Attracties en bezienswaardigheden Zwarte Woud

Bezienswaardigheden Zwarte Woud


Nordlicher Schwarzwald
Het noordelijke deel van het Zwarte Woud bezit niet de hoogste bergen maar wel de grootste steden. Karlsruhe, Pforzheim, Baden-Baden en Rastatt tellen niet alleen veel inwoners maar hebben talrijke musea, kastelen, paleizen en uitstekende winkelstraten. Opvallend zijn de uitgebreide wellness-programma's in badplaatsen zoals Baden-Baden. Ook de sportieve gast komt in deze regio aan zijn trekken met wandel- en fietspaden, watersportfaciliteiten, golfterreinen en nog veel meer. We stellen je de steden even kort voor: Baden-Baden - Calw - Freudenstadt - Karlsruhe - Pforzheim - Rastatt

Mittlerer Schwarzwald
De bron van de Donau, hoge bergen met wintersportmogelijkheden, een groot wijnfeest, een historische glasblazerij, een groot openluchtmuseum, het reuze waterpretpark, de hoogste waterval en gezellige stadscentra vallen je hier te beurt. Het centrale deel van het Zwarte Woud heeft steden en plaatsen zoals: Donaueschingen, Triberg, Rottweil en Offenburg. Deze en andere stellen we je even kort voor, samen met hun belangrijkste bezienswaardigheden.

Südlicher Schwarzwald
Het zuiden van het Zwarte Woud bevat het Hochschwarzwald. Bergen zijn er hier met de vleet waarvan de Feldberg met zijn 1500 meter de hoogste is. In de zomer is het een paradijs voor de wandelaars, in de winter voor de skiërs. Naast die bergen zijn er ook twee grote meren, die beiden op een hoogte van boven de 800 meter liggen. Het zijn niet alleen luchtkuuroorden maar ook ideale verblijfplaatsen voor wandelaars, fietsers, ... Freiburg is de enige grote stad in dit zuidelijk deel van het Zwarte Woud, de andere plaatsen zijn klein en gezellig. We stellen je kort een aantal dorpen, steden en plaatsen voor, samen met hun belangrijkste attracties.

Reviews - beoordelingen

Promoties Zwarte Woud

3 dagen half pension en welness: 179€ pp
3 dagen half pension en welness: 179€ pp
Verblijf in Kurhotel Adlerbad***(*) in Bad Peterstal-Griesbach » zeer centraal in het Zwarte Woud gelegen » incl. 1 massage met aromatische oliën » incl. ontbijtbuffet en 1 fles wijn per kamer » incl. 2x 5-gangendiner » gratis gebruik van sauna en fitness » klantenscore van 8,9/10

Toon hotelpromotie


Gratis reisgids

reisgidsOnze reisgids (26 blz.) omvat twee stadswandelingen en een autoroute van noord tot zuid. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Zwarte Woud
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen