Nieuwsbrief

Inschrijven op nieuwsbrief

Je e-mail adres beheren

Abonneren op deze Promoties RSS feed

Dwars door Frankrijk, de beste etappes

Dwars door Frankrijk, de beste etappes

Wat is "Dwars door Frankrijk"?

Met de voorgestelde trajecten rij je dwars door Frankrijk van noord naar zuid (of omgekeerd). Wij stellen je interessante etappeplaatsen voor en wat je er zoal kan zien en beleven. Het traject dat we je meegeven gebruikt geen autosnelwegen. Maar wie de snelwegen wel gebruikt kan ook hier interessante tips vinden voor een etappeplaats niet ver van de snelweg af.

Zoals steeds is het downloaden van de reisgids "Dwars door Frankrijk" gratis.

"Dwars door Frankrijk" bestaat uit 2 trajecten.
Deel 1 brengt je van Lille (Rijsel) naar Biarritz.
Deel 2 start in Sedan en brengt je naar Perpignan of de Côte d'Azur.

Gids downloaden 

GPS-tracks: we hebben de route volledig uitgezet in de formaten gpx (o.m. Garmin) en itn (TomTom). Je kan de gps-tracks hier downloaden.

Voor wie is deze reisgids?

  • Als je een etappeplaats of –hotel zoekt niet ver van de snelweg.
  • Als je geen snelwegen wilt nemen om dwars door Frankrijk te rijden.
  • Als je van je heen- en terugreis ook een vakantie wil maken.
  • Als je lange trajecten in meerdere dagen wil afleggen.
  • Zowel voor wie naar Spanje wil reizen als wie een bestemming in Frankrijk wil bereiken.
  • Als je een rondreis in Frankrijk wil maken … je kan de beide trajecten aan elkaar linken … als je veel tijd hebt.


Maar bovenal moet je deze gids volgen als je het échte Frankrijk wil zien. Je komt soms op verrassende plaatsen. Je krijgt een enorme variatie aan landschappen … je laat je wel eens verleiden door een pijltje naar een bistro of crêperie …

Gids downloaden

Extra informatie op Dwarsdoorfrankrijk.be

Per etappeplaats krijg je maximaal één pagina informatie in de download reisgids. Voor extra informatie, stadswandelingen en lokale autoroutes verwijzen we door naar Dwarsdoorfrankrijk.be. Deze directe link brengt je naar een pagina op Reisroutes.be waar je uitgebreide stadswandelingen en autoroutes kan downloaden per etappeplaats.
  

Etappehotels, hotels voor één nacht

Op weg naar Zuid-Europa zijn er nogal wat vakantiegangers die graag een etappehotel reserveren. Een hotel voor één nacht, ergens halfweg je reisroute, is veelal de start van een rustige vakantie. Vooral in Frankrijk staat de hotelsector open voor deze één-nacht-toeristen. In Duitsland en Zwitserland is dit niet altijd het geval en de zoektocht soms wat lastiger. Vergeet echter nooit vooraf te reserveren!

Met onderstaande module kan je een hotel opzoeken en reserveren waar je ook welkom bent voor één nacht!


Reviews - beoordelingen

Reacties dwars door Frankrijk, de beste etappes

martin

De route dwars door Frankrijk heb ik persoonlijk nog niet gemaakt. Evenwel kan ik meedelen dat terzake de diverse stadswandelingen die jullie aanbieden ik werkelijk een fan ben. Bij ieder bezoek aan een kleinere of grotere stad laat ik me door jullie documenteren en maak ik gebruik van de door u aaneboden stadswandelingen met achtergrondinfo.

Rose-Marie Vandermosten

De informatie is zeer duidelijk en nuttig zeker een aanrader voor iedereen die een stad , land of omgeving wilt verkennen

linde

Bezoek aan Lille ahv wandeling. Wanneer we overwegen een stad beter te leren kennen, halen jullie stadswandelingen ons elke keer over de streep om deze ook daadwerkelijk te verkennen. Ook nu hebben we Rijsel met de uitgeprinte versie in de hand op een uiterst aangename manier ontdekt. Mooie luswandeling,realistische afstand met de mogelijkheid tot uitbreiding. Ahv gids deden we plaatsen aan die de moeite loonden en de bijhorende uitleg was perfect:beknopt en geschiedkundig interessant. Bedankt

linde

Wandeling Brussel Ik woon relatief dichtbij Brussel, maar had nog nooit de moeite genomen om haar van dichtbij te leren kennen. Zeer mooie route met plekjes, die iedereen zou moeten gezien hebben : Vossenplein, Kleine Zavel, Grote Zavel, Kunstberg, ... Wandeling was mooi opgebouwd, interessante achtergrondinformatie, hints. Bellevue museum over de geschiedenis van België en de koningen was een schot in de roos ! Jullie wandelingen zijn echt aan te raden en halen ons over de drempel om onze eigen steden beter te leren kennen. Mooie formule ! Bedankt.

jos

Prima alternatief voor de tolwegen en ideaal voor degenen waarbij de vakantie begint bij het sluiten van de voordeur.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen