Virtual Reality toer met Historium Brugge

Virtual Reality toer met Historium Brugge

Historium op de Markt in Brugge pakt vanaf deze herfst uit met een innoverende attractie, de City Virtual Reality toer, die gekoppeld is aan een bezoek aan het belevingsmuseum. De locaties die je tijdens het bezoek ontdekte, zal je nu ook daadwerkelijk in de Brugse binnenstad kunnen gaan toetsen met de reële situatie vandaag. Met City VR speelt het Historium in op een steeds maar vernieuwende trend anno de 21ste eeuw hoe een museumbezoek nóg attractiever, nóg spectaculairder kan aangeboden worden aan de bezoeker.

Hoe gaat het praktisch te werk?

In het City VR-mapje vind je alle info die het mogelijk maakt om de stad in te trekken met een Oculus-bril. In deze speciale ‘bril’ past elke smartphone. Via een app zal je content kunnen downloaden via gratis WiFi in Historium naar je smartphone. De content biedt uitleg en beelden in 3D over de zes locaties die je tijdens het bezoek van Historium leerde kennen. Je begeeft je na je bezoek naar de gewenste locatie in de stad, en kan het verschil bekijken tussen hoe het was in 1435 tijdens de middeleeuwen en nu vandaag.

Een unieke en beklijvende manier om én geschiedenis én heden met elkaar te vermengen. Historische gebouwen die vandaag verdwenen zijn op de plaats waar je staat, komen dankzij dit technologisch snufje opnieuw tot leven.

De zes locaties die bij de opstart werden geselecteerd zijn: de Waterhalle (binnen en buiten), de Sint-Donaatskerk, de Grote Kraan, het Dampoortcomplex en uiteraard het Belfort.

Praktisch

Historium Brugge, Markt 1, 8000 Brugge
Je kan een combiticket kopen voor 19,50 € met daarin de toegang tot het Historium en het mapje City Virtual Reality toer. Meer info: http://vr.historium.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info