Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie: Le Touquet (Paris Plage)

Vakantie: Le Touquet (Paris Plage)

Le Touquet

Le Touquet is een zeer bekende en mondaine badplaats in Pas-de-Calais. Het wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat veel Parisiens in het weekend naar deze kustplaats komen. De autosnelweg die rechtstreeks van Parijs komt zal hier wel niet vreemd aan zijn. Maar de naam Paris-Plage is ontstaan in de 19de eeuw als promotienaam om Parijzenaars naar deze kuststrook te lokken, dat project is toen mislukt en deze badplaats werd omgedoopt tot Le Touquet.

Le Touquet telt niet veel bezienswaardigheden. Een museum en een waterpretpark zijn zowat de enige attracties. De toeristische troeven moet je vooral zoeken in de uitstekende strandvoorzieningen, de vele shoppingmogelijkheden en een ruim en gediversifieerd aanbod aan hotels en restaurants.
Website: www.letouquet.com

Tussen Le Touquet en Berck-Plage ligt er een attractiepark: Bagatelle. Je vindt er de klassieke attracties van elk pretpark, er zijn ook shows en een klein dierenpark. Het is een zeer succesvol pretpark in deze regio.
Website: www.bagatelle.fr

Stads- en natuurwandeling Le Touquet

Wandelroute Le Touquet: een gezonde wandeling


We stellen je een gezonde wandeling voor in Le Touquet. Het is een mondaine badplaats en met dat aspect zal je meteen kennismaken op de wandelroute. We wandelen eerst langs een paar villa's naar de jachthaven. Daar duiken we de duinen in wat eerst een natuurgebied is. Je kan verschillende malen wandelen in de zijpaden en zo mooie stukjes natuur ontdekken, maar ook afgelegen stranden. Uiteindelijk kom je in het hartje van de kuststad met voor je het gedeeltelijk overdekte waterpretpark. We wandelen even langs de dijk om dan in het centrum terecht te komen via een paar 19de eeuwse villa's, een overdekte markthal, de kerk en het stadhuis van Le Touquet. We wandelen nog even door een park om dan aan ons vertrekpunt te komen.
  


Gids downloaden

Reviews - beoordelingen

Reacties stads- en natuurwandeling Le Touquet

VDBA

We hebben met 1 overnachting in Montreuil sur mer een stuk van de route gedaan , was zeer goed , trouwens tot nu hebben we een positieve ervaring met "euro reizen" routes, bedankt daarvoor.

Danny en Ann

Heel mooie documentatie en heel bruikbaar voor het verkennen van de streek.

katty vilain

zeer juiste informatie, de moeite om te gaan en te zien

Ludo & Maddy

Wij hebben al meerdere keren gebruik gemaakt van jullie wandelingen. Ook deze keer was het wederom een leuke ervaring, zowel in Oostende, Le Touquet, Montreuil en Boulogne sur Mer. Zonder deze gids hadden we deze mooie plekjes nooit gevonden. Wij appreciëren ook de beknopte maar gerichte uitleg van de bezienswaardigheden. Zullen zeker in de toekomst nog gebruikt maken van jullie website. Bedankt.

Liliana Wouters

Wij waren uiterst tevreden over de info van de Opaalkust. We hebben alle nuttige tips gedaan en alle routes afgehandeld in le Touquet, Boulogne sur Mer, Montreuil enz. Wij gaan hier zeker nog gebruik van maken. Bedankt.

1 2

Promoties N-Frankrijk

Onze selectie aan promoties in Noord-Frankrijk
Onze selectie aan promoties in Noord-Frankrijk
Een weekendje weg naar Saint-Omer of langs de Côte d'Opale, beiden met logies in een kasteelhotel. Of je voorkeur gaat uit naar Arras en het Louvre in Lens. Ook een promo voor de kerstmarkt in Arras en Lille.

Toon hotelpromotie

  

Côte d'Opale 3 d.: 99€ pp
Verblijf in Hotel Cléry-Château d'Hesdin l'Abbé***, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen op 10 km van Boulogne-sur-Mer » gratis WiFi op de kamer » klantenbeoordeling: 8,9/10
Meer info en reservaties

Saint-Omer 3 d.: 99€ pp
Verblijf in Château Tilques ***(*) nabij St-Omer: 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen in een park op 5 km van Saint-Omer » gratis WiFi op de kamer » gratis gebruik binnenzwembad » hotel met gastronomisch restaurant » hoge klantenbeoordeling van 8,8/10
Meer info en reservaties

Arras 3 d.: 95€ pp
Verblijf in Hotel de l'Univers *** in Arras, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » gelegen op wandelafstand van het historisch hart » charmekamers met alle comfort » hotel heeft een semi-gastronomisch restaurant » kerstmarkt 28/11 tot 31/12/2014
Meer info en reservaties

Louvre Lens 3 d.: 99€ pp
Verblijf in La Maison Rouge***, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » 14 km van Louvre Lens en 30 km van Arras » gratis WiFi op de kamer » hotel met sfeervol restaurant » hoge klantenbeoordeling van 9,1/10.
Meer info en reservaties

Lille 3 d.: 99€ pp
Promotie inclusief ontbijtbuffet in het Hotel Mercure Lille Centre Grand Place ****. Dit hotel is gelegen in het hart van de stad. Het werd grondig gerenoveerd en hedendaags ingericht. Klantenbeoordeling 8,6/10. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, WiFi, televisie ...
Meer info en reservaties

Gratis reisgids

reisgidsOnze reisgids (75 blz.) omvat drie autoroutes met bijhorende stadswandelingen. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Le Nord en Pas-de-Calais
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen