Citytrip Wenen? Bezienswaardigheden én muziek

Tips om Wenen in 3 dagen te leren kennen

Wenen is niet alleen een muziekstad, de stad is ook rijk aan stadsparken, prachtige oude en moderne gebouwen, musea en talloze ontspanningsmogelijkheden. Centraal gelegen in de binnenstad ligt de Stephansdom. Binnen wandelafstand vind je nog voldoende bezienswaardigheden om minstens een aantal dagen nuttig door te brengen. Hierbij denken we aan de Hofburg, het nieuwe MuseumsQuartier, de Spaanse Rijschool, het Kunsthistorisch Museum en de vele stadsparken. Lees meer

  • Wenen
  • Muziekstad
  • Bezienswaardigheden
  • Wandelroute
  • Wien-Karte

Gratis reisgids Wenen?

Gratis reisgids downloaden

Aan de rand van Wenen is er het Prater Park met het beroemde Riesenrad. Ietwat zuidelijker zijn er de Belvederepaleizen, de Jugendstilgebouwen van Otto Wagner, het HundertwasserHaus en natuurlijk het overweldigende kasteel Schönbrunn.

Wenen is natuurlijk ook de stad van de Sachtertaart en de bijhorende koffiehuizen. Maar ook van de wijn, ondermeer tijdens de Heurigen in de randstad. Wenen leeft ook 's nachts, de Bermudadreieck is 'the place to be' voor wie op zoek is naar een restaurant, café of dancing. Misschien kom je naar Wenen om de meesterwerken van zijn beroemde muzikanten te beluisteren. Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele andere hebben in deze hoofdstad van de muziek gewoond en gewerkt. Hun prachtige muziek kan je beluisteren in de al even mooie gebouwen zoals er zijn de Staatsoper, het Burgtheater, het Volkstheater, de Kammeroper  en tal van andere historische plaatsen.

Wenen in 3 dagen?

Aan de hand van onze 2 wandelingen verken je elk stadsdeel en kom je bij alle belangrijke bezienswaardigheden. In deze reisgids vind je een uitvoerige beschrijving van de wandeltrajecten met routekaart . Daarnaast geven we nog tips voor shopping, gastronomie en bezienswaardigheden buiten het traject van deze wandelingen.

TIP 1: Rond de binnenstad van Wenen is er een kleine ring. Er is een tram die continu rondjes rijdt op die ring. Dit is heel gemakkelijk voor een stadsbezoek. Er zijn heel goede busverbindingen in de stadskern en de omgeving. De verbindingen met de dorpen en steden op meer dan 30 km van Wenen is dan weer moeilijker, hiervoor neem je dan best de trein.

TIP 2: Onbeperkt 3 dagen rondtoeren op metro, tram en bus in Wenen kan met de vooraf gekochte Wien-Karte. Bovendien krijg je nog een pak kortingen in winkels, restaurants en vooral veel musea.

Reviews en beoordelingen citytrip Wenen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wenen: prachtstad met veel bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Tour

6 april 2017

De reisgids uitgeprint. Zag er heel goed uit.Erg duidelijk. Definitief oordeel kan ik pas geven als we terug zijn uit Wenen. We gaan pas in juni. Maar ik heb eerder reisgidsen gebruikt van reisroutes.be tot volle tevredenheid.

Tour

16 maart 2017

Prima gids, zeer informatief en erg handig.

Tour

6 maart 2017

Alvast bedankt voor de tips. Ik kijk ernaar uit. Misschien wat actualiseren, zoals bijv. wijzen op de tentoonstelling van Schiele in de Albertina. Voor mij een must binnenkort.

Tour

17 februari 2017

Een zeer goede leiddraad voor onze reis naar Wenen einde maart 2017. Alles mooi beschreven wat bezienswaardigheden betreft. Nemen we zeker mee. Dank voor deze prachtige brochure.

Tour

11 januari 2017

Prachtige brochure met heel veel uitleg om de stad en de omgeving te verkennen. We zullen zeker gebruik maken van de mooi beschreven stadswandelingen. De veelvoudige tips zullen hun nut zeker en vast bewijzen. We kijken nu reeds uit naar ons bezoek aan deze mooie stad met al zijn bezienswaardigheden. Bedankt voor jullie bijdrage.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info