Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloaden

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Tour

14 oktober 2017

Heel fijne gids,.maar geef de voorkeur aan papieren versie. Heb me aardig kunnen oriënteren nog geen keuze kunnen maken.

Tour

10 oktober 2017

Was een zeer mooie wandeling met duidelijke beschrijving van wat er te zien was. Zijn straatjes ingegaan waar we anders niet zouden ingedraaid zijn.

Tour

7 oktober 2017

Je wandelpad zit goed in mekaar, bedankt eveneens voor de opmerking dat vele zaken gesloten zijn op zondag.

Tour

4 oktober 2017

Ik was op zoek naar een stad , die mijn schoonbroer nog niet kent (we willen met hem als verjaardagsgeschenk een stadsuitstap doen omdat hij dat zalig vindt). Door jullie gids/info ben ik zeer enthousiast om Mons te leren kennen. Ik had zelf Mons niet als mogelijkheid van stadsbezoek gezien vanwege het idee dat het een grauwe, ongezellige industriestad zou zijn. Maar als ik de info las van jullie was ik zeer aangenaam verrast en zo wordt dit binnenkort onze herfst verjaardagsuitstap. Alleen jammer dat Mons moeilijk bereikbaar is met openbaar vervoer vanuit Brugge : we zijn een dikke 3 u onderweg met de trein (enkel). Maar toch zijn we heel benieuwd om Mons te ontdekken. Dank alvast voor de info.

Tour

27 september 2017

Leuke en leerrijke wandelgids. Een veelzijdige bestemming voor herhaling vatbaar!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info