Vakantie op eiland Jersey? Info en bezienswaardigheden

Bijna subtropisch klimaat, een parel voor de kust

“Franse parels die in zee vielen en door de Engelsen werden opgevist.” Zo omschreef Victor Hugo de Kanaaleilanden. En inderdaad, de Britse Kanaaleilanden zijn een boeiende mengeling van Franse en Britse invloeden. Lees meer

  • Bijna iedereen spreekt er alleen Engels
  • Je kan er met de eigen wagen naartoe op de ferry
  • Golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans
  • Duikers vinden er prachtige rotskusten

Gratis reisgids Jersey?

Gratis reisgids downloaden

Jersey is het grootste en het meest zuidelijke eiland. Het ligt op amper 23 km van de westkust van Frankrijk en 170 km van de Engelse kust. Het heeft een oppervlakte van 116 km2 en met zijn 10 bij 16 kilometer is het vrij klein. Er wonen ca. 90.000 mensen. De officiële taal was tot 1963 Frans, maar het grootste deel van de bevolking spreekt alleen Engels. Door de korte afstand tot de Franse kust kan je er heen met de eigen wagen op de ferry.

“Een zonovergoten bloemeneiland met als extra troeven, een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal een grote bloemenpracht", zo luidt een mooie omschrijving van Jersey. Je kan er golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans.  Duikers vinden er prachtige rotskusten. De vakantieganger treft er attracties bij de vleet: een zoo, een ondergronds militair hospitaal, tientallen bloemenparken, mooie tuinen, golfterreinen en zoveel meer.

De Kanaaleilanden behoren niet tot Groot-Brittannië maar wel tot het Britse Gemenebest. Elk eiland heeft zijn eigen regering en eigen munt, maar de Britse Pond en wellicht ook de Euro zijn de meest gebruikte valuta. Op de volgende pagina's verkennen we het eiland Jersey.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Jersey

Heb je zelf tips of opmerkingen over Jersey? Plaats je beoordeling

Jacops Willy 6 augustus 2016

Ik was reeds in Jersey en de gids geeft zeker een duidelijk beeld van de bezienswaardigheden en algemene nuttige info, Duidelijk en zeer bruikbaar dat schets de gids in twee woorden!!!

schoolmeesters 26 juli 2016

Zeer nuttige info die we goed konden gebruiken.

POLLEFOORT MARC 16 juli 2016

zeer goed alles klaar en duidelijk uitgelegd. proficiat

Stefaan Sys 28 juni 2016

We zijn zeer tevreden over de reisgids van Euroreizen.be Alles stond mooi beschreven en praktisch uitgelegd. Ideaal om een reisje snel te plannen!

Vera 13 april 2016

Geschiedenis, natuur, tuinen, strand... voor elk wat wils. De reisgids doet me wegdromen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info