Citytrip Charleroi? Ontdek alle bezienswaardigheden

Kom kijken hoe Charleroi inzet op toerisme

Charleroi sleept te vaak nog een negatief beeld mee maar wie vandaag in Charleroi rondloopt merkt dat de stad flink zijn best doet om dat imago in positieve zin bij te stellen. Als bakermat van een rijk industrieel verleden wil het die opgebouwde faam niet kwijt en weet dit te koesteren in de vele musea zoals het Mijnbouwmuseum, het Glasmuseum, de site Bois du Cazier, ... Unieke exposities biedt Charleroi aan in het Fotografiemuseum, het BPS 22 museum. Het stadhuis en de basiliek Sainte Christophe zijn dan weer stille getuigen van het monumentale erfgoed. Maar er komt in Charleroi dus een nieuwe schwung op gang, zeker op het vlak van toerisme.  Lees meer

Hoe pakt Charleroi de omschakeling aan van industrie- naar toerismestad?
  • Ontdek hoe Charleroi transformeert
  • Inzetten op toerismemogelijkheden is de norm
  • Nieuwe musea als publiekstrekkers
  • Kom kijken hoe industrieel erfgoed een nieuwe dimensie krijgt
  • Lees over herkomst van de naam
  • Hoe zit het met de mobiliteit?

Het mag gezegd worden. Charleroi is flink bezig om de achterstand in te halen op het vlak van toerismemogelijkheden. Charleroi ontpopt zich tot een dynamische, creatieve en bruisende stad. Nieuwe musea open(d)en de deuren, er wordt gretig gebouwd getuige daarvan de vele bouwprojecten. Het Mijnbouwmuseum in deelgemeente Marcinelle is een voorbeeld hoe verleden in ere wordt gehouden zeker door de link met de trieste mijnramp van 1956. Het Fotografiemuseum geniet een uitstekende reputatie in het buitenland. Het bruist van ideeëngoed om wandel- en fietspaden aan te leggen. Als bakermat van de industriële ontwikkeling (glas, steenkool, ijzer) begin 20ste eeuw blijven stille getuigen over die heropgelapt werden of in een nieuw kleedje werden gestoken. Of je kan nog talrijke staaltjes van hoogstaande architectuur nog bewonderen in de binnenstad. De art nouveau, art deco huizen staan in trosjes bij elkaar.
Dankbaar maakt Charleroi gebruik van haar ligging. Belangrijke verbindingassen zijn er tussen Luik en Mons, Antwerpen en Charleroi. De luchthaven wint elk jaar aan belang. Er zijn treinverbindingen met alle belangrijke Europese steden.  

Weetje herkomst naam

Charleroi bestaat sinds 1666. Al eens stilgestaan bij de naam eigenlijk? Charle-roi. Je vindt er Charles in en roi. Geen toeval want de stad is genoemd naar Karel II, koning van Spanje, die aan de macht kwam na de dood van zijn vader Filips IV in 1665. In de officiële benaming wordt er op de C van Charleroi steeds een kroontje geplaatst. Dat kroontje verwijst zowel naar de koning als naar het gekende embleem dat een fabriek voorstelt met drie fabrieksschouwen.  

Reviews en beoordelingen citytrip Charleroi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Charleroi? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info