Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloaden

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Tour

5 maart 2017

Het is een heel mooie folder met veel nuttige informatie. De wandeling is heel duidelijk uitgelegd.

Tour

6 december 2016

zeer volledige en bruikbare gids. dankzij deze gids kom je op zeer mooie plaatsen en wordt je voorzien van de nodige uitleg. mons is een zeer mooie stad. lekker gegeten in de couscousiere die aanbevolen werd in de gids.

Tour

26 november 2016

Zeer bruikbare gids, mooie wandeling door Bergen die ervoor zorgt dat je op plekjes en hoekjes komt die je anders niet zou zien. De extra informatie die bij bijna elk gebouw staat, is voldoende en zeer toegankelijk, ook voor kinderen. De kinderen vonden het bezoek aan Bergen op deze manier ook zeer tof en leuk.

Tour

5 november 2016

de reisroute was weer zeer goed beschreven ! van de stad Bergen had ik toch verwacht dat het er wat netjes bij zou liggen, overal was er inde stad vuil en hondendrollen te bespeuren. zeer lekker geluncht op de grote markt in restaurant La Petite Provence, een topper.

Tour

13 oktober 2016

Dankzij de reisgids leerden we Mons op een heel aangename manier kennen. We dachten dat dit een grauwe stad zou zijn. Mons is echter zeker een bezoek waard.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info