Tervuren toont zich in herfstkleuren

Tervuren toont zich in herfstkleuren

Tervuren pakt in deze herfst uit met zijn troeven. Het Warandepark of Park Tervuren en het Zoniënwoud zijn nú gehuld in de prachtige herfstkleuren. Er zijn uitgestippelde wandelroutes en ook met de fiets kan je begeleid de omgeving leren ontdekken of op eigen tempo via het fietsknooppuntennetwerk van Vlaams-Brabant. Hoog tijd om die troeven te komen ‘proeven’ mocht je ze nog niet kennen.

Het najaar is natuurlijk een ideale periode om te midden van de in rood, groen en bruin gekleurde natuur de longen te vullen met buitenlucht. Of je een gelegenheidswandelaar bent of doorwinterde stapper, er is voor iedereen wel een route die zal aanspreken. Het wandelknooppuntennetwerk Zuid-Dijleland biedt veel mogelijkheden. Een kaart geeft een duidelijk overzicht. Op de markt van Tervuren kan je al meteen inpikken op het netwerk aan knooppunt 4. Een topper als het Park Tervuren of Warandepark met de prachtige Warandevijvers, het Spaans Huis, de kaarsrechte lanen, … vind je zeker terug op het netwerk. Of doe net zoals anderhalf miljoen anderen tijdens het jaar en ga de wandelpaden opzoeken in het gigantische Zoniënwoud.

Beleef je de natuur liever op twee wielen? Dan liggen er vele kilometers van het fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant op jou te wachten. Kaarten van de netwerken vind je trouwens in het nieuw geopende toeristisch bezoekerscentrum van Tervuren. De bezienswaardigheden van Tervuren worden er op een interactieve en leuke manier voorgesteld. Je kan er bijna echt tussen de bomen wandelen. Vraag er naar info over de regio, over het Zoniënwoud. Over dat woud kan je trouwens een digitale quiz meedoen. Je vindt er uiteraard tal van andere wandel- en fietskaarten en meertalige apps geven je een beeld van het toeristische aanbod. Het bezoekerscentrum is bovendien gratis toegankelijk.

Op de website www.visittervuren.be krijg je een overzichtelijk boeiend beeld wat er in Tervuren zoal mogelijk is.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info