Vakantie Malta

Engelse invloed is nog steeds duidelijk

Malta bestaat eigenlijk uit vijf eilandjes, waarvan Malta, Gozo en Comino belangrijk zijn voor ons. Deze eilandengroep is gelegen ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië, dus quasi midden in de Middellandse Zee.

Als bezoeker zal je onmiddellijk de Engelse invloed opvallen en dit is niet alleen beperkt tot het links rijden in het verkeer. De geschiedenis van Malta gaat terug tot 5000 jaar voor Christus. Door zijn mild klimaat kan je van deze periode nu nog overblijfselen bezoeken. Het is pas vanaf 1800 dat Malta een Britse kolonie is geworden. In 1964 kon het eiland zijn onafhankelijkheid vieren en sedert 1974 staat er een president aan het hoofd.  Lees meer

  • De Engelse invloed valt meteen op
  • Het aanbod aan katholieke kerken is groot
  • Geniet in Malta van het milde klimaat
  • Geniet van zon en zee
Ontdek het aanbod vliegvakanties

Naast de vele archeologische vondsten zal ook het grote aanbod aan katholieke kerken je niet ontgaan. Maar Malta is ook genieten van het milde klimaat met vele uren zonneschijn en weinig of geen regen gedurende de helft van het jaar. Azuurblauwe kusten met spleten, kloven, holen en grotten maken van Malta een paradijs voor duikers. Wil je genieten van de zon en de zee dan zijn er voor jou mogelijkheden zat, zelfs voor de golfspeler.

Reviews en beoordelingen vakantie Malta

Heb je zelf tips of opmerkingen over Malta? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info