Citytrip Lille - Rijsel? Ontdek alle bezienswaardigheden

Een stukje Vlaanderen in Frankrijk

Lille (ook wel Rijsel genoemd) is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Deze stad heeft een belangrijke historische stadskern met veel bezienswaardigheden. Een citytrip Lille is dan ook ideaal voor het opsnuiven van cultuur. Denk aan een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, het Hospice Comtesse, de kathedraal Notre Dame de la Treille, de kerk Saint-Etienne en nog zo veel meer. Het mag duidelijk zijn, tijdens je citytrip Lille kan je zoveel bezienswaardigheden meepikken, dat je je zeker niet zal vervelen!

"Lille (Rijsel) staat synoniem voor kunst, shopping, historische gebouwen, veel gezellige terrassen ... en dat op amper een half uur rijden van Kortrijk."
  • Bezoek de historische stadskern
  • Stad van kunst en geschiedenis 
  • Rij mee met de zelfrijdende metro
  • Euralille: het nieuwe Rijsel
  • Bezoek de citadel met gratis zoo
  • Shoppingstad bij uitstek 

Gratis reisgids Lille - Rijsel?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Bezoek de 'Stad van Kunst en Geschiedenis' 

Lille mag zich sinds 2004 'Stad van Kunst en Geschiedenis' noemen. Dit geeft al direct aan dat je tijdens je citytrip Lille heel wat historische en culturele bezienswaardigheden kan bezoeken; onder meer de Citadelle, de Vieille Bourse, de Grande Place, la Porte de Paris... 

De oude stad Lille is mooi gerestaureerd. Dit is veelal zonder steun van de overheid gedaan. Daardoor huisvesten de gerestaureerde historische panden in Rijsel of Lille veelal luxe winkels of kantoren. De bevolkingsexpansie van Lille is in de hand gehouden door het bouwen van nieuwe steden aan de rand van de stad. Villeneuve d'Ascq is hiervan een mooi voorbeeld. Rijsel zelf heeft dan ook geen grote woonblokken en telt slechts 150.000 inwoners. Eén van de modernste metro's (zonder bestuurder) ter wereld zorgt ervoor dat alle inwoners probleemloos in de kern van de stad komen.

Heerlijk shoppen in het historische stadscentrum, op een steenworp van Vlaanderen

Lille is één van de grootste shoppingsteden in een cirkel van 200 km. De winkels liggen nagenoeg allemaal in het centrum. 

Rijsel lonkt ook naar Vlaanderen. Het hart van de stad Rijsel ligt op amper 38 minuten sporen van Brussel of 20 minuten rijden vanuit Kortrijk. Het TGV-station ligt in het centrum. De autosnelweg eindigt in een grote parking onder Euralille, op 500 meter van het kloppende winkelhart van de stad. Schrik vooral niet als je Nederlandstalige infoborden ziet. Je bent immers in Vlaanderen, maar Vlaams hebben ze hier nooit gesproken. De Lillois zijn er trouwens fier op 'Vlaming' te zijn, ook al begrijpen ze geen jota Nederlands.

Reviews en beoordelingen citytrip Lille - Rijsel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille - Rijsel? Plaats je beoordeling

roland 10 maart 2020

Duidelijk en degelijk... Moge er nog vele volgen

Sofie 9 maart 2020

Hele leuke en gebruiksvriendelijke reisgids. Kleine tip: tijdens de stadswandeling waren we even de weg kwijt nadat we de muurschilderingen in het station hadden bekeken. Misschien aangeven dat men zich vervolgens richting het park links moet begeven en het standbeeld van Mitterand als referentiepunt gebruiken.

Reinhilde Ryckaerr 7 november 2019

We waren al enkele malen in Rijsel om te shoppen. Nu hebben we echter de reisgids gebruikt en goed opgevolgd. Op deze manier hebben we nu gans de stad kunnen ontdekken. De route klopte volledig en zo hebben we veel nieuwe dingen ontdekt. Interessant.

Claessen Hugo 26 september 2019

Juist omdat de brochure zo duidelijk was, zijn we met een gerust gemoed op citytrip geweest naar Lille. De omschrijvingen van de bezienswaardigheden, te samen met een duidelijke stadswandeling, maakten deze trip de moeite waard. De brochure is echt een aanrader voor wij Lille wil bezoeken en ontdekken.

Gykiere Dominique 21 augustus 2019

Heel mooi aanvullende informatie naast de courante info. We reden daarna door naar Arras en gebruikten ook hiervoor jullie reisgids. Even uitblazen op de Vauban vestiging is een aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info