Citytrip Barcelona: ontdek alle bezienswaardigheden

Een citytrip Barcelona bedient zelfs de meest veeleisende toerist op z'n wenken

In deze gratis reisgids ondernemen we een citytrip Barcelona, de meest welvarende stad van Spanje. Barcelona is gelegen in Catalonië, een regio met een grote autonomie, die de meest dynamische bevolking van het Iberisch schiereiland kent en waar Catalaans de officiële taal is. Deze energie vertaalt zich in een zeer levendige hoofdstad met prachtige gebouwen en monumenten, steeds nieuwe toeristische initiatieven en een verrukkelijke keuken. Dit maakt Barcelona de ideale bestemming voor een citytrip! Lees meer

Barcelona staat synoniem aan zon, shoppen, Gaudi, prachtige gebouwen en monumenten, gezellige pleinen en markten...
 • Barcelona 4 dagen hotel 4* incl. vlucht

  Barcelona 4 dagen hotel 4* incl. vlucht (winter)

  Je verblijft in het zeer populair Hotel Novotel Cornella **** in een zeer rustige buurt tussen de luchthaven en het centrum. Goede verbindingen met het openbaar vervoer. Inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t Brussel-Barcelona.
  va. € 299 - Boek nu
 • Bezoek het legendarische voetbalstadion Camp Nou
 • Ontdek de bijzondere gebouwen van Gaudi
 • Laat je verrassen door de heuvel Montjuïc
 • Eindeloos shoppen in de mooiste boetieks en warenhuizen
 • Voel het kloppend hart van Catalonië

Gratis reisgids Barcelona?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

De Rambla

Eén van de bekendste plaatsen in Barcelona is de Rambla. Hier verzamelen de Catalanen om te praten, te zonnen en te winkelen. De Rambla is één van de gezelligste lanen met een kleine vogel- en bloemenmarkt. Ook de kunstenaars hebben hier een stek om hun werkjes te verkopen. De voornaamste attractie is misschien wel de authentieke overdekte markt La Boqueria waar fruit, vlees, vis en groenten een kleurrijk spektakel vormen. Bezoek deze dus vooral eens tijdens je citytrip Barcelona!

 Barcelona, stad van Gaudi

Als je aan Barcelona denkt, denk je natuurlijk aan Gaudi. Deze kunstenaar-architect leefde en werkte eind 19de eeuw in Barcelona maar heeft zijn levenswerk helaas nooit kunnen voltooien. De Sagrada Familia zal pas 120 jaar na zijn dood af zijn en toch is dit de grootste publiekstrekker van Barcelona. Een onmisbare bezienswaardigheid tijdens je citytrip Barcelona! Net als Casa Mila, ook wel La Pedrera genoemd. Dit bouwwerk geeft een duidelijk beeld van Gaudi's architectuurstijl, geworteld in het modernisme. Uiteraard mag ook een bezoek aan het Park Guëll niet ontbreken tijdens je citytrip Barcelona.

Tal van bezienswaardigheden maken uw citytrip Barcelona meer dan de moeite waard

Niet te missen in Barcelona is ook de heuvel Montjuïc met een prachtig uitzicht over de stad, het Olympisch stadion, het museum van Miro en het Spaans dorp. Aan de voet van deze heuvel kan je een bezoek brengen aan het legendarische voetbalstadion Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Aan de andere kant ligt de haven met het nieuwe winkelcentrum Maremagnum. In de Olympische haven vind je een ruim aanbod aan restaurants waar culinaire liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Reviews en beoordelingen citytrip Barcelona

Heb je zelf tips of opmerkingen over Barcelona? Plaats je beoordeling

Barbara caboor 14 september 2018

Super!! Zoals altijd! De gids is niet te lang, zeker geanimeerd en haalbaar.

M. 5 september 2018

Goede informatie!

Caroline 12 maart 2018

Nuttige tips

Rebecca Barthelt 13 februari 2018

Leuke gids, kort maar krachtig. Nuttig om mee te nemen!

Peter 1 december 2017

Prachtige gids, waar we veel uitgehaald hebben. De wandelingen waren duidelijke en goed beschreven. Als je naar een stad gaat kijk dan op euroreizen.be voor een mooie stadswandeling. Zeker als je voor de eerste keer naar een stad gaat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info