Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Gironde

Vakantie Gironde

Gironde

De Gironde lijkt wel het aards paradijs door zijn overvloed aan wijnen en oesters. We zouden zelfs vergeten dat deze Zuid-Franse regio ook nog vele andere troeven heeft: een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een ontelbaar aantal kastelen. Centraal in dit departement ligt Bordeaux maar dat stellen we je voor in een apart citytripdossier. Nu verkennen we de Gironde en genieten zowel van zijn culturele als gastronomische geneugten.

De Gironde is een van de grootste departementen van Frankrijk. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Arcachon, Médoc, Entre-Deux-Mers, Haute Lande en de Libournais. Wie denkt dat alles in verband staat met wijn of oesters heeft het fout. Arcachon is een prachtig natuurgebied met een unieke duin. De Médoc heeft naast zijn vele kastelen een unieke vuurtoren en mooie dorpjes. In de Libournais staat Saint-Emilion ook synoniem met een middeleeuws stadje. In Entre-Deux-Mers en de Haute Lande staan de talrijke kastelen hoog op je bezoeklijstje. Het zijn niet allemaal wijnkastelen. Ze zijn nog steeds origineel ingericht of vormen het decor voor tijdelijke tentoonstellingen.

Het wijngebied Bordeaux omvat het volledige departement van de Gironde. Het wijngebied omvat ruim 113.000 hectare, die jaarlijks zo’n 600 miljoen flessen wijn opbrengen. De wijngaarden liggen langs grote waterlopen (Fironde, Garonne, Dordogne) en in de nabijheid van 2 grote watermassa’s (de oceaan en de Gironde) die de rol spelen van warmteregulator. Bovendien zijn er in het zuiden de dennenbossen van de Landes, die een natuurlijke bescherming bieden tegen oceaanwinden.

De Gironde verdient écht een plaatsje in je vakantiekalender, zelfs als je geen wijnfanaat bent. De veelvuldige rechtstreekse vliegverbindingen met Brussel en Amsterdam nemen alle obstakels weg.

Reviews - beoordelingen

Hotels Gironde

Vliegtickets Bordeaux

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Thalys, TGV Frankrijk

Gratis op Reisroutes.be

Binnenkort hier beschikbaar stadswandelroutes en autoroutes, compleet met beschrijving en routekaart om te downloaden.

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen