Citytrip Kortrijk of weekendje weg? Tips en info

Info over broeder Isidoor, de Broeltorens, Kortrijk 1302 en meer

Kortrijk is een zeer dynamische stad in Zuid-West-Vlaanderen die zijn geschiedenis evenwel blijft koesteren. Dat zal je wel merken bij een citytrip Kortrijk, een stad die steeds zal verbonden blijven met de Guldenspoorslag. Niet alleen de oude gebouwen zijn interessante bezienswaardigheden. Ook door de stadsvernieuwing met groene zones, nieuwe bruggen over de Leie blijft Kortrijk boeien. Het had de eerste verkeersvrije winkelstraat van het land en heeft nu twee shoppingcentra. Lees meer

Kortrijk immer boeiend met historische en nieuwe bezienswaardigheden.
  • Bezoek museum Kortrijk 1302
  • Ontdek het rijke patrimonium
  • Maak kennis met stadsvernieuwing 
  • Kom shoppen in en aan de rand van de stad
  • De Leie blijft belangrijke waterweg

Gratis reisgids Kortrijk?

Gratis reisgids downloaden

Kortrijk is ook de Guldensporenstad en daarover verneem je alles in het moderne multimediaal museum 'Kortrijk 1302'. Het is tevens de stad van de Leie en heeft prachtige oude gebouwen zoals het stadhuis, het belfort en twee historisch belangrijke kerken.

Onze reisgids Kortrijk brengt je langs diverse aspecten: van de middeleeuwse Guldensporenstad tot de metamorfose die de stad heeft ondergaan in het begin van deze eeuw. Er is aandacht voor zijn geschiedenis, zijn oude en nieuwe gebouwen, zijn shoppingcentra, zijn stadsvernieuwingen, zijn groene zones en uiteraard die belangrijke rivier de Leie.

Parkeren in Kortrijk

Ideaal gelegen is de parking ‘Broeltorens’, Yzerkaai 49. Deze parking ligt dicht bij het historisch centrum, is gemakkelijk bereikbaar én tevens goedkoop. 
GPS-coördinaten: N 50°49’56.3”   E 003°16’02.5”
Op de snelweg E17 neem je afrit 3 en volg je ‘Kortrijk Noord’ gedurende meer dan 2 km. Dan kom je aan een groen bord ‘5 Harelbeke’. Daar neem je richting ‘centrum’, dat is linksaf aan verkeerslichten, volgende lichten nog eens richting ‘centrum’. Op het einde volg je de pijlen naar ‘Parking Broeltorens’.

Parking campers: er zijn gereserveerde plaatsen op diezelfde parking ‘Broeltorens’.

Paasfoor Kortrijk

Drie weken lang, rond de periode van Pasen en de schoolvakantie, is de binnenstad van Kortrijk herschapen in één grote kermis of pretpark. Leuk voor kermisfanaten maar storend voor wie rustig een stad wil bezoeken. Monumenten en gebouwen zijn verstopt achter kermisattracties. Voor alle informatie www.kortrijk.be/paasfoor

Reviews en beoordelingen citytrip Kortrijk

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kortrijk? Plaats je beoordeling

Tour

9 december 2016

Gewoonweg UITSTEKEND

Tour

5 december 2016

Aan de hand van de wandelroute hebben wij Kortrijk, na zovele jaren, opnieuw ontdekt. De facelift die de stad heeft gekregen kwam tijdens deze wandeling goed tot zijn recht! Wij hebben ervan genoten én bevelen deze route ten zeerste aan.

Tour

4 november 2016

We hebben Kortrijk met een begeleide reis in voorbijrijden naar Lille even als stopplaats aangedaan. Ik heb daarom de wandeling niet volledig kunnen doen, maar zoals altijd zijn de beschrijvingen van de reisgids van Euroreizen bijzonder goed . Ik ga zeker nog eens terug naar Kortrijk om de wandeling te doen.

Tour

10 oktober 2016

Lang weekend doorgebracht in Ibis-hotel Kortrijk Centrum. Een hele dag besteed aan de stadwandeling door Kortrijk. Prima reisgids; goede, duidelijke beschrijving. Alle high-lights komen voorbij, ook de minder bekende plaatsen. Fijn weekend gehad.

Tour

22 augustus 2016

ben vorige week op citytrip geweest in kortrijk en heb gelogeerd in het ibishotel(een echte aanrader!) we hebben de stadswandeling ''kortrijk van 1302 tot k in kortrijk''gedaan,was een heel leuke wandeling en voor herhaling vatbaar,net als het hotel. grtjs

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info