Vliegtickets Milaan luchthaven, openbaar vervoer

Reizen met het vliegtuig
Vanuit Brussel en Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar Milaan. Het is niet eenvoudig als je naar Milaan vliegt. Er zijn 3 luchthavens: Milan Linate, Milan Malpensa en Bergamo (Orio al Serio). Milan Linate ligt het dichtst bij het centrum: 7 km. Malpensa ligt ca. 45 km van het centrum en is de nieuwste en grootste luchthaven. Bijna alle internationale vluchten verlopen nu via Malpensa waar je via terminal 1 de trein of bus kan nemen naar het centrum van Milaan (zie verder in de tekst). Linate Airport heeft alleen een busverbinding met de stad. Hier landen de meeste binnenlandse vluchten en ook een paar Europese, maar deze laatste in zeer beperkte mate.

De luchthaven in Bergamo, Orio al Serio is vooral gebruikt door lowcost maatschappijen en is dikwijls verkocht als 'Milaan'. Deze luchthaven ligt ongeveer een 60 km van Milaan maar er zijn geen goede verbindingen met het openbaar vervoer. Je hangt af van shuttlebussen die je naar het station van Bergamo brengen van waaruit je dan met de trein naar Milaan en Venetië kan sporen.  Zoek het goedkoopste vliegticket op via de zoekrobot hier rechts of uitgebreid zoeken van vliegtickets Milaan via de grote zoekmodule . 


Met de trein naar en van Malpensa airport
Het lijkt allemaal niet eenvoudig als je op Malpensa aankomt maar neem je tijd en kijk uit naar de pijlen voor de trein vanop terminal 1. In het Italiaans moet je zoeken naar Ferrovi Nord Milano, Malpensa Express. Deze trein brengt je naar het hartje van Milaan, nl. het treinstation Milano Cadorna. Daar kan je de metro nemen. Dit is lijn 1, de rode lijn.

Om terug te rijden naar Malpensa Airport raadpleeg je best de uurrooster. Met de metro ga je naar Cadorna F.N. Triennale, gelegen op lijn 1 (rode lijn). Een metrostation herken je aan de rode 'M' die nogal fel lijkt op die van een bekend hamburgerrestaurant. De rit naar de luchthaven duurt ongeveer 40 minuten en je komt aan in terminal 1 waar de meeste vluchten vertrekken. Moet je naar terminal 2 (chartervluchten) dan moet je daar de gratis shuttlebus nemen (om de 15 minuten).

Reizen met de auto

  • Opgepast! In Milaan mag je niet binnenrijden als je er niet in een hotel logeert, wie dit toch doet riskeert een boete op te lopen tot 300 euro. Wie er logeert dient zijn voertuig buiten het stadscentrum te parkeren. Dat is steeds betalend en daarom nog geen garantie dat de parking bewaakt is.
  • Toltarieven Italiaanse autosnelwegen: www.autostrade.it
  • Verkeersreglement (afwijkingen)
  • Brandstofprijzen

Goedkoop een auto huren bij CarDelMar

CarDelMar biedt wereldwijd huurauto’s aan en onderscheidt zich door een zeer aantrekkelijk laag prijsniveau, waardoor de huurauto’s veelal tot wel 30% goedkoper zijn dan die van de gevestigde partijen. Het zijn All-inclusive prijzen zonder extra kosten, dit met een goede en snelle service. Vraag de prijzen van huurauto's op via CarDelMar.

Internationale lijnbussen
Eurolines vertrekt vanuit de belangrijkste steden in België en Nederland naar Milaan. Alle informatie kan je vinden op Eurolines.com

Reviews - beoordelingen

Promotie Milaan

4 dagen Milaan incl. vlucht en ticket Expo: vanaf 375€ pp
4 dagen Milaan incl. vlucht en ticket Expo: vanaf 375€ pp
Verblijf in Hotel Ariston ***: 3 overnachtingen met ontbijtbuffet en dagticket voor de Expo 2015. Ook inbegrepen vlucht Brussel-Milaan h/t met Brussels Airlines. Kamer met gratis WiFi, airconditioning en kluisje. Hoge klantenbeoordeling: 8.3/10.

Toon hotelpromotie 


  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen