Vakantie Zwarte Woud: alle info en bezienswaardigheden

Wandelen, fietsen en nog veel meer activiteiten

Het Duitse middelgebergte dat bekend staat als het Zwarte Woud beslaat een gebied van ongeveer 120 km lang en 60 km breed. Dit grote gebied, niet eens zo gek ver weg, biedt een enorme waaier aan mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten tijdens je vakantie Zwarte Woud. Lees meer

Geniet van fiets- en wandelwegen, een autoroute en zoveel meer in het Zwarte Woud.
  • Wandelen in een gebied met 30 000 km wandelwegen
  • Mountainbiken op 3500 km bewegwijzerde routes
  • Heel wat voordelen attracties met de SchwarzwaldCard 
  • Neem deel aan één van de talrijke wijnfeesten

Gratis reisgids Zwarte Woud?

Gratis reisgids downloaden

Daarnaast heeft de regio een zeer ruime keuze aan andere toeristische aspecten: historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes... En je kan er bovendien heerlijk eten en drinken, er staan namelijk tal van gastronomische specialiteiten op de kaart.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen (vooral mountainbiken) zijn twee van de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud. Wandelaars kunnen gebruik maken van een netwerk van maar liefst 30 000 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen. Opvallend is dat het trendy "nordic walking" aan een opmars bezig is in het Zwarte Woud. Mountainbikers voelen er zich eveneens thuis. Er wacht hen een aangesloten netwerk van 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten.

Voordelige SchwarzwaldCard

Voor wie gebruik wil maken van de vele toeristische mogelijkheden in het Zwarte Woud is er de SchwarzwaldCard. Deze kaart is geldig op drie dagen naar eigen keuze bij maar liefst 130 attracties en bezienswaardigheden, zoals spa's, vrijetijds- en natuurbelevenisparken, musea, kabel- en zweefbanen, boottochten, bezoeken aan kastelen, kloosters, mijnen, glasblazerijen...

Als je pas na de zomervakantie naar het Zwarte Woud gaat kun je bovendien deelnemen aan een van de talloze wijnfeesten in de regio. Vaak proef je er heel lekkere wijnen die bij ons niet te koop zijn, gewoon omdat ze ter plaatse verkocht en opgedronken worden. Natuurlijk zijn er tijdens de zomer ook tal van andere feesten en evenementen, zoals een nachtelijke vlooienmarkt, een folkloreavond, bierfeesten, een jazzbrunch, een rijtuigentornooi ... Kortom, het Zwarte Woud is de perfecte plek om een heerlijke vakantie te beleven.

Reviews en beoordelingen vakantie Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: zeer diverse toeristische mogelijkheden? Plaats je beoordeling

Jan Krautli 22 augustus 2016

Prachtige streek, veel groen, bossen, bergen, wandelingen ... De prijzen voor een etentje, drankje ... is zeker niet duur. De wandelingen langs de beschreven watervallen zijn zeker de moeite waard. De wandelroute in Bad Peterstal is zeer zwaar (steile hellingen) en dus zeker niet voor iedereen weggelegd. De woning als koekoeksklok is het omrijden niet waard. Bovendien is het vermelde adres verkeerd. De Hexenlochmuhle is ook niet het omrijden waarden. De weg er naar toe is wel prachtig! De berg in Belchen is ook de moeite. Prachtig uitzicht en prachtige wandeling. De wandeling naar boven was wel uitermate zwaar.

VAN DER CAMMEN LIESBETH 17 augustus 2016

Heel uitgebreid, heel aangenaam om te lezen, alles staat er in van a tot z. dit zal zeker van pas komen bij het boeken voor onze reis in juli 2017 dat we nog moeten boeken.

Rian 12 augustus 2016

Fijne beknopte gids met voldoende tips voor wat leuke uitstapjes.

Nancy Coremans 8 augustus 2016

Heel praktische gids. We hebben er veel gebruik van gemaakt. Er staan zaken in die je anders waarschijnlijk niet zou doen of weten.

Li Jun 4 augustus 2016

Zeer goed. Veel geholpen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info