Vakantie Egypte: praktische informatie

Tips voor vliegreizen naar Egypte

Vereiste reisdocumenten voor Egypte
De regel is dat je een Internationaal Paspoort nodig hebt die nog 6 maanden geldig is bij je terugkeer. Belgen die evenwel een georganiseerde reis ondernemen kan een nog 3 maanden geldige identiteitskaart voldoende zijn + en foto voor op het visum te kleven, neem hiervoor contact op met het reisbureau of touroperator. Let vooral op de geldigheidsdatum! Ter plaatse koop je een visum. Alle informatie op de website van het Belgisch ministerie en het Nederlands ministerie.

Het juiste uur in Egypte
Je dient het uurwerk één uur vooruit te zetten. Meer informatie over de tijdzones.

Reisperiode
Het ganse jaar door is het in Egypte warm en droog. De winters zijn er gezellig met gemiddelden tussen de 15 en 18°C, de lente en herfst meet je meestal temperaturen boven de 25°C en in de zomer kan het er broeiend heet zijn van ca. 30°C in Caïro tot boven de 40°C in het zuidelijke Assoean. De Nijldelta en de omgeving van de Rode Zee kent heel weinig regen. In het voorjaar kan er wel een paar dagen een hevige wind opzetten. Meer informatie en weersvoorspelling op onze pagina 'weersverwachting Hurghada'.

Voorbereidingen in het thuisland
Egypte vraagt geen speciale voorbereidingen als je een cruise maakt op de Nijl, Caïro bezoekt of een strandvakantie doormaakt aan de Rode Zee. Hou rekening met het klimaat en de typische kwaaltjes die eigen zijn aan de Zuiderse landen, zoals buikloop. Inentingen zijn alleen noodzakelijk als je de woestijn en het binnenland intrekt. Meer info: www.itg.be 

Toeristische dienst
Website: www.egypt.travel 
Mailen naar de toeristische dienst kan alleen via hun website: klik op 'contact us' of 'contactez-nous'.

Financiële informatie

 • De Egyptische Pond het betaalmiddel, wisselkoersen berekenen.
 • Geldautomaten zijn er in de badplaatsen en op toeristische plaatsen in Caïro
 • Banken zijn open van 9.00 - 13.00 uur (niet tijdens het weekend)
 • Kredietkaarten worden bijna overal aangenomen in toeristische oorden
 • Uitgebreide financiële informatie op de website van BNP Parisbas Fortis

Belgische ambassade op Egypte: zie website ambassade op Diplomatie.be
Nederlandse ambassade op Egypte:
zie website Minbuza.nl

Fooien
In restaurants, bars en eetgelegenheden met bediening is de fooi niet inbegrepen en zal meestal verrekend worden in de rekening (ca. 15%), ook de lokale taks is niet inbegrepen en niet geafficheerd (ca. 6%). Voor de taxichauffeurs is er geen regeling maar wel gebruikelijk dat ze een fooi krijgen, veelal betaal je het bedrag naar boven afgerond. Voor alle betalingen is het noodzakelijk dat je kan betaal met gepaste munt, wisselgeld hebben ze veeal niet, beweren ze tocht.

Feestdagen

 • 1 januari - 25 april - 1 mei - 18 juni - 23 juli - 6 oktober - 23 en 24 oktober - 23 december + de islamitische feestdagen

Douane
Uitvoerregels zijn deze die van kracht zijn voor de landen buiten de Europese Unie:
tabaksprodukten: 200 sigaretten, 100 cigarillo's, 50 sigaren, 250 gram rooktabak . Alcoholische dranken: 16 liter bier, 4 liter niet-mousserende wijn, 2 liter aperitiefdrank, 1 liter sterke drank.
Meer informatie op de website van het Belgisch ministerie.

Vervoer naar Egypte

 • Het meest vanzelfsprekende vervoer is natuurlijk het vliegtuig. De luchthavens zijn Caïro, Luxor, Hurghada en Sharm-El-Sjeik. Dit zijn typische charterbestemmingen, behalve Caïro.
 • Vliegtickets opzoeken naar Caïro International, Hurghada, Luxor, Abu Simbel, Aswan, Sharm el-Sheikh (Ophira Int.), Port Said.
 • Ter plaatse is het een toerist niet toegestaan zomaar vrij rond te trekken. Doe het zeker niet met een huurwagen want verkeersborden en pijlen ontbreken veelal. Doch ook reizen met de trein is niet evident. Op de meeste treinen zal je om veiligheidsredenen niet toegelaten worden. Alleen op grote lijnen worden soms toeristen toegelaten. Deze regels gelden ook voor de lijnbussen. Informeer je best ter plaatse. Voor de treinen moet je zeker reserveren als het een nachttrein is.

Taal in Egypte
In Egypte kan je in de toeristische plaatsen en winkels het best overweg met Engels.
Taaltips voor op reis: Nederlands - Engels (pdf)

Electriciteit
Voor je electrische apparaten is er een aparte stekker vereist. Logeer je evenwel in een groot hotel dan hoef je geen adapter. Maar logeer je in een kleiner hotel of bij particulieren neem dan zeker een adapter mee van het Engels systeem. Meer info.

Reviews - beoordelingen

Vliegreizen Egypte

Vliegvakanties van Neckermann naar Egypte
Vliegvakanties van Neckermann naar Egypte
Een vakantie aan de stranden van Hurghada, Sharm El Sheikh, Taba en Marsa Alam. Ook verblijven in Luxor en Cairo.

toon-hotels-er.gif

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen