Abonneren op deze Promoties RSS feed

Milieusticker Duitsland - Umweltplakette

Milieusticker Duitsland - Umweltplakette

Sinds 1 maart 2007 is de wet ‘ter herkenning van propere auto’s’, kortweg Plakettenverordnung genoemd, in voege getreden of beter gekend als de 'Fijnstof maatregel'. Deze wet voorziet in een indeling van de voertuigen in functie van de vervuiling en koppelt daar verkeersbeperkende maatregelen aan. Alle voertuigen (behalve bromfietsen en motoren) komen hiervoor in aanmerking. De eigenaar krijgt afhankelijk van de milieuklasse waarin zijn wagen valt een speciale sticker (rood, geel of groen) die hem of haar al dan niet toelaat in een bepaalde regio te rijden. Er werd zelfs een speciaal verkeersbord ontworpen om de gemeenten in staat te stellen de betrokken zones waarin een rijverbod geldt aan te duiden en af te melden. Voertuigen die een dergelijke zone (meestal centra) inrijden, MOETEN voorzien zijn van een Umweltplakette anders krijg je een boete.

Vanaf 1 januari 2008 zijn er een aantal steden gestart met de invoering van deze maatregel. Berlijn en Keulen zijn de meest bekende. Ondertussen zijn er meer dan 40 steden en regio's die een milieuzone hebben ingesteld. Een volledig overzicht met situatieplan kan je downloaden op de pagina van de Umweltbundesamt.

Concreet betekent dit dat in het hart van de stad nog alleen wagens met groene sticker mogen rijden. Dat zijn auto’s die voldoen aan de euronorm 4 of hoger. Wie dit verbod negeert zal een boete betalen van minstens 40 euro.

De werking is vergelijkbaar met de vignetten van Zwitserland. De sticker wordt achter de voorruit gekleefd (onderaan kant passagier) en kan niet verwijderd worden zonder hem te vernielen. De nummerplaat wordt ingevuld op de sticker. De sticker blijft geldig voor de ganse levensduur van de wagen, tenminste als het voertuig niet van eigenaar verandert, de sticker heeft als identificatie de nummerplaat en het chassisnummer.

Ook buitenlandse voertuigen vallen onder de wetgeving (de wet staat immers in het verkeersreglement)… dus je ontsnapt er niet aan. In België kan je de milieusticker voordelig aankopen via de VAB webwinkel.

Reviews - beoordelingen

Reacties milieusticker Duitsland - Umweltplakette

sammy

in Freiburg €5 te verkrijgen in het stadhuis of in het toerisme kantoor

wilfried

Die invalidekaart,zal geen probleem zijn .Half Belgie heeft een invalidekaart,behalve de mensen die er ECHT een nodig hebben .

Johnny Nelissen

groene sticker voor Berlijn te verkrijgen in AUDI -garage in Michendorf (48 km voor berlijn, langs autostrade)- € 10

Van Kerckhove Freddy

Ik heb pas bij een dealer van Renault in de omgeving van Perl in Duitsland dicht bij Luxemburg een sticker gekocht aan de prijs van 6,5 €.Gewoon langs rijden en aanschaffen

w bochem

Wagens voorzien van een invalidekaart benodigen geen millieusticker.

1

Hotels (optie vlucht/trein) Duitsland

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Vliegtickets zoeken

Populaire promoties

Weekendjes 3 of 4 d. tot 99€
Steeds inclusief ontbijtbuffet en soms zelfs met half pension. Ontdek ze nu!.

Promoties weekendje weg
Vanaf 99€ pp voor een weekendje of meer, soms met vervoer (vlucht, trein).

Promoties zomervakanties
Promoties autovakanties en vliegvakanties vanaf april tot en met oktober. Van 4 tot 11 dagen, in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland ...

Promoties rondreizen fly & drive
Er zijn reeds rondreizen 8-daagse vanaf 479€ pp incl. overnachtingen, ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t.

Promoties wellness vakanties
Reeds vanaf 299€ pp voor 5 dagen all-inclusive in het Zwarte Woud, hotel****.

Superpromoties

Weekendje weg of citytrip

voor minder dan 100 €

per persoon (2 nachten met ontbijt)
Ontdek nu onze promo's.


ICE Duitsland

Met de TGV, Thalys of Eurostar op citytrip.>
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen