Nieuw: ErfgoedApp

Nieuw: ErfgoedApp

Een museumbezoek mét een audiogids? Het is in zowat elk museum al lang een ingeburgerde manier om op eigen tempo de tentoongestelde objecten te bekijken met behulp van commentaar op de oren. De trein van de multimedia en de technologische toepassingen er van raast echter steeds verder door. Wat vandaag nog hype is, wordt een poosje later reeds als ‘oud’ beschouwd. Zo’n nieuwigheidje is recent ontwikkeld en is vorige vrijdag 19 januari door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz gelanceerd. Voortaan kan je met de ErfgoedApp fysiek op stap om met de app als begeleiding kennis te vergaren in de musea en het cultuur erfgoed van Vlaanderen. Een primeur!

Met deze gratis aangeboden Erfgoedapp (in Google Play en App Store) kan je voortaan à la carte, dus naar eigen keuze, informatie opvragen, filmpjes bekijken, geluidsfragmenten ontvangen, enz. Enkel met het camera-oog van je smartphone of tablet scannen en je krijgt wat je wil zien, beluisteren en lezen. 

Bovendien kan je met gebruik van iBeacons de gewenste informatie krijgen over bijvoorbeeld het kunstwerk waarnaar je kijkt. Via Bluetooth gebeurt de connectie tussen het zendertje en je smartphone of tablet.

Via de Erfgoedapp kunnen nu bijna 2 000 musea en erfgoedorganisaties de gewenste multimediale informatie aanbieden. Een flinke stap vooruit in het updaten van die informatie. Of het museum kan extra’s aanbieden voor kinderen en jongeren met gegevens over een zoektocht of spelletje doorheen het museum. 

Tot slot geven we nog mee dat de ErfgoedApp tevens gekoppeld is aan Erfgoedkaart.be. Op die manier is het mogelijk om op deze portaalsite te ontdekken welke musea en erfgoedcentra gelegen zijn in gans Vlaanderen en Brussel.
Ontdek de ErfgoedApp op www.erfgoedapp.be 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info