Vakantie Eifel of weekendje weg? Bezienswaardigheden

Bezoek steden, ga wandelen, ontspan in kuuroorden, spot vulkaanresten

Een vakantie Eifel in Duitsland is ideaal voor wie er een paar dagen tussenuit wil. Het is kortbij, er is groen, er zijn veel toeristische voorzieningen, de meeste steden zijn niet overspoeld door toeristen, er is cultuur en je kan genieten van een rood wijntje in de Ahrvallei. Om gezellige stadjes door en door te leren kennen, doe je een mooi uitgeschreven wandeling. We hebben er maar liefst 5 in de aanbieding. Je zal zien dat we een opdeling maken in de regio Noordeifel en Vulkaaneifel. Download  onze gratis reisgids Eifel en je krijgt het allemaal netjes en duidelijk aangeboden. Lees meer 

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaaneifel. 
 • Toppromoties Noordeifel en Vulkaaneifel

  Toppromoties Noordeifel en Vulkaaneifel

  Onze toppromoties in één oogopslag: 3 dagen Monschau €90 incl. 1 diner, 3 dagen Vulkaaneifel incl. halfpension €99, 3 dagen Ahrvallei met 2x 5-gangendiner (1x met wijn): €139, ... Ontdek ze nu allemaal!
  va. € 90 - Boek nu
 • Bezoek het mooie Monschau, Bad-Münstereifel , ...
 • Spot de restanten van vulkanen
 • Laat je verwennen in een kuuroord
 • Bewonder de mooie kerken, kastelen en abdijen van de Eifel 

Gratis reisgids Eifel?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Steden zoals Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een vakantie Eifel. Over deze steden vind je meer in het menu onder 'Noordeifel'. 

Vulkanen en kuuroorden

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaaneifel met steden als Daun en Gerolstein. In Daun vind je zelfs een Vulkaanmuseum. Gerolstein doet je waarschijnlijk denken aan het bruisende bronwater? Dat klopt maar ook Appolinaris is van de Eifel en dat zijn niet de enige bronnen. Bad Münstereifel is het kuuroord bij uitstek met vijf geneeskrachtige bronnen. Over de regio Vulkaaneifel vind je meer in het menu onder 'Vulkaaneifel'.

Wandelen en fietsen in de Eifel

In de Eifel vind je prachtige wandel- en fietsroutes, die je laten genieten van adembenemende landschappen. Ga er bijvoorbeeld lekker op uit in Nationalpark Eifel. Wellicht dat je daar 'Keizer Karels bed' tegenkomt. Op deze rots zou Karel de Grote eens de nacht hebben doorgebracht, nadat hij verdwaald was tijdens een jachtpartij. 

Reviews en beoordelingen vakantie Eifel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van een korte vakantie in de Eifel? Plaats je beoordeling

lindekens 16 april 2018

prima reigids

Verdickt 2 februari 2018

Ga er enkele bestemmingen uithalen voor mijn volgende verblijven aan de Moezel

DE CATTELLE MARNIX 18 december 2017

prima reisgids, inclusief de kaarten en de wandelroutes,duidelijk en gebruiksvriendelijk

Verschaeve bart 12 december 2017

Heel leuke gids met prachtige wandelingen in natuur en pittoreske dorpjes

Richard van der Luit 12 oktober 2017

We zijn in de herfst een kleine week naar de Eifel geweest. Vantevoren hadden we dure gidsjes en kaarten gekocht en echte hélemaal niet gebruikt. Wel de fantastische gratis reisgids (pdf) van Euroreizen. We hebben diverse stad- en boswandelingen gedaan. Soms was er iets niet 100% duidelijk, maar er moet ook wel een beetje avontuur overblijven hè? Echt reuze veel dank voor deze fantastische gids.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info