Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Liguria: Torino

Vakantie Liguria: Torino

Bezienswaardigheden Piemonte, tussen Torino en de kust

Achter de Ligurische kust strekt zich een gedeelte van de regio Piemonte uit. We bezoeken dat gedeelte dat zich ten zuiden van Turijn bevindt en rijden kriskras van de ene naar de andere mooie plaats. Neem tussendoor even de tijd om van de lokale geneugten te proeven; zeker de wijn is niet te versmaden. Asti is een bruisende stad en dat is niet alleen toe te schrijven aan de lokale mousserende wijn. In Alessandria vind je nog wel meer dan borsalino’s. Zou het toeval zijn dat de naam van zoveel plaatsen in dit gebied met de letter “a” begint? Dit is in ieder geval ook zo voor Acqui Terme, een kuuroord dat de Romeinen al bezochten, Alba, een plaats voor lekkerbekken, en Abbazia di Staffarda, waar de oorspronkelijke Romaanse abdij nog steeds een centrale plaats inneemt. Naar Cuneo trek je bijvoorbeeld wanneer je wil shoppen of flaneren onder de oude arcades. Saluzzo kan de bezoekers een mooie middeleeuwse stadskern bieden.

In Asti gaat je eerste aandacht misschien wel naar de lokale mousserende wijn, de “asti spumante”. Een bezoek aan het middeleeuwse stadsgedeelte kan beginnen op de “Piazza Alfieri”, een prachtig plein. De kerk van “San Secondo”, in een mengsel van Romaanse en gotische stijl, trekt zowel kunstliefhebbers als jongeren aan (of de combinatie van beiden). Kom je hier op het juiste tijdstip (3de zondag van september) dan kan je de “Palio d’Asti” (paardenkoers in het stadscentrum) meemaken.
De naam van de stad Alessandria verwijst naar paus Alexander III, die de Lombardische statenbond leidde in haar strijd tegen Frederik Barbarossa. Je wil zeker wel een kijkje nemen op de grote “Piazza della Liberta”, het centrale plein, en bij de “Palazzo Municipale”, met het opvallende uurwerk op de gevel. De best bekende activiteit in de stad is die van de hoedenmakerij Borsalino, gevestigd in de Corso Roma, de belangrijkste winkelstraat.

Zoals de naam al aangeeft is Acqui Terme een kuuroord. Al in de tijd van het Oude Rome kwamen de beter gegoeden hier genieten van de warmwaterbronnen, vandaag is de toegang wat democratischer. Toeristen plegen samen te troepen rond “La Bollente”, een fontein die om de minuut zwavelhoudend water warm water spuit. Tegelijkertijd brengen ze ook een bezoek aan de “Duomo”, de plaatselijke dom, waarvan onderdelen terug gaan tot de 11de eeuw. Op de rand van de stad zie je nog de imposante restanten van een Romeins aquaduct. De voornaamste bezienswaardigheden van Alba zijn terug te voeren tot de middeleeuwen, zoals enkele torens en de “Duomo”, maar ook de Romeinen moeten hier al genoten hebben van het aangename landschap. Wijnliefhebbers zullen deze streek zeker kennen als de plaats vanwaar de “barolo” afkomstig is. Behalve wijnen vind je in de winkels nog andere lokale lekkernijen.

De oorsprong van Abbazia di Staffardi is terug te voeren tot de stichting van een cisterciënzerklooster in de 12de eeuw. Deze prachtige Romaanse abdij is vandaag het centrum van een schilderachtig dorp, waartoe ook een kerk hoort, eveneens oorspronkelijk in dezelfde bouwstijl. Cuneo is gelegen op een wigvormig plateau, tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen. Zeer bijzonder zijn de arcaden, zowel op het centrale plein “Piazza Duccio Galimberti” als in enkele hoofdstraten. Deze aangename stad beschikt over een mooie “Cattedrale” uit de 17de eeuw en tal van fraaie oude huizen waarin dikwijls winkels en eet- of drankgelegenheden zijn gehuisvest.

In Saluzzo stellen de bezoekers vooral de oude middeleeuwse stadskern op prijs. Via klimmende straten en trappen kan je het kasteel bereiken vanwaar de markiezen van Saluzzo de stad en haar omgeving beheersten. Vandaag ben je er evenmin welkom als in de tijd van de adellijke heersers: de plaatselijke gevangenis is er ondergebracht. Niet ver van het kasteel bevindt zich de “Torre Civica”, een toren uit de 15de eeuw. Nog een fraaie toren (met klokken) bemerk je bij de gotische kerk van San Giovanni. De plaatselijke “Cattedrale”, gebouwd in het begin van de 16de eeuw, ligt wat lager in de stad.

Reviews - beoordelingen

Hotels (optie vlucht) Liguria

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Vliegtickets Genova

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen