Koop je Milieuvignet Duitsland of Umweltplakette online

Koop hier voordelig uw "Umweltplakette" of Milieusticker online

Umweltplakette - MilieuvignetSinds 1 maart 2007 is de wet ‘ter herkenning van propere auto’s’, kortweg Plakettenverordnung genoemd, in voege getreden of beter gekend als de 'Fijnstof maatregel'. Deze wet voorziet in een indeling van de voertuigen in functie van de vervuiling en koppelt daar verkeersbeperkende maatregelen aan. Alle voertuigen (behalve bromfietsen en motoren) komen hiervoor in aanmerking. De eigenaar krijgt afhankelijk van de milieuklasse waarin zijn wagen valt een speciale sticker (rood, geel of groen) die hem of haar al dan niet toelaat in een bepaalde regio te rijden. Er werd zelfs een speciaal verkeersbord ontworpen om de gemeenten in staat te stellen de betrokken zones waarin een rijverbod geldt aan te duiden en af te melden. Voertuigen die een dergelijke zone (meestal centra) inrijden, MOETEN voorzien zijn van een Umweltplakette anders krijg je een boete.

Vanaf 1 januari 2008 zijn er een aantal steden gestart met de invoering van deze maatregel. Berlijn en Keulen zijn de meest bekende. Ondertussen zijn er meer dan 40 steden en regio's die een milieuzone hebben ingesteld. Een volledig overzicht met situatieplan kan je downloaden op de pagina van de Umweltbundesamt.

Concreet betekent dit dat in het hart van de stad nog alleen wagens met groene sticker mogen rijden. Dat zijn auto’s die voldoen aan de euronorm 4 of hoger. Wie dit verbod negeert zal een boete betalen van minstens 40 euro.

De werking is vergelijkbaar met de vignetten van Zwitserland. De sticker wordt achter de voorruit gekleefd (onderaan kant passagier) en kan niet verwijderd worden zonder hem te vernielen. De nummerplaat wordt ingevuld op de sticker. De sticker blijft geldig voor de ganse levensduur van de wagen, tenminste als het voertuig niet van eigenaar verandert, de sticker heeft als identificatie de nummerplaat en het chassisnummer.

Ook buitenlandse voertuigen vallen onder de wetgeving (de wet staat immers in het verkeersreglement)… dus je ontsnapt er niet aan. In België kan je de milieusticker voordelig aankopen via de VAB webwinkel.

Reviews en beoordelingen Milieuvignet

Heb je zelf tips of opmerkingen over Milieuvignet? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info