Alden Biesen in vuur en vlam met Bilzen Mysteries

Alden Biesen in vuur en vlam met Bilzen Mysteries

‘Alden Biesen in vuur en vlam’. Vanaf 7 oktober 2016 kan je het zelf gaan zien. ‘Alden Biesen in vuur en vlam’ is de naam van een fantastisch spektakel met licht-, klank- en beeldeffecten dat je kan beleven tijdens een wandelparcours doorheen het domein van de landcommanderij Alden Biesen in Limburg. Uiteraard enkel als de zon is ondergegaan.

Feeëriek, mysterieus, betoverend spektakel 

Tijdens het spektakel ‘Bilzen Mysteries’ maak je wandelend een reis door het verleden van 800 jaar. Toen begon immers het verhaal van de Landcommanderij als regionaal hoofdkwartier van de Duitse Ridderorde. Een tablet en een koptelefoon ‘begeleiden’ je tijdens de avondlijke wandeling doorheen de geschiedenis van echtgebeurde verhalen en feiten op een dermate manier alsof je er zelf bij was.

Wanneer de zon ondergaat wordt de locatie van de Landcommanderij ondergedompeld in een feeëriek, mysterieus decor door gebruik van betoverende en begeesterende klank-, beeld- en lichtprojecties.

De Heer van Biesen is jouw gids … op de oren. Hij was daadwerkelijk de allerlaatste privé-eigenaar van de Landcommanderij. Zo ontdek je tijdens dit één uur durende spektakel de meest beklijvende verhalen en geheimen van deze erfgoedsite. Wie was nu die Duitse Orde? Je kan mee op een kruistocht, je beleeft de strijd van de ketters, je ‘ruikt’ de pest, bent getuige van een nymfenfeest, … En je ‘ziet’ ook nog eens die verwoestende brand op 8 maart 1971 terug.

Wat is de Landcommanderij van Biesen?

De Landcommanderij van Alden Biesen is één van de zovele unieke bezienswaardigheden in Haspengouw. De waterburcht is dé hoofdattractie. Onder begeleiding van een gids kan je binnenin een kijkje nemen (betalend). Maar je kan nog zovéél meer zien op deze schitterende erfgoedsite. De Franse en Engelse tuin, de binnenpleinen, de kerk, … je kan er vrij rondwandelen. Er liggen tevens bewegwijzerde wandelpaden op het kasteeldomein.

Vandaag is de Landcommanderij een internationaal cultuurcentrum in beheer van de Vlaamse Overheid. Er worden internationale congressen gehouden en het hele jaar door vinden er culturele evenementen plaats. In het Onthaalcentrum kan je een permanente tentoonstelling bezoeken over de 800-jarige geschiedenis van de Landcommanderij.

Tip: daguitstap of weekendje weg

Rond de Landcommanderij liggen de glooiende wegen van Haspengouw. Waarom niet er een daguitstap van maken? Met onze fietsroute Bilzen-Tongeren start je op de kasteellaan van de Landcommanderij. Of een weekendje Limburg meteen? Hasselt, Luik, Tongeren, Maastricht liggen niet zó ver af. Onze stadswandelingen zijn daarbij een perfecte gids.

Praktisch

Bilzen Mysteries, Alden Biesen in vuur en vlam. Vanaf 7 oktober 2016. Kasteelstraat 6 – 3740 Bilzen. Meer info over tarieven, tijdstippen enz op www.bilzenmysteries.be
Meer info over de Landcommanderij op www.alden-biesen.be 

Foto's: Bilzen Mysteries

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info