Waarom naar Corsica in 8 tips

Waarom naar Corsica in 8 tips

Corsica is een betoverend mooi eiland. Wat je er aan natuurpracht aantreft is bijna onwaarschijnlijk. Vaak genoemd als ‘île de beauté’ en eerlijk, deze uitdrukking kon niet beter gekozen worden. Niet meteen overtuigd? Lees dan verder en laat je overtuigen om tóch die rondreis of vakantie te boeken naar Corsica. Handig verpakt in 8 tips.

Tip 1: Het weer

Bijna alle dagen van het jaar kan je er rekenen op … de zon. Het mediterraan klimaat zorgt er voor dat de zomers er lekker warm zijn, de herfst het decor verandert in een ‘warm’ kleurfestijn, de winter mild te noemen is en een sprankelende lente veel nieuw licht en leven brengt. Enkele cijfers? Gemiddelde temperatuur bedraagt 19 ° Celsius, in de zomer 28 ° en ’s winters nog een aangename 15,5 °.

Tip 2: Wonderbaarlijke natuur

Unieke uitzichten in overvloed op Corsica. Je vindt er bijna alles. Mooie witte zandstranden, kristalhelder water, rotsen in alle vormen en samenstelling, grotten, bossen, watervallen, meren, valleien. … Niet moeilijk om te geloven dat de natuur op Corsica voor vele toeristen dé belangrijkste attractie wordt genoemd. Een ideale manier om van deze natuur volop te genieten is met onze uitgebreide reisgids Corsica. Deze pdf-gids ontvangt u gratis bij reservatie van een rondreis of vakantie op Corsica.

Tip 3: Eiland ver en niet ver

Corsica biedt dat vrije eilandgevoel. Even weg dus van het vasteland met niets dan water om je heen. En toch is Corsica niet écht ver van alles. Op amper 180 km verwijderd van de Zuid-Franse kust, op maar 80 km van de Italiaanse stranden. Makkelijk dus bereikbaar vanaf het vasteland met de boot of invliegen met directe vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik. Ontdek nu onze promoties op Corsica.

Tip 4: Uniek en veelzijdig

Omdat het eiland zo een variatie aan landschappen biedt, is het tegelijk uniek en veelzijdig. En omdat de afstanden best overbrugbaar zijn, kan je in één tocht ’s morgens in de bergen wandelen en in de namiddag lekker languit op het strand liggen.

Tip 5: Alle mogelijke activiteiten

Mede door de geografie, eigenlijk een berg in de zee, biedt Corsica een brede waaier aan sportieve mogelijkheden aan, of je die recreatief of extra-sportief wil beoefenen. Beginnen we in het water, dan kan je naast ‘gewoon’ zwemmen ook snorkelen, duiken. Op het droge is fietsen, vooral dan mountainbiken, en uiteraard wandelen enorm populair, En wist je dat er in de winter op de hoogste bergtoppen kan geskied worden? We zeiden het reeds, variatie is troef op Corsica.

Tip 6: Gastronomie om van te smullen

Varkensvlees, kaas en wijn zijn de drie belangrijkste producten van het plaatselijke aanbod. Verwerkt varkensvlees onder de vorm van gekruide rollade en donkere worstjes, ‘lonzo’ is gerookte varkenshaas en zo kunnen we nog even doorgaan. Vis wordt ook veel bereid, zowel rivier- als zeevis. De Corsicaanse kazen zijn veeleer zout van smaak. Misschien ken je ‘erbosu’, een kruidige schapenkaas die je ook bij ons kan kopen. Verder zijn gerechten op basis van kastanjes en citrusvruchten een ware lekkernij. 
Corsica produceert een gevarieerd aanbod aan wijnen in zowat alle regio’s van het eiland, zowel rood, wit als roséwijnen.

Tip 7: Corsica swingt

Er vinden op Corsica heel wat muziekfestivals plaats in alle genres. Hoorde je al over het rock en popfestival ‘Calvi on the Rock’ in uiteraard Calvi? In datzelfde Calvi en in Ajaccio wordt het exotische Festival Porto Latino georganiseerd. Liefhebbers van klassieke muziek zullen hun gading vinden op opvoeringen in Pigna en Corbara. En het grootste muziek- en dansfestival (alle muziekstijlen) in openlucht van Europa vindt jaarlijks plaats in Porto Vecchio op 21 juni en dat sinds 1982. 

Tip 8: Ook beetje shoppingparadijs

Corsica is niet enkel een paradijs voor wie graag in de natuur vertoeft. Ook de shoppingliefhebber zal Corsica aanstippen als ‘place to be’. Naast alle Franse hangen de meeste Europese kledingmerken in de rekken. Een echte Corsicaanse toets wordt gegeven aan bv. fleurige bikini’s en ‘zwoele’ cocktailjurken. Maar evenzeer vind je iets Corsicaans terug in artisanaal gemaakte handtassen en juwelen. Tegelijk dus een uitgebreid én uniek gamma.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Rondreis Corsica 8 dagen fly & drive

    Rondreis Corsica 8 dagen fly & drive

    va. € 1049 -

    Met deze rondreis blijf je in Bastelica en in Porto-Vecchio. Je verblijft in een 3* hotel en een 4* hotel telkens met ontbijtbuffet, inclusief vlucht h/t met Air Corsica en een huurwagen met all-in verzekering.
  • Stel zelf je reis Corsica samen

    Stel zelf je reis Corsica samen

    va. € 46 -

    Stel zelf je reis samen met ons hotelaanbod in Corsica. Kies op de kaart of sorteer volgens prijs, beoordeling, sterren ... en geniet van vele kortingen. 
  • Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen

    Corsica 'van noord tot zuid' rondreis fly & drive 9 dagen

    va. € 1345 -

    Je logeert in hotels van 3* en 4* inclusief ontbijtbuffet. Eveneens inbegrepen: vlucht h/t met Air Corsica en huurwagen met all-in verzekering. Je reist van het meest noordelijke puntje tot het zuidelijke deel, regio Ajaccio. 
  • Wondermooi Corsica, 15-daagse rondreis fly & drive

    Wondermooi Corsica, 15-daagse rondreis fly & drive

    va. € 1950 -

    Met deze rondreis verken je het ganse eiland, van het noorden tot het zuiden en logeer je op 5 locaties in hotels 3* en 4* inclusief ontbijtbuffet. Eveneens inbegrepen: huurwagen met all-in verzekering en vlucht h/t.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info