Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloaden

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Tour

2 juni 2017

Zonder de wandelgids was Bergen niet het ontdekken waard en nu was het verrassend genieten!

Tour

29 mei 2017

Zonder deze wandeling met uitleg hadden we een aantal weetjes gemist. Tip: vanuit de rue de marguerite Bervoets kan je via een smalle stijle stenen trap onmiddellijk op het Belfortplein komen, dat geeft een mooi onverwacht effect.

Tour

11 mei 2017

Heel overzichtelijk. Zonder deze gids hadden we veel mooie plekjes van Mons gemist.

Tour

26 april 2017

Dankzij de gids vele mooie hoeken van de stad Mons gezien. Wel ontmoedigend dat de economische activiteit in Mons, na zijn recente status van culturele hoofdstad, zo snel terug in verval is. In de "winkelstraten" staan evenveel zaken te huur of te koop als er nog zaken open zijn.

Tour

17 april 2017

Wij hebben de uitgestippelde wandeling afgeprint. Deze uitleg was supergoed te volgen. We hadden een heerlijke namiddag in Mons, en hebben zo alle verborgen mooie hoekjes kunnen ontdekken.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info