Citytrip Lissabon: een stad vol bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids en laat je verrassen door de geschiedenis van Portugal

Onze gratis reisgids toont je de bezienswaardigheden die je op je citytrip Lissabon niet mag missen. Maak kennis met de heuvels van Lissabon, geniet van de Miradouros – de mooiste uitzichtspunten – en wandel door het hart van Lissabon. Ontdek de geschiedenis van Portugal in de historische wijk Belém, overbrug de steile hellingen van Lissabon met een kabelspoorbaan of lift en bezoek het levendige terrein van de Expo. Lees meer 

De gratis reisgids brengt je zowel naar het historisch hart van Lissabon, als naar Belem en de Wereldexpo '98.
 • Alle promoties Lissabon

  Alle promoties Lissabon

  We hebben een zeer gevarieerd aanbod aan promoties in Lissabon. Van hotel only met een diner en massage tot een luxe verblijf in een 5* hotel (Pousada).  Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 185 - Boek nu
 • Maak kennis met het oude stadscentrum van Lissabon
 • Ontdek de historische schatten in Lissabon
 • Verken prachtige heuvels tijdens je citytrip
 • Bezoek de historische wijk Belém 
 • Bekijk de grote evenementen bij de Expo

Gratis reisgids Lissabon?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezienswaardigheden Belém

Niet alleen in het centrum van Lissabon zijn flink wat bezienswaardigheden. Ook aan de rand van Lissabon maak je tijdens deze citytrip kennis met mooie bezienswaardigheden. Een echt wandeltraject bestaat dan wel niet voor de historische wijk Belém, wel hebben we een kaart samengesteld met de mooiste locaties en attracties in Belém die je tijdens je citytrip Lissabon kan aandoen. Met een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden in Belém, is het nogal lastig kiezen wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Portugal. Vooral de centrumwandeling met toppers als het Jeronimoklooster en het Museum Gulbenkian zijn echte aanraders.

Portugal was de bakermat van de ontdekkingsreizigers. Daar vind je overal in Lissabon nog de sporen van. Belém is de wijk waar je de bekendste bezienswaardigheden tegenkomt met betrekking tot deze periode in de Portugese geschiedenis.

Fado

Lissabon staat ook bekend als de stad van de Fado, de zeer weemoedige liederen. Tijdens je citytrip naar de hoofdstad van Portugal merk je al snel dat Lissabon naast een stad vol bezienswaardigheden, een stad vol heuvels is. Zo komt je een overaanbod aan 'Miradouros' / uitzichtspunten tegemoet en spot je bijzondere transportmiddelen als een eeuwenoude lift en zeer steile straten met tandradsporen. Wil je een historische tramrit tijdens je citytrip Lissabon? Neem dan plaats in Tram 28.

Wereldtentoonstelling

Dankzij de expositie Expo '98 onderging een verwaarloosd gedeelte van de haven van Lissabon een ware metamorfose. In tegenstelling tot vele andere landen waar de terreinen na de Wereldtentoonstelling doelloos en verlaten zijn, is er in Lissabon een levendige wijk gebouwd met shoppingcenter. Het terrein huisvest nu grote evenementen en het grote aquarium Oceanário de Lisboa. 's Avonds is er volop animatie in de talrijke bars en restaurants. Genoeg bezienswaardigheden om je tijdens je citytrip Lissabon geen seconde te vervelen dus.

Lissabon verrast!

We hoeven je er wellicht niet meer van te overtuigen dat Lissabon een moderne en levendige stad is. Een bezoek aan deze stad is een aanrader voor zelfs de meest kieskeurige toerist. Musea, attracties, monumenten, bijzondere stadskernen, winkelstraten, culturele activiteiten, avondanimatie... Een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden voor een citytrip Lissabon vind je rechts in het menu.

Reviews en beoordelingen citytrip Lissabon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Lissabon: een stad vol verrassingen? Plaats je beoordeling

Hallewijn Jeannine 26 september 2017

Euroreizen is zo fijn. Ze weten de fijnste plekjes waar we moeten zijn. Hun stadswandelingen zijn zo tof, we hebben achteraf niets dan lof. Er valt steeds wat te beleven, je kan de prima tips zo aan je vrienden geven. We downloaden de Lissabon reisgids, om te lezen wat daar te beleven is. Zo te zien gaan we ons niet vervelen, Er is op tijd en stond ook iets voor de droge kelen... Nu nog eventjes geduld, de herfstvakantie wordt met deze trip gevuld.

jan van noorbeek 30 augustus 2017

geen opmerkingen, ik kan er goed mee overweg en mijn keuzes maken tbv mijn lang weekend in Lissabon

NANOU 8 april 2017

Zeer goede gedetailleerde gids !

Remon 4 februari 2017

Lissabon gids is practisch mss de verschillende treintjes als specifieke rondgang invoegen. Er zijn veel verschillende routes.

Eduard Vogels 12 december 2016

Erg waardevol, in compacte vorm

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info