3 tips om een lange autorit met kinderen leuker te maken

3 tips om een lange autorit met kinderen leuker te maken

Hoewel de zomervakantie net achter de rug is, komt de herfstvakantie er alweer aan. Ga je met de kids het zonnetje nog eens opzoeken in Andalusië? Of ga je de indrukwekkende bergen bewonderen in Oostenrijk? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om urenlange autoritten naar de vakantiebestemming gezellig en leuk te houden met de kinderen op de achterbank. Wij geven je 3 tips zodat jullie deze rit succesvol doorkomen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

1. Las voldoende pauzes in

Een goede vuistregel is om elke 2 uur even een kwartiertje te stoppen. Zo kunnen de kinderen even de benen strekken in de frisse lucht. Zorg daarbij dat ze de kans krijgen om even een bezoekje te brengen aan het toilet. Benoem daarnaast ook duidelijk dat de volgende stop pas weer over twee uur is, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Tussendoor hoge nood? Een extra toiletbezoek is natuurlijk zo ingelast. Bovendien bevordert een pauze de verkeersveiligheid. De bestuurder blijft door een korte pauze namelijk scherp en geconcentreerd waardoor er minder verkeersongevallen plaatsvinden.

2. Zorg voor gevulde buikjes

Stel voor ieder kind apart een autotasje samen met wat gezonde producten en wat lekkere dingen. Maak gebruik van een elektrische koelbox om bederf van hapjes en drankjes te voorkomen. Je sluit een elektrische koelbox eenvoudig aan op het boordnet van je auto, waardoor hij de etenswaren en drankjes gemakkelijk de hele dag koel houdt. De compressor koelbox is van dezelfde gemakken voorzien, maar is binnen no-time op gewenste temperatuur doordat hij over dezelfde techniek beschikt als jouw koelkast thuis. Deze koelbox is minimaal afhankelijk van de omgevingstemperatuur en hebben vaak ook een vriesfunctie. Hallo ijsjes!

3. Speel spelletjes

Spelletje hier, spelletje daar: urenlang vermaak voor de kids. Er zijn verschillende autospelletjes te koop zoals kleine magneet spelletjes of raceauto’s. Ben je een echte crea bea? Maak thuis bijvoorbeeld een bingokaart met dingen die je onderweg tegenkomt. Plastificeer deze kaarten zodat je ze kunt hergebruiken. Wie heeft als eerste bingo? Gegarandeerd een succes! Hopelijk wordt jullie autorit met deze drie tips een succes. Veel plezier!

TIP: Download het gratis e-book met meer dan 40 spelletjes voor onderweg.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info