TGV Lille - Trein Rijsel

Naar Rijsel
Parkings in Lille zijn meestal uitgebaat door VinciPark, je vindt er alle tarieven op hun website. Verkies je om met de auto naar Lille te rijden dan neem je de E17 naar Kortrijk en blijf je steeds rechtdoor rijden (in Kortrijk volg je niet de richting Parijs). Net voor Lille uiterst links aanhouden richting Lille. Na 4 km, als je bij de snelheidsvermindering van 70 komt en onder een brug doorrijdt, moet je op de middelste rijstrook rijden, dan kom je automatisch op de rechterrijstrook waar je dan de afrit neemt van ‘Lille Centre’. Aan het eerste rond punt met verkeerslichten rij je rechtdoor (Lille Centre). Blijf dan in de rechterrijstrook rijden want aan een Y-splitsing moet je rechts meevolgen (ook als je onder de Place de la République parkeert).

Wil je parkeren onder Place de la République dan moet je onmiddellijk na de Y-splitsing in de linkerrijstrook (het is éénrichtingsverkeer). Dit is de enige rijstrook die je toelaat om in de parking te rijden. Als je aan de Citadelle wilt parkeren (goedkoper: 4€ per dag in 2014) dan blijf je op de rechterrijstrook na de Y-splitsing. Deze weg eindigt aan de Citadelle op de Champ de Mars. Dus het is steeds rechtdoor rijden, ook op het einde. Zo kom je op de parking terecht.

De stadswandeling die we voorstellen start zowel aan het station (Lille Flandres) als aan de parking aan de Citadelle. Ze komt eveneens langs de parking op de Place de la République.

De trein is wel het vervoermiddel bij uitstek. Je kan kiezen uit meer dan 10 afreizen per dag met de TGV of Eurostar vanuit Brussel tot in Lille-Euralille (Gare Lille Europe).
Kom je van de richting Antwerpen, Gent of Kortrijk. Dan neem je beter de klassieke trein. Deze trein rijdt tot het centrum van Rijsel, Gare Lille Flandres. Het traject vanuit Antwerpen duurt 1u45min, vanuit Kortrijk amper een half uurtje. Meer info: www.nmbs.be

In Rijsel
Rijsel is niet groot en de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Toch mag je niet aarzelen om de metro te bezoeken, al was het maar van Place Rihour naar Place de la République. Le Val is de eerste geautomatiseerde metro ter wereld. Zonder bestuurder reis je vanaf het centrum tot bijna aan de Belgische grens. Onafgezien van deze eigenaardigheid zijn het vooral de metrostations (boven- en ondergronds) die onze aandacht verdienen. Alle stations zijn architecturaal verschillend en fascineren iedere bezoeker. Bovendien kan je op de lijnen 1 en 2 moderne kunstwerken bewonderen. Meer informatie over het lokaal openbaar vervoer kan je vinden op www.transpole.fr
 
City Pass
De City Pass Lille geeft je vrije toegang tot 27 toeristische sites zoals musea en tijdens die periode kan je ook vrij gebruik maken van metro, tram en bus in Lille stad. Tot deze gratis attracties behoren ondermeer het Palais des Beaux-Arts, de rondrit 'City Tour', het Hospice Comtesse en ook musea in Villeneuve-d'Asq en Roubaix. Er zijn drie versies: 24u., 48u. en 72u. Bij de 72 uren pas zijn er ook nog musea toegevoegd in de regio Noord-Frankrijk. Let wel: veel musea zijn gesloten op dinsdag. Deze pas kan je kopen bij de toeristische dienst en in een aantal hotels.

City Tour
Met een minibusje maak je een rondrit door Lille langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zowel in het oude als nieuwe stadsdeel. De rondrit met start aan de toeristische dienst (Palais Rihour) gebeurt met koptelefoons die je ook in het Nederlands informatie bezorgen. De rondrit duurt ca. 50 minuten en is niet goedkoop: 12 euro per persoon (tarief 2013-'14). Doch wie een City Pass bezit kan gratis mee. Er is geen rondrit voorzien van januari t/m april, op 1 mei, tijdens het eerste weekend van september (braderie) en op kerst- en nieuwjaarsdag. Meer info op www.lilletourism.com

Reviews - beoordelingen

Reacties tGV Lille - Trein Rijsel

Sip Zuidema

PRIMA!!

Hilde Bernaerts

We hebben de stadswandeling gevolgd: de beschrijving en het plan waren zeer duidelijk. De uitleg was prima,wel beknopt, maar voldoende voor wie de sfeer wil opsnuiven. Handig dat je dit ook op de i-pad kon zetten. We zijn vertrokken bij de parking aan de Citadel: gratis parkeren op wandelafstand van het centrum, we zijn gaan eten in een restaurant dat jullie aanraden en ook dat was een echte meevaller ! Bedankt !

Florent Van Roy

Wij hebben grotendeels uw stadswandeling gevolgd en kunnen genieten van de bijhorende beschrijving van de omgeving. Hartelijk bedankt.

Dirk coorevits

Praktisch, duidelijk en nuttige reisgids

1

Promotie Rijsel (Lille)

3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
Het zopas gerenoveerde Mercure Lille Centre Grand Place *** steekt volledig in de nieuwe stijl. Met deze promotie (tot 23/08/15) krijg je een upgrade naar een privilege kamer. Inclusief 2 overnachtingen inclusief ontbijtbuffet en welkomstdrankje en inclusief citytour (stadsrondrit). Je logeert in het hartje van de stad, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen