Citytrip Lille - Rijsel? Ontdek alle bezienswaardigheden

Een stukje Vlaanderen in Frankrijk

Lille (ook wel Rijsel genoemd) is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Deze stad heeft een belangrijke historische stadskern met veel bezienswaardigheden. Een citytrip Lille is dan ook ideaal voor het opsnuiven van cultuur. Denk aan een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, het Hospice Comtesse, de kathedraal Notre Dame de la Treille, de kerk Saint-Etienne en nog zo veel meer. Het mag duidelijk zijn, tijdens je citytrip Lille kan je zoveel bezienswaardigheden meepikken, dat je je zeker niet zal vervelen!

"Lille (Rijsel) staat synoniem voor kunst, shopping, historische gebouwen, veel gezellige terrassen ... en dat op amper een half uur rijden van Kortrijk."
  • Bezoek de historische stadskern
  • Stad van kunst en geschiedenis 
  • Rij mee met de zelfrijdende metro
  • Euralille: het nieuwe Rijsel
  • Bezoek de citadel met gratis zoo
  • Shoppingstad bij uitstek 

Gratis reisgids Lille - Rijsel?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Bezoek de 'Stad van Kunst en Geschiedenis' 

Lille mag zich sinds 2004 'Stad van Kunst en Geschiedenis' noemen. Dit geeft al direct aan dat je tijdens je citytrip Lille heel wat historische en culturele bezienswaardigheden kan bezoeken; onder meer de Citadelle, de Vieille Bourse, de Grande Place, la Porte de Paris... 

De oude stad Lille is mooi gerestaureerd. Dit is veelal zonder steun van de overheid gedaan. Daardoor huisvesten de gerestaureerde historische panden in Rijsel of Lille veelal luxe winkels of kantoren. De bevolkingsexpansie van Lille is in de hand gehouden door het bouwen van nieuwe steden aan de rand van de stad. Villeneuve d'Ascq is hiervan een mooi voorbeeld. Rijsel zelf heeft dan ook geen grote woonblokken en telt slechts 150.000 inwoners. Eén van de modernste metro's (zonder bestuurder) ter wereld zorgt ervoor dat alle inwoners probleemloos in de kern van de stad komen.

Heerlijk shoppen in het historische stadscentrum, op een steenworp van Vlaanderen

Lille is één van de grootste shoppingsteden in een cirkel van 200 km. De winkels liggen nagenoeg allemaal in het centrum. 

Rijsel lonkt ook naar Vlaanderen. Het hart van de stad Rijsel ligt op amper 38 minuten sporen van Brussel of 20 minuten rijden vanuit Kortrijk. Het TGV-station ligt in het centrum. De autosnelweg eindigt in een grote parking onder Euralille, op 500 meter van het kloppende winkelhart van de stad. Schrik vooral niet als je Nederlandstalige infoborden ziet. Je bent immers in Vlaanderen, maar Vlaams hebben ze hier nooit gesproken. De Lillois zijn er trouwens fier op 'Vlaming' te zijn, ook al begrijpen ze geen jota Nederlands.

Reviews en beoordelingen citytrip Lille - Rijsel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille - Rijsel? Plaats je beoordeling

Jacqueline Houben-Peeters 2 januari 2022

We waren van 26 t/m 29 december in Lille, met de gids van Citytrip in hand! Alleen de vele regen was de spelbreker. We hebben toch heel veel tussen de buien door kunnen doen. Met dank aan jullie hulp.

paul 5 november 2021

zeer handige gids om Oud Rijsel te bezoeken. Goede details, waa rje anders overheen wandelt zonder op te merken.

Guido VANDEVYVERE 3 november 2021

Al vaker gezegd: Rijsel is onze inkoopstad...al meer dan 50 jaar...en toch nog niet ALLES gezien/bezocht/geproefd. En weet u, dat de burgervrouw Martine Aubry West-Vlaamse roots heeft (Tothout) ? Een Franse weduwe draagt altijd de naam van haar man !

Guido VANDEVYVERE 19 oktober 2021

Woon maar 15km van Rijsel, kom er al 60 jaar (onze winkelstad), en toch nog iets nieuws ontdekt...Dus is uw bezoek meer dan de moeite waard. Voor wie per auto gaat: vaak nieuwe straten met eenrichtingsverkeer (vraag stadsplan in Dienst voor Toerisme /Office de Tourisme op de Place Rihour)

roland 10 maart 2020

Duidelijk en degelijk... Moge er nog vele volgen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info