Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vakantie Zwarte Woud: Triberg, Gutach ...

Vakantie Zwarte Woud: Triberg, Gutach ...

Bezienswaardigheden, steden en dorpen in Mittlerer Schwarzwald

De bron van de Donau, hoge bergen met wintersportmogelijkheden, een groot wijnfeest, een historische glasblazerij, een groot openluchtmuseum, het reuze waterpretpark, de hoogste waterval en gezellige stadscentra vallen je hier te beurt. Het centrale deel van het Zwarte Woud heeft steden en plaatsen zoals: Donaueschingen, Triberg, Rottweil en Offenburg. Deze en andere stellen we je even kort voor, samen met hun belangrijkste bezienswaardigheden.

TRIBERG - www.triberg.de 
Bergen tot 1163 meter hoog en de hoogste waterval van Duitsland, zijn de bekende ingrediënten van Triberg. Het water stort er zich 160 meter naar beneden en je kan dit 's avonds bezoeken met een gepaste verlichting. Maak de wandeling die vertrekt in het centrum van Triberg aan de bocht en de toeristische dienst. Er zijn wegwijzers waardoor je voorbij de waterval langs een mooi stukje natuur kan wandelen met zicht op het centrum van Triberg. Je keert dan terug via de bedevaartskerk Maria in der Tanne. Prachtig en druk, vooral in het hoogseizoen. In de omgeving zijn er heel wat bergliften aanwezig die je naar de top brengen. Uiteraard worden deze ook gebruikt voor de wintersport.

Heb je rustig de tijd dan dien je zeker het Schwarzwaldmuseum te bezoeken. Het is gelegen aan de toeristische dienst. Zoals de naam het zegt zie je hier de geschiedenis van het Zwarte Woud met klederdracht, gebruiksvoorwerpen, kunstwerken ...

Een grote publiekstrekker in Triberg is eveneens het Eble Uhren-Park. Het is gelegen net buiten het centrum van Triberg richting Gutach of Freilichtmuseum. De enige attractie is de grootste koekoeksklok ter wereld, zo groot als een woning. In feite is het een grote souvenirwinkel waar je zelfs entreegeld moet betalen om het binnenwerk te kunnen zien van die grote klok. Binnen vind je dure en goedkope klokken al dan niet met de hand gesneden. Meer info op www.uhren-park.de

SCHONACH
In Schonach staat een koekoeksklok zo groot als een huis en dat kan je bezoeken. De eigenaar heeft er twee jaar over gedaan om deze grote klok te kunnen bouwen. Wie de klok wil van dichtbij zien dient een klein inkomgeld te betalen. Je krijgt daarvoor ook nog wat uitleg.

GUTACH
Gutach herbergt het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof. Daarmee ken je meteen de belangrijkste attractie van de streek; Vogtsbauernhof is een openluchtmuseum met gebouwen uit de 17de tot de 19de eeuw die in het Zwarte Woud gestaan hebben. In het hoogseizoen is er ook de nodige animatie opdat je zich perfect zou kunnen inleven in die periode. Het is een van de belangrijkste attracties in het Zwarte Woud en voor een bezoek moet je ongeveer rekenen op een drietal uren minstens. Website: www.vogtsbauernhof.org 

DONAUESCHINGEN - www.donaueschingen.de 
Een barokke kerk en een mooi paleis met een bron in de tuin, op zich niets bijzonders ware het niet dat hier de Donau ontspringt. De bron (Donauquelle) in de paleistuin is eerder symbolisch want de Donau kent zijn oorsprong een paar kilometers meer landinwaarts. Het paleis en de kerk zijn zeker een bezoek waard. Voor de sportievelingen onder jullie is het interessant te weten dat in Donaueschingen de Donau-Radwanderweges starten.

