Winterpret in het Zwarte Woud

Winterpret in het Zwarte Woud

Met het winterseizoen in aantocht is het uitkijken naar mogelijkheden om de Kerst- en andere vakanties op een gezellige manier door te brengen. Een uitstekend keus is een verblijf de vakantieregio die zich uitstrekt van Baiersbronn en Freudenstadt in het noorden tot Freiburg en Hochschwarzwald in het zuiden. Je vindt er meer dan 170 skiliften, 2.000 kilometer langlaufloipen en 250 kilometer skipistes. Het Zwarte Woud voor de wintersporter een echt winterwonderland. Voor kerstinkopen kun je ook nog eens terecht op een van de meer dan 170 kerstmarkten die gehouden worden in deze geliefde vakantiebestemming.

Karlsruher Christkindlesmarkt met Gluhweinpyramide

Van 26 november tot en met 23 december 2015 doet Karlsruhe de titel "Weihnachtsstadt" weer alle eer aan. Er vinden talrijke kerstmarkten plaats, er komt een gigantische ijsbaan en de binnenstad wordt uitbundig gedecoreerd. Centrum van alle activiteiten is de Karlsruher Christkindlesmarkt, op de Friedrichsplatz in het centrum van de stad. Te midden van klassieke gebouwen en het statige Natuurkundemuseum staan honderden kraampjes waar het gezellig 'bummeln' is. Een bijzondere blikvanger op de markt is de 17 meter hoge Glühweinpyramide. Schaatsen in het meest romantische decor van de stad kan op de ijsbaan die aangelegd is vóór het barokkasteel dat een centrale plaats inneemt in de structuur van deze Fächerstadt. Deze ijsbaan met een oppervlak van 1.000 m² is een van de grootste banen van Zuid-Duitsland en tot eind januari toegankelijk voor jong en oud.

Inspanning en ontspanning in het Hochschwarzwald

 Hochschwarzwald is het grootste Duitse skigebied ten noorden van de Alpen en al jaren dé plek voor wintervakanties met volop sportieve uitdagingen, natuurbeleving en andere actieve evenementen. Ook als men iets minder actief is, kan men het winterwonderland rondom de Feldberg en tussen 850 en 1493 meter hoogte op allerlei manieren ontdekken: voor wandelaars zijn er talloze premium-wandelpaden uitgezet en voor langlaufers staan 700 kilometer aan loipen in diverse moeilijkheidsgraden ter beschikking. Skiliefhebbers kunnen losgaan op meer dan 97 kilometer piste met 60 liften. Talrijke rodelbanen en rodel-to-go-stations, waar je ter plaatse de sleetjes kunt huren, zorgen voor rodelplezier bij jong en oud. Tenslotte zijn er nog uitgezette sneeuwschoenwandelingen. Na al deze inspanning kan men zich lekker ontspannen in de gezellige ski- en blokhutten waar men met typische winterse dranken en gerechten weer op krachten komen kan.

Praktisch

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen in halfpension

    Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

    Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
    va. € 257 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info