Euroreizen.be

Lille: een stad vol verrassende bezienswaardigheden

Van gotiek tot art nouveau

Op deze pagina van de gratis reisgids maak je alvast kennis met een eerste reeks bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen tijdens je citytrip Lille. Op de andere pagina's ontdek je er nog veel meer want Lille heeft aan haar bezoekers erg veel te bieden! Lees meer

  • Citytrip Lille: een prachtige stad
  • Bezoek verrassende bezienswaardigheden
  • Bezoek Palais Rihour 
  • Mis Maison Coilliot niet
  • Bezoek St. Sauveur: van arbeiderswijk tot handelskwartier
Gratis reisgids downloaden

Palais Rihour

Het Palais Rihour is een gotisch paleis dat werd gebouwd tussen 1454 en 1473. Het paleis diende als residentie voor de hertog van Bourgondië (beter bekend als Philips de Goede). Het Palais Rihour is nagenoeg volledig afgebrand en daarna verbouwd. Zo heeft men nu op de begane grond de zaal van de wachters (toeristische dienst) en boven de privékapel van de hertogen. Aan de zijde van de kapel staat buiten een groot monument ter ere van de doden van de twee wereldoorlogen.

Porte de Paris

Porte de Paris werd gebouwd tussen 1682 en 1695 in opdracht van Lodewijk XIV. Het is een unieke stadspoort, die ooit deel uitmaakte van de vestigingsmuur. Porte de Paris deed ook dienst als triomfboog. Een echte bezienswaardigheid tijdens je citytrip Lille.

St.-Sauveur

St.-Sauveur is een oude wijk die vooral werd bewoond door arbeiders. Het was ooit een armoedige wijk vol ellende. Later werd  St. Sauveur rondom het stadhuis een handelskwartier. Het stadhuis werd gebouwd tussen 1924 en 1927 door een lokaal, doch zeer beroemd architect: Emile Dubuisson.

Het stadhuis van Lille wordt gedomineerd door een belfort van 104 meter hoogte. Aan de voet hiervan zijn de twee reuzen gesculpteerd: Lydéric en Phinaert. Vanaf de bovenste verdieping, bereikbaar met de lift, heb je een prachtig zicht over de stad.

Reviews en beoordelingen Diverse attracties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille: verrassende bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info