Smaakkaart Ronse zorgt voor culinaire beweging

Smaakkaart Ronse zorgt voor culinaire beweging

Met de Smaakkaart slaat Toerisme Ronse twee vliegen in één klap. ‘Culinaire beweging’, zo zou je het opzet kunnen noemen wat Toerisme Ronse beoogt met deze Smaakkaart. Wie deze aanschaft krijgt de gelegenheid om in de stad Ronse al wandelend het rijke verleden te (her)ontdekken en tussendoor ook te kunnen genieten van lekkere streekproducten. Dit kan van woensdag tot zondag. Bedoeling is om zowel de Ronsenaar zelf als de toeristen op een aangename manier te laten proeven van de lokale troeven.

Één kaart: 6 culinaire stops

Je kan deze Smaakkaart verkrijgen enkel en alleen bij Toerisme Ronse. De kaart kost 15 euro en bevat zes smaakbonnen die je in de deelnemende horecazaken kan omruilen. Wat je daarvoor in de plaats krijgt, is best veel. Annelies Lenoir van Toerisme Ronse: “Met de Smaakkaart ga je op ontdekkingstocht in en rond de ‘Vrijheid’, een erfgoedgebiedje dat in vroegere eeuwen in het toenmalige Ronse lag. Je leert met behulp van opgestelde kijkdozen wat bij over het verleden van Ronse en tegelijk smaak je de culinaire geneugten van Ronsische producten in horecazaken.” 

Wil je graag weten wat buuntsies zijn, een Ronsenaarke en wat een écht Ronsisch bier is? Dan moet je beslist deze Smaakkaart aanschaffen en op stap gaan voor deze culinaire tocht. Lees meer informatie.

‘De Vrijheid’ was tijdens de 10de eeuw tot de Franse Revolutie een gebiedje dat binnen de stadsgrenzen van Ronse lag. Het was omsloten door plukjes natuur met beken en hagen en was in handen van de kerk. Het is in deze voormalige enclave dat je de wandeling maakt. Hoe ‘de Vrijheid’ er dan wel uitzag, kom je te weten door een blik te werpen in de opgestelde kijkdozen op het parcours van de wandeling.

Heb je nog vragen, dan kan je terecht bij medewerkers van Toerisme Ronse, telefoon: 055 23 27 11 of via de website www.ontdekronse.be

Praktisch

De Smaakkaart Ronse is enkel te verkrijgen bij Toerisme Ronse. Een kaart bevat 6 smaakbonnen in te ruilen bij horecazaken op het parcours. Kostprijs 15 euro.  Geldig van woensdag tot zondag.
Opgelet. Wegens restauratiewerken is Toerisme Ronse tijdelijk gevestigd in het Spanjaardenkasteel, in het Bruulpark (volg wegwijzers ‘Wij zijn daar’ vanaf de Hoge Mote).

Zin gekregen in nog méér Ronse? Ga dan ook mee op stap met de wandeling ‘Van art deco tot fabrieksteegjes’. Of fiets je liever? Ook dat kan want in en rond Ronse tekenden wij een parcours uit die je best met een e-bike doet. Beide routes zijn te vinden in onze reisgids 'Vlaamse Ardennen' en gratis te downloaden.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

    Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel

    Hotel Country Lodge Moriaanshoofd ligt in Mullem, Oudenaarde, aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van een ruim aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden. Inclusief half pension, fiets- en wandelroutes.
    va.€ 225 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info