Citytrip Valencia: ontdek dé bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids Valencia en mis niets van de bezienswaardigheden

Valencia is een stad in het oosten van Spanje aan de Costa del Azahar. Bekend door zijn sinaasappelen maar deze populaire stad onder de toeristen heeft flink wat meer troeven. Met onze gratis reisgids Valencia maak je kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden. De vele bijzondere gebouwen zijn stille getuigen van een rijk historisch verleden. Er zijn de musea, stuk voor stuk de moeite. Ontdek het groene Valencia, ontdek wat Las Fallas betekent en laaf je aan de weelde aan prachtige pleinen en shoppingmogelijkheden, ... Lees meer

Wie dacht in Valencia enkel sinaasappelen te zien, zal raar opkijken
  • Ontdek waarom Valencia een populaire citytrip is
  • Maak kennis met het rijke verleden
  • Bezoek één van de vele musea
  • Loop door de grootste markthal van Spanje 
  • Laat je verbazen door het groene Valencia

Gratis reisgids Valencia?

Gratis reisgids downloaden

Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend zijn door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt?  Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen. Op de wandeling komen wij er langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Straatnamen zijn veelal in het Valenciaans, onze vermeldingen op de kaart komen niet altijd exact overeen met wat je ziet in het straatbeeld, in de tekst proberen we de twee talen (Spaans en Valenciaans) te vermelden. De schrijfwijze is niet veel verschillend en meestal herkenbaar maar toch raden we aan om de kaart steeds bij de hand te hebben.

Carrer of Calle? 

Valencia als stad is, net als de gehele regio Valencia, officieel tweetalig. Men spreekt er zowel Spaans als Valenciaans (Catalaans dialect). Het is ook zichtbaar. Vandaar dat bijvoorbeeld de straatnamen op de bordjes nu eens ‘Carrer’ (Valenciaans) of ‘Calle’ (Spaans) noemen.

Opgepast: de meeste musea zijn op maandag gesloten

Reviews en beoordelingen citytrip Valencia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Valencia? Plaats je beoordeling

Romina 23 september 2016

Goede infobron voor de voorbereiding van onze citytrip naar Valencia!

Henk Vanthuyne 9 augustus 2016

De reisgids was zeer goed, veel te zien en een goed totaalbeeld van de stad. Wij hebben toch gespreid over twee dagen, zeker met de warmte tussen 15 en 18u. Enkel de eerste straten vanaf het plein de Ayuntamient tot aan het theater waren moeilijk te vinden, iets meer detail daar zou goed zijn. We hebben ook en,kele heel interessante adresjes voor diner. Ver moet je daar in Valencia nooit voor lopen maar vermijd best de grote (toeristische) pleinen. Vg, Henk Vanthuyne

RIK COPPENS 28 juli 2016

Bezoeken Valencia pas in augustus. Reisgids is een zeer goede infobron voor de voorbereiding van deze trip. Bedankt.

Carine Goyvaerts 29 juni 2016

Prima gids. Mooi en overzichtelijk

Caroline De Vriendt 28 juni 2016

Heel goede gids, als je de wandelroute volgt, mis je niets wat je moet gezien hebben.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info