grootste koekoeksklok ter wereld, de moeite waard en voor de rest mooie wandelingen gemaakt in het mooie woud.

Theo 24 september 2015

We hebben de route anders ingepland maar alle tips en bezienswaardigheden loonden de moeite. Ook mogelijk in combinatie met bezoek aan de stad Straatsburg!

Hilona 17 september 2015

Zeer bruikbare gids, correcte en bruikbare info.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info