Citytrip Barcelona: ontdek alle bezienswaardigheden

Een citytrip Barcelona bedient zelfs de meest veeleisende toerist op z'n wenken

In deze gratis reisgids ondernemen we een citytrip Barcelona, de meest welvarende stad van Spanje. Barcelona is gelegen in Catalonië, een regio met een grote autonomie, die de meest dynamische bevolking van het Iberisch schiereiland kent en waar Catalaans de officiële taal is. Deze energie vertaalt zich in een zeer levendige hoofdstad met prachtige gebouwen en monumenten, steeds nieuwe toeristische initiatieven en een verrukkelijke keuken. Dit maakt Barcelona de ideale bestemming voor een citytrip! Lees meer

Barcelona staat synoniem aan zon, shoppen, Gaudi, prachtige gebouwen en monumenten, gezellige pleinen en markten...
  • Bezoek het legendarische voetbalstadion Camp Nou
  • Ontdek de bijzondere gebouwen van Gaudi
  • Laat je verrassen door de heuvel Montjuïc
  • Eindeloos shoppen in de mooiste boetieks en warenhuizen
  • Voel het kloppend hart van Catalonië

Gratis reisgids Barcelona?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

De Rambla

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona is de Rambla. Hier verzamelen de Catalanen om te praten, te zonnen en te winkelen. De Rambla is één van de gezelligste lanen met een kleine vogel- en bloemenmarkt. Ook de kunstenaars hebben hier een stek om hun werkjes te verkopen. De voornaamste attractie is misschien wel de authentieke overdekte markt La Boqueria waar fruit, vlees, vis en groenten een kleurrijk spektakel vormen. Bezoek deze dus vooral eens tijdens je citytrip Barcelona!

 Barcelona, stad van Gaudi

Als je aan Barcelona denkt, denk je natuurlijk aan Gaudi. Deze kunstenaar-architect leefde en werkte eind 19de eeuw in Barcelona maar heeft zijn levenswerk helaas nooit kunnen voltooien. De Sagrada Familia zal pas 120 jaar na zijn dood af zijn en toch is dit de grootste publiekstrekker van Barcelona. Een onmisbare bezienswaardigheid tijdens je citytrip Barcelona! Net als Casa Mila, ook wel La Pedrera genoemd. Dit bouwwerk geeft een duidelijk beeld van Gaudi's architectuurstijl, geworteld in het modernisme. Uiteraard mag ook een bezoek aan het Park Guëll niet ontbreken tijdens je citytrip Barcelona.

Tal van bezienswaardigheden maken uw citytrip Barcelona meer dan de moeite waard

Niet te missen in Barcelona is ook de heuvel Montjuïc met een prachtig uitzicht over de stad, het Olympisch stadion, het museum van Miro en het Spaans dorp. Aan de voet van deze heuvel kan je een bezoek brengen aan het legendarische voetbalstadion Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Aan de andere kant ligt de haven met het nieuwe winkelcentrum Maremagnum. In de Olympische haven vind je een ruim aanbod aan restaurants waar culinaire liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Reviews en beoordelingen citytrip Barcelona

Heb je zelf tips of opmerkingen over Barcelona? Plaats je beoordeling

Cornet Marc 3 november 2022

Ik denk dat de reisgids dringend een up grade nodig heeft Mss meer werken met straatnamen i.p.v.”eerste straat links # Hij geeft wel een aanduiding

Edith Ide 31 maart 2022

Heel interessant, maar ik had het liever in boekvorm gehad. Moeilijk te lezen onderweg op IPhone

Joke Cooremans 22 maart 2022

Deze wandeling passeert langs interessante bezienswaardigheden die de doorsnee toerist uit zichzelf niet zou ontdekken. Ik probeerde drie dagen na elkaar binnen te geraken in de Sint-Anna parochie maar de Parroquia Major de Santa Anna doet sinds de uitbraak van de covid pandemie dienst als opvangcentrum voor mensen in nood waardoor ze momenteel niet open is voor publiek. Een sympathieke dame liet mij toch even de binnenkoer bewonderen maar zoals gezegd, eigenlijk momenteel niet toegankelijk. Om naar de Casa de l'Ardiaca te gaan moet je net voor de kathedraal rechts!. (en niet links, een klein foutje in de beschrijving). De kathedraal is niet meer gratis (ook niet in de voormiddag of na 17u). Ze is nu betalend (9€) te bezoeken op weekdagen van 9u30 tot 17u45 en 's zaterdags tot 16u45. Met een beetje geluk kan je wel gratis de ganzen zien vanuit de deur waar je na het bezoek buiten komt, in de Carrer del Bisbe. Ook van La Boqueria heb ik genoten. Een lust voor het oog en een waaier van geuren en kleuren. Een aanrader! Alsook de volledige wandeling uiteraard!

Dirk De Vos 21 februari 2022

Opnieuw een gids gebruikt voor een midweek Barcelona. Zeer gedetailleerde en toffe wandeling. Zoals steeds: TOP!

Sabrina Paulissen 6 november 2021

Heel duidelijke en gemakkelijke reisgids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info