GENGENBACH - www.stadt-gengenbach.de 
Niet zo ver van Offenburg en in het mooie Kinzigtal ligt het levendige Gengenbach, gezegend met een schilderachtige oude kern met veel vakwerkhuizen. Onder de musea van het plaatsje vermelden we die gewijd aan de narren en aan het transport van hout over de rivieren (Flössereimuseum). Begin juli heerst hier grote toeristische drukte tijdens de Heimattage, als de bevolking in haar traditionele klederdracht rondloopt en de deuren van de wijnkelders wijd openstaan. Maar ook later op het jaar is het hier nog boeiend, bijvoorbeeld tijdens de wijnfeesten van september of oktober (in de deelgemeente Reichenbach). Origineel is de rondgang met de nachtwacht; je kan hem vergezellen iedere woensdag en zaterdag van augustus, september en oktober om 21uur.
Flösserei- und Verkehrsmuseum: www.floesserei-museum.de

FURTWANGEN
In Furtwangen staat het belangrijkste uurwerkmuseum van de wereld. Er staan inderdaad een paar koekoeksklokken maar het merendeel zijn uurwerken van over de hele wereld. Als je een vrij bezoek brengt aan het museum probeer dan in de benedenverdieping aan te sluiten op een groep. Dan krijg je een mooie demonstratie van draaiorgels en andere zelfstandige muziekinstrumenten. Meer info op www.deutsches-uhrenmuseum.de

SANKT-PETER
Het klooster van Sankt-Peter is een topattractie en een omweg zeker waard. De barokke kerk dateert uit de 18de eeuw en is het enige wat je kan bezoeken van dit klooster. Het interieur van de kerk is een uniek kunstwerk dat in de jaren zestig grondig werd gerestaureerd. De plafondschilderingen laten je duizelen en het bladgoud zal je verblinden.

OFFENBURG - www.offenburg.de 
Offenburg bied je een gezellig stadscentrum met een paar historische huizen, musea, kerken en een klooster. Bovenal is Offenburg een evenementenstad. Hier moet je zijn tijdens het laatste weekend van september,dan is er het Ortenauer Weinfest. Dit is het grootste wijnfeest van het Zwarte Woud. Niet minder dan 200 wijnsoorten zijn er te proeven en de blaaskapellen zorgen voor de juiste sfeer.

ROTTWEIL - www.rottweil.de 
Rottweil heeft zijn naam gegeven aan een bekend hondenras met een kwalijke reputatie. De stad op zich is evenwel zeer liefdevol met een prachtig centrum, 7 musea, een bezienswaardige kerk en veel ontspanningsmogelijkheden. Bij deze laatste hoort zeker het Aquasol Sole-und Freizeitbad, een waterpretpark dat tot de grootste van Zuid-Duitsland mag gerekend worden. Om ten volle te genieten van de huizen met de zeer fraaie erkers boek je best een stadswandeling bij de toeristische dienst.
Aquasol Sole- und Freizeitbad: www.aquasol-rottweil.de 

WOLFACH - www.wolfach.de 
Wolfach is een luchtkuuroord, samen met het hoger gelegen Oberwolfach, dat vertelt al heel veel over zijn ligging. Centraal gelegen in het Zwarte Woud heeft het bergen tot 850 meter hoog. Naast de natuur, zijn mooie stadskern en de vele ontspanningsmogelijkheden, is de belangrijkste attractie de Dorotheenhütte. Dit is een glasblazerij waar je zelf ook eens mag blazen en natuurlijk de meesters aan het werk ziet. Er is eveneens een museum aan verbonden. Meer info op www.dorotheenhuette.de 

Website Mittlerer Schwarzwald: www.schwarzwald-tourismus.com 

Reviews - beoordelingen

Promoties Zwarte Woud

3 dagen half pension en welness: 179€ pp
3 dagen half pension en welness: 179€ pp
Verblijf in Kurhotel Adlerbad***(*) in Bad Peterstal-Griesbach » zeer centraal in het Zwarte Woud gelegen » incl. 1 massage met aromatische oliën » incl. ontbijtbuffet en 1 fles wijn per kamer » incl. 2x 5-gangendiner » gratis gebruik van sauna en fitness » klantenscore van 8,9/10

Toon hotelpromotie


Hotels Zwarte Woud

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Video Zwarte Woud

Gratis reisgids

reisgidsOnze reisgids (26 blz.) omvat twee stadswandelingen en een autoroute van noord tot zuid. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Zwarte Woud
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen