Koop je Milieuvignet Duitsland of Umweltplakette online

Koop hier voordelig uw "Umweltplakette" of Milieusticker online

Umweltplakette - MilieuvignetSinds 1 maart 2007 is de wet ‘ter herkenning van propere auto’s’, kortweg Plakettenverordnung genoemd, in voege getreden of beter gekend als de 'Fijnstof maatregel'. Deze wet voorziet in een indeling van de voertuigen in functie van de vervuiling en koppelt daar verkeersbeperkende maatregelen aan. Alle voertuigen (behalve bromfietsen en motoren) komen hiervoor in aanmerking. De eigenaar krijgt afhankelijk van de milieuklasse waarin zijn wagen valt een speciale sticker (rood, geel of groen) die hem of haar al dan niet toelaat in een bepaalde regio te rijden. Er werd zelfs een speciaal verkeersbord ontworpen om de gemeenten in staat te stellen de betrokken zones waarin een rijverbod geldt aan te duiden en af te melden. Voertuigen die een dergelijke zone (meestal centra) inrijden, MOETEN voorzien zijn van een Umweltplakette anders krijg je een boete.

Meer dan 40 steden en regio's die een milieuzone

Vanaf 1 januari 2008 zijn er een aantal steden gestart met de invoering van deze maatregel. Berlijn en Keulen zijn de meest bekende. Ondertussen zijn er meer dan 40 steden en regio's die een milieuzone hebben ingesteld. Een volledig overzicht met situatieplan kan je downloaden op de pagina van de Umweltbundesamt.

Concreet betekent dit dat in het hart van de stad nog alleen wagens met groene sticker mogen rijden. Dat zijn auto’s die voldoen aan de euronorm 4 of hoger. Wie dit verbod negeert zal een boete betalen van minstens 40 euro.

De sticker wordt achter de voorruit gekleefd

De werking is vergelijkbaar met de vignetten van Zwitserland. De sticker wordt achter de voorruit gekleefd (onderaan kant passagier) en kan niet verwijderd worden zonder hem te vernielen. De nummerplaat wordt ingevuld op de sticker. De sticker blijft geldig voor de ganse levensduur van de wagen, tenminste als het voertuig niet van eigenaar verandert, de sticker heeft als identificatie de nummerplaat en het chassisnummer.

Ook buitenlandse voertuigen vallen onder de wetgeving (de wet staat immers in het verkeersreglement)… dus je ontsnapt er niet aan. In België kan je ondermeer de milieusticker aankopen via de VAB webwinkel (13,50 à 16,50 euro in 2019, normale levertijd 2 à 3 weken).

Reviews en beoordelingen Milieuvignet

Heb je zelf tips of opmerkingen over Milieuvignet? Plaats je beoordeling

patric beylkens28 augustus 2018

heb vorig jaar mijn millieuvignet van stad keulen na 6 a 7 weken toch ontvangen.

gilbert verstaen11 juli 2018

KOOP NOOIT JE VIGNET BIJ stadt KOLN er komt niets van, ondanks betaling krijg je niets, ook mijn ervaring!

Ludo Drieghe19 juni 2018

Ik bestelde en betaalde online reeds op 24 mei een milieuvignet via stad Keulen. Ik heb nog steeds niks ontvangen. Nog iemand ervering mee aub? En wat kan ik doen? Ik krijg geen reactie op mails. Groeten en alvast bedankt voor tips!

Nico Vanden Buys3 juli 2017

Waar blijft het Europees vignet. Ik reis veel met mijn wagen. Frankrijk ,Duitsland ,Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Nederland, Engeland. Ik kan bijna niet meer door mijn voorruit kijken. Nog een paar landen en ik moet met mijn hoofd door de linker zijruit steken.

Ernst Sittig4 januari 2017

M.b.t. de Duitse Umweltplakette (vereenvoudigde tekst): Vrijgesteld zijn, naast een aantal klassen "bijzondere voertuigen" ook Oldtimers. Duitse voertuigen herkenbaar aan een kenteken, eindigend op H(istorisch), Nederlandse voertuigen met blauwe nummerplaten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info