Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie: Le Touquet (Paris Plage)

Vakantie: Le Touquet (Paris Plage)

Le Touquet

Le Touquet is een zeer bekende en mondaine badplaats in Pas-de-Calais. Het wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat veel Parisiens in het weekend naar deze kustplaats komen. De autosnelweg die rechtstreeks van Parijs komt zal hier wel niet vreemd aan zijn. Maar de naam Paris-Plage is ontstaan in de 19de eeuw als promotienaam om Parijzenaars naar deze kuststrook te lokken, dat project is toen mislukt en deze badplaats werd omgedoopt tot Le Touquet.

Le Touquet telt niet veel bezienswaardigheden. Een museum en een waterpretpark zijn zowat de enige attracties. De toeristische troeven moet je vooral zoeken in de uitstekende strandvoorzieningen, de vele shoppingmogelijkheden en een ruim en gediversifieerd aanbod aan hotels en restaurants.
Website: www.letouquet.com

Tussen Le Touquet en Berck-Plage ligt er een attractiepark: Bagatelle. Je vindt er de klassieke attracties van elk pretpark, er zijn ook shows en een klein dierenpark. Het is een zeer succesvol pretpark in deze regio.
Website: www.bagatelle.fr

Stads- en natuurwandeling Le Touquet

Wandelroute Le Touquet: een gezonde wandeling


We stellen je een gezonde wandeling voor in Le Touquet. Het is een mondaine badplaats en met dat aspect zal je meteen kennismaken op de wandelroute. We wandelen eerst langs een paar villa's naar de jachthaven. Daar duiken we de duinen in wat eerst een natuurgebied is. Je kan verschillende malen wandelen in de zijpaden en zo mooie stukjes natuur ontdekken, maar ook afgelegen stranden. Uiteindelijk kom je in het hartje van de kuststad met voor je het gedeeltelijk overdekte waterpretpark. We wandelen even langs de dijk om dan in het centrum terecht te komen via een paar 19de eeuwse villa's, een overdekte markthal, de kerk en het stadhuis van Le Touquet. We wandelen nog even door een park om dan aan ons vertrekpunt te komen.
  


Gids downloaden

Reviews - beoordelingen

Reacties stads- en natuurwandeling Le Touquet

katty vilain

zeer juiste informatie, de moeite om te gaan en te zien

Ludo & Maddy

Wij hebben al meerdere keren gebruik gemaakt van jullie wandelingen. Ook deze keer was het wederom een leuke ervaring, zowel in Oostende, Le Touquet, Montreuil en Boulogne sur Mer. Zonder deze gids hadden we deze mooie plekjes nooit gevonden. Wij appreciëren ook de beknopte maar gerichte uitleg van de bezienswaardigheden. Zullen zeker in de toekomst nog gebruikt maken van jullie website. Bedankt.

Liliana Wouters

Wij waren uiterst tevreden over de info van de Opaalkust. We hebben alle nuttige tips gedaan en alle routes afgehandeld in le Touquet, Boulogne sur Mer, Montreuil enz. Wij gaan hier zeker nog gebruik van maken. Bedankt.

Vera

Erg bruikbare tips. Vooraf handig om een selectie te maken van de bezienswaardigheden die je wil bezoeken. Tijdens de vakantie nuttig voor de check van bijkomende informatie, wandelkaarten,...

Hosten Kristien

het zijn allemaal prachtwandelingen. Ook zeer goed beschreven met tekst. Het plan dat erbij zit is ook praktisch. Kortom, jullie zijn echt bedankt voor deze info.

1 2

Promoties N-Frankrijk

4 d. Saint-Omer in romantisch hotel: 125€ pp
4 d. Saint-Omer in romantisch hotel: 125€ pp
Verblijf op 15 km. van Saint-Omer in het romantische Hotel Domaine de Mombreux***(*), omgeven door groen. De 24 kamers zijn ondergebracht in een bijgebouw boven een beekje. Hotel met restaurant, in de kamers is WiFi gratis, verblijf inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk aan 25€ p.p.p.n.

Hotels Noord-Frankrijk

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Gratis reisgids

reisgidsOnze reisgids (75 blz.) omvat drie autoroutes met bijhorende stadswandelingen. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Le Nord en Pas-de-Calais
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen