Vakantie Zwarte Woud: alle info en bezienswaardigheden

Wandelen, fietsen en nog veel meer activiteiten

Het Duitse middelgebergte dat bekend staat als het Zwarte Woud beslaat een gebied van ongeveer 120 km lang en 60 km breed. Dit grote gebied, niet eens zo gek ver weg, biedt een enorme waaier aan mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten tijdens je vakantie Zwarte Woud. Lees meer

Geniet van fiets- en wandelwegen, een autoroute en zoveel meer in het Zwarte Woud.
  • Wandelen in een gebied met 30 000 km wandelwegen
  • Mountainbiken op 3500 km bewegwijzerde routes
  • Heel wat voordelen attracties met de SchwarzwaldCard 
  • Neem deel aan één van de talrijke wijnfeesten

Gratis reisgids Zwarte Woud?

Gratis reisgids downloaden

Daarnaast heeft de regio een zeer ruime keuze aan andere toeristische aspecten: historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes... En je kan er bovendien heerlijk eten en drinken, er staan namelijk tal van gastronomische specialiteiten op de kaart.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen (vooral mountainbiken) zijn twee van de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud. Wandelaars kunnen gebruik maken van een netwerk van maar liefst 30 000 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen. Opvallend is dat het trendy "nordic walking" aan een opmars bezig is in het Zwarte Woud. Mountainbikers voelen er zich eveneens thuis. Er wacht hen een aangesloten netwerk van 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten.

Voordelige SchwarzwaldCard

Voor wie gebruik wil maken van de vele toeristische mogelijkheden in het Zwarte Woud is er de SchwarzwaldCard. Deze kaart is geldig op drie dagen naar eigen keuze bij maar liefst 130 attracties en bezienswaardigheden, zoals spa's, vrijetijds- en natuurbelevenisparken, musea, kabel- en zweefbanen, boottochten, bezoeken aan kastelen, kloosters, mijnen, glasblazerijen...

Als je pas na de zomervakantie naar het Zwarte Woud gaat kun je bovendien deelnemen aan een van de talloze wijnfeesten in de regio. Vaak proef je er heel lekkere wijnen die bij ons niet te koop zijn, gewoon omdat ze ter plaatse verkocht en opgedronken worden. Natuurlijk zijn er tijdens de zomer ook tal van andere feesten en evenementen, zoals een nachtelijke vlooienmarkt, een folkloreavond, bierfeesten, een jazzbrunch, een rijtuigentornooi ... Kortom, het Zwarte Woud is de perfecte plek om een heerlijke vakantie te beleven.

Reviews en beoordelingen vakantie Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: zeer diverse toeristische mogelijkheden? Plaats je beoordeling

Tour

17 januari 2017

Prima gids, heel informatief

Tour

5 januari 2017

Het is een zeer goede reisgids om het Zwarte Woud te bezoeken . Het is een goede voorbereiding om mijn reis voor te bereiden en mijn uitstappen te plannen . Dank en vriendelijke groeten Luc Vanhecke

Tour

4 december 2016

Heb dankzij de gids enkele zeer mooie daguitstappen kunnen plannen DANK U WEL !!!!

Tour

5 oktober 2016

Wat een plezier deze gids. Zowel voor de nieuwe reiziger die het Zwarte Woud nog wil ontdekken, als voor de trouwe klant, die er altijd iets nieuws kan van opsteken. Uitgebreid, volledig, overzichtelijk. Kortom : een aanrader !!!

Tour

21 september 2016

Omdat we in Nagold en Todtmoos logeerden hebben we de route vanaf Allerheiligen tot in het zuiden gedaan, met uitzondering van Freiburg en de Wutachschlucht (te moeilijk voor onze leeftijd). De aanduidingen waren zeer bruikbaar. Ons zijn vooral Freudenstadt, het klooster in Alpirsbach, het gezellige Schiltach en de Belchen het best bevallen. De waterval in Triberg is een toeristisch trekpleister, goed aangelegd maar niet erg spectaculair. Het is een aaneenschakeling van korte stukken waterval. De weg terug langs de Wallfartskirche was aangenaam wandelen. Titisee was zodanig druk en weinig boeiend dat we er maar heel kort gestopt zijn. De Schluchsee loont echt niet de moeite om langs te gaan. Op de Belchen (kabelbaan € 7,5 h/t) hebben we boven de panoramawandeling R2a gemaakt. Schitterende vergezichten, maar met kinderen opletten - soms smalle paadjes en steile diepten. Het was ons derde bezoek aan het Zwarte woud en nog steeds even boeiend. Prima reisgids.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info