Waarom naar Cyprus in 8 tips

Waarom naar Cyprus in 8 tips

Kies je voor een vliegvakantie Cyprus, dan krijg je een enorme waaier aan mogelijkheden. Dichtbeboste bergen, een ruig natuurgebied, prachtige kliffen, wandel- en fietspaden, golf, watersport en veel bezienswaardigheden met duizenden jaren geschiedenis. En dan is er nog het culinaire met Cypriotische delicatessen en 2016 staat in het teken van het wijntoerisme. Dus Cyprus is meer dan zon, zee en strand. Oh ja, de godin Aphrodite is ook van Cyprus. Lees onze 8 tips waarom dit eiland je vakantie waard is.

Tip 1: 340 dagen zon

Cyprus kent heel milde winters en warme zomers. Toch is er in de zomer altijd wel wat koelte te vinden. Maak een uitstap naar het Troodosgebergte bijvoorbeeld. Wellicht logeer je langs de kuststrook dan zijn de temperaturen toch al wat lager dan in de hoofdstad Nicosia. Wie wil genieten van die zon en het liefst aan het water heeft meer dan 50 stranden ter beschikking. De bekendste badplaatsen zijn Coral Bay, Limassol en Ayia Napa. Ontdek nu de aanbiedingen naar Paphos en Coral Bay (TUI) of ga naar Sunweb voor Ayia Napa en eveneens Paphos.

Tip 2: Actief op Cyprus

Met die vele dagen zon is het natuurlijk een ideaal eiland om te wandelen, fietsen, golfen, watersporten ... alles is voorzien. Zo zijn er meer dan 70 wandel- en natuurpaden verspreid over het eiland. Honderden kilometers fietsroutes voor tourfietsers en mountainbikers. Weet je dat je in de winter kan zonnen aan zee en skiën in het Troodosgebergte? En voor de golfer zijn er rond Paphos niet minder dan vier 18-holes golfterreinen. 

Tip 3: Gevarieerde gastronomie

Wist je dat Cyprus heel lekkere wijnen heeft? In 2016 zetten ze het wijntoerisme in de kijker. Wie een auto huurt kan niet minder dan 7 wijnroutes volgen die je langs prachtig gelegen wijngaarden brengt ten noorden van Paphos en het Troodosgebergte. Bezoek zeker een wijnboerderij en geniet ook van lokale delicatessen zoals soutzoukos, gliko, loukoumia, loukoumades, lountza, halloumi e.a. In Limassol kan je een wijn- en bierbrouwerij bezoeken.

Tip 4: Paphos, Europese Culturele hoofdstad in 2017

Dit is een populaire badplaats maar heeft amper een zandstrand. Paphos is wel het toeristisch hart van Cyprus dankzij zijn vele bezienswaardigheden en voorzieningen. Zijn vele archeologische overblijfselen en rijke geschiedenis hebben ervoor gezorgd dat Paphos in 2017 de titel van Europese Culturele Hoofstad mocht dragen. Veelal logeer je aan de hotelboulevard met een goede verbinding naar de oude bovenstad, het archeologisch park en de toerismehaven. Verveling is hier uitgesloten. Wie echt een breed strand wil zal wel moeten uitwijken naar Coral Bay, ten noorden van de stad. Wie ooit in Paphos heeft verbleven wil er echter nooit meer weg. 

Tip 5: Akamas, ideaal voor een jeepsafari

Een daguitstap Akamas met een 4x4 is een unieke ervaring. In onze gratis reisgids Cyprus vind je een route die veilig is en je onvergetelijke beelden zal bezorgen. Een eerste indruk krijg je met de fotoreportage van onze fotograaf. Je komt langs prachtige kliffen, een natuurgebied, een kloof, de baden van Aphrodite en de Fontana Amorosa. Wie daarvan drinkt zou verliefd worden op de eerste die hij of zij ontmoet.

Tip 6: Troodosgebergte

Een ander natuurgebied is de grote regio van het Troodosgebergte. Op de zuidelijke flanken vind je er heel wat wijngaarden en een prachtige weg brengt je naar een van de hoogtepunten, het Kykkosklooster. Dit is het grootste en belangrijkste klooster van Cyprus en loont de moeite om het te bezoeken. Je komt ook langs de berg Olympos met een top van 1951 meter, daar zijn er skiliften. Vergeet niet te stoppen in Omodos, het belangrijkste dorp van de wijnregio. In onze gratis reisgids vind je een route en de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Tip 7: Griekse heiligdommen en andere archeologische resten

Je kan er niet naast kijken, de overblijfselen van 6000 jaar geschiedenis. Zo lang is Cyprus al bewoond. In Paphos is er een archeologisch park met heel wat koningsgraven en in de regio van Limassol vind je het heiligdom van Apollo en de opgravingen van Kourion. Geschiedenis is op Cyprus overvloedig tastbaar aanwezig. Zo ook in de hoofdstad, Nicosia. In het Cyprus Museum tref je de belangrijkste archeologische vondsten aan. Met onze stadswandeling in Nicosia mis je niets van de rijke geschiedenis van Cyprus. 

Tip 8: Aphrodite en nog veel meer

Volgens de legende is Aphrodite geboren uit het schuim van de golven aan een rots in Kouklia, nabij Paphos. Deze en vele andere bezienswaardigheden trekken heel wat volk. Er zijn immers nog bananenplantages, een zoutmeer, kastelen en nog veel meer. Je leest het allemaal in onze reisgids. In de hotels kan je uitstappen boeken maar je kan natuurlijk ook zelf rijden, met een huurwagen. De wegen zijn zeer goed maar het is wel links te rijden, vergeet het niet! Het openbaar vervoer is vrij goedkoop en goed georganiseerd. Oh ja, elke toerist kan er zich behelpen met Engels. Cyprioten zijn zeer gastvrij en vriendelijk.

Cyprus heeft twee luchthavens: Paphos en Larnaca. Vanuit deze laatste bereik je de badplaats Ayia Napa. Limassol kan zowel vanuit beide luchthavens bereikt worden.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • TUI vliegvakanties, ook lastminutes

    TUI vliegvakanties, ook lastminutes

    va. € 399 -

    Bij TUI geniet je van de laagste prijsgarantie voor meer dan 1200 vliegvakanties! Steeds kortingen beschikbaar en lastminutes tot -45%.
  • Cyprus alle bestemmingen met Sunweb Zon

    Cyprus groot aanbod met Sunweb Zon

    va. € 449 -

    Een zeer ruim aanbod bij Sunweb over het hele eiland: Paphos, Limassol, Ayia Napa en in eveneens in het Turkse deel. Verblijf van logies alleen tot all-inclusive. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info