Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Wenen of stedentrip Wenen

Citytrip Wenen

Wenen is niet alleen een muziekstad. Ze is ook rijk aan stadsparken, prachtige oude en moderne gebouwen, musea en talloze ontspanningsmogelijkheden. Centraal gelegen in de binnenstad ligt de Stephansdom. Binnen wandelafstand vind je nog bezienswaardigheden die een citytrip Wenen of stedentrip Wenen van minstens enkele dagen vast en zeker de moeite waard maken. We denken hierbij dan aan de Hofburg, het nieuwe MuseumsQuartier, de Spaanse Rijschool, het Kunsthistorisch Museum en de vele stadsparken. Aan de rand van Wenen is er het Prater-Park met het beroemde Riesenrad. Ietwat zuidelijker zijn er de Belvedèrepaleizen, de jugendstilgebouwen van Otto Wagner, het HundertwasserHaus en natuurlijk het overweldigende kasteel Schönbrunn.

Wenen is natuurlijk ook de stad van de Sachtertaart en de bijbehorende koffiehuizen. Maar ook van de wijn, die je zeker moet gaan proeven in de typische Heurigen (wijncafés) aan de rand van de stad. Een miljoenenstad als Wenen leeft ook ’s nachts. In het centrum is de Bermuda-Dreieck 'the place to be' voor wie op zoek is naar een leuk restaurant, een hip café of een dancing. De liefhebbers van moderne dansstijlen als house, techno, rap, electronic kunnen tijdens hun citytrip Wenen terecht in de hightechdanstempels buiten de stad in de Gasometer.

Misschien wil je tijdens je citytrip Wenen de meesterwerken van zijn beroemde muzikanten beluisteren. Haydn, Mozart, Mahler, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss en nog vele anderen hebben in deze hoofdstad van de muziek gewoond en gewerkt. Hun prachtige muziek kun je beluisteren in de al even mooie gebouwen als de Staatsoper, de Volksoper, het Theater an der Wien, de Kammeroper en tal van andere historische plaatsen.

In ons uitgebreid dossier over Wenen stellen we je de bezienswaardigheden voor, lees je hoe je een muziekevenement in Wenen het best opzoekt, vind je uitgestippelde wandelingen en rondritten en veel tips voor de optimale voorbereiding van je reis of citytrip Wenen, met uiteraard de bijbehorende reislinks.

Tip: Als een goede impressie van Wenen wilt hebben, dan zijn er de stadswandelingen Wenen die we voor je uitgestippeld hebben. Die leiden je langs de voornaamste bezienswaardigheden. Om je benen en voeten wat te sparen hebben we Wenen ingedeeld in twee sectoren, zodat de af te leggen afstand relatief beperkt is.

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Wenen of stedentrip Wenen

Vienna Card, een voordeel?

Je kan goedkoper en sneller musea en bezienswaardigheden bezoeken door de Wien Karte: http://www.wienkarte.at Toch een paar bedenkingen bij deze kaart. Gedurende 3 dagen geniet je van goedkoper openbaar vervoer maar als je in het centrum logeert dan heb je dat weinig of niet nodig. De musea en andere bezienswaardigheden zijn met deze kaart niet gratis, je geniet wel van een korting. Om dan voordeel te halen uit de prijs van 18.50 euro per persoon (prijs 2009) voor 3 dagen dan moet je al heel wat bezoeken afleggen. In veel bekende musea en de Hofburg is de korting slechts ca. 10%.

1

Promoties Wenen

Wenen 4 dagen incl. ontbijt, hotel 3*: 145€ pp
Wenen 4 dagen incl. ontbijt, hotel 3*: 145€ pp
Verblijf in Altwienerhof ***: 3 overnachtingen met ontbijtbuffet en 1 wijnproeverij in de vinotheek » gratis WiFi in het hotel en op de kamer » charmekamers in Biedermeierstijl » 2 kinderen t/m 11 j. gratis verblijf (kamer ouders) » ook promo met vliegtickets inbegrepen.

Toon hotelpromotie 

 


Alle hotels   Alle hotels

Gratis reisgids Wenen

reisgidsOnze reisgids (25 blz.) omvat een twee stadswandelingen met tips voor bezienswaardig- heden, shopping en restaurants. Ook Schönbrunn, Prater, Hundertwasserhaus ... komen aan bod. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Wenen
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen