Claude Monet: The immersive Experience in Luik

Claude Monet: The immersive Experience in Luik

De kerk Saint-Pholien in Luik is voor vijf jaar een plek voor immersieve tentoonstellingen. Vanaf 13 maart '24 kan je daar terecht voor CLAUDE MONET: THE IMMERSIVE EXPERIENCE. Daarna volgen er nog andere thema's want de bedrijven achter deze tentoonstelling, Exhibition Hub en Fever, hebben al meerdere succesvolle immersieve creaties gerealiseerd, zoals Van Gogh.

De Sint-Foillankerk als exporuimte

Deze kerk in hartje Luik is vooral bekend door de detectiveroman Le Pendu de Saint-Pholien van Georges Simenon. Het gebruik van de kerk als exporuimte is volledig in lijn met wat het Bisdom Luik wenst. Het koor en de sacristie worden niet meegenomen in de tentoonstelling en kunnen gebruikt worden voor erediensten. De rest van de kerk is in gebruik voor het evenement zonder echter wijzigingen aan te brengen aan de constructie en indeling van de kerk.

Claude Monet: The immersive Experience

Het doel is je vooral te laten inleven in de wereld van Claude Monet. Daarvoor gebruiken ze 360° projecties (met geluid) op de muren, zuilen en zelfs gedeeltelijk de vloer van de kerk. Zo krijg je beelden en impressies te zien van 300 schilderijen van de kunstenaar. Daarnaast kan je ook nog met een VR-bril een route volgen van zo'n 10 minuten in de voetsporen van Claude Monet. Er is ook nog een informatief gedeelte waar ook het atelier van deze Franse meester is gereconstrueerd.

Praktisch

Vanaf 13 maart 2024 in de kerk Saint-Pholien, Rue St Pholien 9, 4020 Luik
Het is 35 minuten wandelen vanaf het treinstation Liège-Guillemins en slechts 15 minuten vanaf het treinstation Liège-Saint-Lambert.
Duur van het parcours: ongeveer 1u30
Tickets: https://monetexpo.com/liege/nl

Foto's: The Immersive Experience © Exhibition Hub

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info