Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje: Müllerthal en Larochette

Weekendje: Müllerthal en Larochette

Groothertogdom Luxemburg: Müllerthal en Larochette

Berdorf en omgeving
Dit rivierdal is beter gekend als 'Klein Zwitserland' of 'La Petite Suisse Luxembourgeoise'. Het is een ongelooflijk mooie vallei met de Ernz Noire als belangrijkste riviertje. Je vindt overal schilderachtige taferelen en zeer unieke rotsformaties die allemaal een naam kregen. Berdorf, Beaufort, Mullerthal, Waldbillig en Consdorf zijn ideale plaatsen om te verblijven en mooie wandelingen te maken.

De kern van “Klein Zwitserland” ligt rond het plaatsje Berdorf, op een hoogte van ongeveer 400 m. Vlak voor je in dit dorpje aankomt (vanuit het Müllerthal) krijg je al een mooi wonder van de natuur voor ogen: een rotsformatie die luistert naar de naam 'Preekstoel'. Voorbij Berdorf in de richting van Echternach is er een andere rots die 40 meter boven de weg uitrijst en die kan beklommen worden, ze kreeg de naam 'Perekop' mee. Eenmaal op de top krijg je een prachtig uitzicht. Nog meer van de natuur genieten kan in de bossen met een oppervlakte van zowat 1200 hectare. Vlak voor je aankomt in Echternach heb je dan nog de 'Wolfskloof' (Gorges du Loup). Via trappen kan je 50 meter hoger stappen en dan zo afdalen naar Echternach, dat eveneens tot deze regio behoort maar verder in deze tekst apart besproken wordt.

Larochette
Het stadje Larochette wordt beheerst door twee burchtruïnes, oorspronkelijk uit de 12de eeuw. Het kasteel van Créhange dat door een brand in 1566 werd verwoest, is gerestaureerd en opengesteld voor bezoekers. Vlakbij ligt het kasteel Hombourg, dat in 1683 volledig werd vernield. De families waren door huwelijk verwant maar hebben indertijd de goederen verdeeld waardoor de twee gescheiden kastelen werden opgetrokken.

Larochette was vroeger een zeer druk toeristenoord. Het is er nu rustiger geworden maar vormt nog steeds een goede uitvalsbasis voor excursies naar het Müllerthal, Luxemburg-stad en de vele mooie steden in het noorden.

Het plaatsje heeft een behoorlijke reputatie op vlak van ballonvluchten. Sinds het jaar 2000 worden in de deelgemeente Meysembourg jaarlijks Europese kampioenschappen georganiseerd voor warmelucht ballons. Ongeveer 120 ballons stijgen dan tegelijkertijd op; een prachtig spektakel.

Reviews - beoordelingen

Reacties weekendje: Müllerthal en Larochette

Bénédicte

Amaai jullie routes zijn echt formidabel. Je ziet dat er werk ingestoken geweest is. Proficiat en doe zo voort.

Schepers Ludo

De nordic routes vanuit Christnach zijn ZEER GOED aangegeven. Ook aan de vertrekplaats staat ZEER GOEDE informatie. Proficiat!!!!

1

Promoties GH.Luxemburg

Luxemburg-stad 3 dagen in hotel****: 96€ pp
Luxemburg-stad 3 dagen in hotel****: 96€ pp
Inclusief ontbijtbuffet voor 96€ pp in Hotel Novotel Luxembourg Centre ****. Kinderpromotie: 2 kinderen t/m 15j. gratis op kamer ouders. Gratis toegang fitness en relaxruimte en WiFi. Trendy kamers met airco, minibar, kluisje. Centrale ligging op 10 minuten wandelen van het centrum.

Toon hotelpromotie 


  • Clervaux 4 dagen: 105€ pp
    Verblijf in Hotel Saint-Hubert*** in Clervaux » 23overnachtingen met ontbijtbuffet » sauna en solarium faciliteiten » gereputeerde Franse keuken » prachtige ligging net buiten Clervaux
    Meer informatie
      

Alle hotels   Alle hotels

Gratis reisgids Groothertogdom Luxemburg

GroothertogdomOnze reisgids (32 blz.) omvat twee autoroutes in Groothertogdom Luxemburg en een stadswandeling in Luxemburg-stad. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Groothertogdom Luxemburg
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen