Abonneren op deze Promoties RSS feed

Milieusticker Duitsland - Umweltplakette

Milieusticker Duitsland - Umweltplakette

Sinds 1 maart 2007 is de wet ‘ter herkenning van propere auto’s’, kortweg Plakettenverordnung genoemd, in voege getreden of beter gekend als de 'Fijnstof maatregel'. Deze wet voorziet in een indeling van de voertuigen in functie van de vervuiling en koppelt daar verkeersbeperkende maatregelen aan. Alle voertuigen (behalve bromfietsen en motoren) komen hiervoor in aanmerking. De eigenaar krijgt afhankelijk van de milieuklasse waarin zijn wagen valt een speciale sticker (rood, geel of groen) die hem of haar al dan niet toelaat in een bepaalde regio te rijden. Er werd zelfs een speciaal verkeersbord ontworpen om de gemeenten in staat te stellen de betrokken zones waarin een rijverbod geldt aan te duiden en af te melden. Voertuigen die een dergelijke zone (meestal centra) inrijden, MOETEN voorzien zijn van een Umweltplakette anders kom je er niet in.

Vanaf 1 januari 2008 zijn er een aantal steden gestart met de invoering van deze maatregel. Berlijn en Keulen zijn de meest bekende. Een volledig overzicht met situatieplan kan je downloaden op de pagina van de Umweltbundesamt.

Concreet betekent dit dat in het hart van de stad nog alleen wagens met groene sticker mogen rijden. Dat zijn auto’s die voldoen aan de euronorm 4. Dieselwagens met roetfilter vallen ook in die klasse. Wie dit verbod negeert zal een boete betalen van minstens 40 euro.

De werking is vergelijkbaar met de vignetten van Zwitserland. De sticker wordt achter de voorruit gekleefd en kan niet verwijderd worden zonder hem te vernielen. De nummerplaat wordt ingevuld op de sticker. De sticker blijft geldig voor de ganse levensduur van de wagen, tenminste als het voertuig niet van eigenaar verandert, de sticker heeft als identificatie de nummerplaat en het chassisnummer.

Ook buitenlandse voertuigen vallen onder de wetgeving (de wet staat immers in het verkeersreglement)… dus je ontsnapt er niet aan. Duitsland heeft hier veel over gecommuniceerd en zal geen uitvluchten of smoesjes aanvaarden.

In België kan je de milieusticker voordelig aankopen via de VAB webwinkel.

Reviews - beoordelingen

Reacties milieusticker Duitsland - Umweltplakette

wilfried

Die invalidekaart,zal geen probleem zijn .Half Belgie heeft een invalidekaart,behalve de mensen die er ECHT een nodig hebben .

Johnny Nelissen

groene sticker voor Berlijn te verkrijgen in AUDI -garage in Michendorf (48 km voor berlijn, langs autostrade)- € 10

Van Kerckhove Freddy

Ik heb pas bij een dealer van Renault in de omgeving van Perl in Duitsland dicht bij Luxemburg een sticker gekocht aan de prijs van 6,5 €.Gewoon langs rijden en aanschaffen

w bochem

Wagens voorzien van een invalidekaart benodigen geen millieusticker.

1

Hotels (optie vlucht/trein) Duitsland

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Vliegtickets zoeken

Populaire promoties

Saint-Omer 3 dagen in kasteelhotel: 99€ pp
Verblijf in een kasteelhotel 3* omgeven door groen op 5 km van St-Omer.

Rotterdam 3 dagen, hotel 4*: 99€ pp
In hartje Rotterdam logeer je in Bilderberg Parkhotel****, aan het Museumpark en op een paar honderd meter van de winkelstraten.

Côte d'Opale 3 d. kasteelhotel 3*: 99€ pp
Verblijf in Hotel Cléry-Château d'Hesdin l'Abbé*** ten zuiden van Boulogne en ideaal voor de Opaalkust te verkennen.

Superpromoties

Weekendje weg of citytrip

voor minder dan 100 €

per persoon (2 nachten met ontbijt)
Ontdek nu onze promo's.


Betaal slechts 10% voorschot op hotelprijs

bij reservatie op meer dan 45 dagen voor vertrek, ook bij promoties
Meer info.

ICE Duitsland

Met de TGV, Thalys of Eurostar op citytrip.>
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen