Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Lorraine: Nancy

Weekendje Lorraine: Nancy

Nancy

Nancy is ontstaan in de 11de eeuw, telt nu 100.000 inwoners en is de hoofdstad van Lorraine. Eigenlijk begon de geschiedenis van deze stad pas in 1477, toen de graaf van Bourgondië verdronk in het bevroren meer van St.-Jean. Door het verdrag van Münster in 1648 (einde dertigjarige oorlog) wordt Nancy onafhankelijk (onder gezag van de Oostenrijkers), maar het is volledig omringd door Frans grondgebied. In 1738 gaat Frans I een uitwisseling aan met Lodewijk XV. Frans I bekomt Toscanië en Lodewijk XV bekomt Nancy, waar hij zijn schoonvader koning Stanislas van Polen, hertog van Lotharingen maakt. Zo is Nancy terug bij Frankrijk en krijgt Nancy een persoon die een belangrijke stempel zal nalaten. Stanislas die een rokkenjager was, heeft het oude en het nieuwe Nancy verenigd door een mooi bouwwerk, nl. Place Stanislas en dat om in de gunst te staan van de mooie vrouwen.

Place Stanislas en omgeving
Place Stanislas werd gebouwd van 1752 tot 1755 door de architect Emmanuel Héré en de kunstenaar Jean Lamour, die instond voor de smeedijzeren hekkens. Vooreerst dienen we aandachtig te zijn voor de eenheid van de voorgevels. Zo zijn er vier hotels, het stadhuis en het museum van Schone Kunsten. In het midden staat het standbeeld van koning Stanislas van Polen, hertog van Lotharingen, met op de hoek een zeer mooie fontein afgewerkt met hekkens, zoals aan iedere doorgang tussen de gebouwen. Het plein meet 124 x 106 meter. De fonteinen zijn van Barthélemy Gurbal, waarvan de Neptunusfontein wellicht de mooiste is.

Naar de Place de la Carrière toe en toegang gevend tot het plein staat de triomfboog ter ere van Lodewijk XV. Op het einde van de Place de la Carrière staat het Palais du Gouvernement, met rechts daarvan het 23 hectaren groot Parc de la Pépinière, alles van de 18de eeuw. Links van het Palais du Gouvernement staat het Palais Ducale, uit de 12de eeuw, hier is nu het museum van de geschiedenis van Lotharingen gevestigd.

Uiteraard zal Place Stanislas je nog lang bijblijven, maar we laten je met onze wandelroute in Nancy nog meer genieten van andere mooie plekjes en gebouwen. Deze stadswandeling is vervat in onze gratis gids van Lorraine met toeristische informatie, achtergronden, geschiedenis, routekaart en nog veel meer. Hieronder vind je de links om alles gratis te downloaden.
 

 

Copyright Foto: Maison de la France / Jacques Sierpinski

Reviews - beoordelingen

Reacties weekendje Lorraine: Nancy

ger

Een zeer verzorgde brochure. Gaan er zeker gebruik van maken. Een uitbreiding van de brochure met fietsroutes zou een waardevolle toevoeging zijn.

Scheelen Frans

Wij gebruiken de voorgestelde en degelijke stadswandeling als basisdocument en vullen deze aan met een beetje eigen opzoekwerk op internet. Op die manier hebben wij voldoende stof om twee dagen te vullen in deze prachtige stad. Misschien gaan wij nog wel eens terug. Ook het verblijf in Pont à Mousson beviel ons opperbest. Een eettip: Pierre Bonavonture ni Pont à Mousson (reserveren is nodig)

RIET VH

Het is een zeer goed parcours, maar de beschrijving van de bezienswaardigheden zou uitgebreider mogen. Er staat alleen wat je ziet, niets over de historiek, cultuur, architectuur, enz.

Dana

Hoelang duurt deze stadswandeling ongeveer? Antwoord redactie: ca. 1,5 uur als je geen musea bezoekt en exclusief shopping.

wim

mooie en leuke route. Mede hierdoor hebben we ergens "per ongeluk" kunnen ervaren hoe mooi Nancy is, maar toch compact. De wandeling is zelfs met kinderen leuk te doen, niet te lang en momenten genoeg waar ze ook iets leuk kunnen zien (zoo in het stadspark). Hebben de GPS file gebruikt op de Garmin, super handig

1 2 3 4

Promoties Lorraine

4 dagen Lorraine in bijzonder 3* hotel: 139€ pp
4 dagen Lorraine in bijzonder 3* hotel: 139€ pp
Verblijf in Hotel Abbaye des Prémontrés***, inclusief: » gelegen tussen Metz en Nancy in Pont-à-Mousson » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » gratis bezoek aan de abdij » gratis afgesloten parking » logies in de nieuwe zijvleugel (Résidence) » alle kamers met gratis WiFi » hoge klantenbeoordeling: 8,5/10

Toon promotie Lorraine 

Gratis reisgids Lorraine

lorraine.jpgOnze reisgids (31 blz.) omvat een autoroute in Lorraine, een autoroute Slag van Verdun en drie stadswandelroutes: Metz, Nancy en Verdun. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Lorraine

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen