Citytrip Lille - Rijsel? Ontdek alle bezienswaardigheden

Een stukje Vlaanderen in Frankrijk

Lille (ook wel Rijsel genoemd) is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Deze stad heeft een belangrijke historische stadskern met veel bezienswaardigheden. Een citytrip Lille is dan ook ideaal voor het opsnuiven van cultuur. Denk aan een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, het Hospice Comtesse, de kathedraal Notre Dame de la Treille, de kerk Saint-Etienne en nog zo veel meer. Het mag duidelijk zijn, tijdens je citytrip Lille kan je zoveel bezienswaardigheden meepikken, dat je je zeker niet zal vervelen!

"Lille (Rijsel) staat synoniem voor kunst, shopping, historische gebouwen, veel gezellige terrassen ... en dat op amper een half uur rijden van Kortrijk."
  • Bezoek de historische stadskern
  • Stad van kunst en geschiedenis 
  • Rij mee met de zelfrijdende metro
  • Euralille: het nieuwe Rijsel
  • Bezoek de citadel met gratis zoo
  • Shoppingstad bij uitstek 

Gratis reisgids Lille - Rijsel?

Gratis reisgids downloaden

Bezoek de 'Stad van Kunst en Geschiedenis' 

Lille mag zich sinds 2004 'Stad van Kunst en Geschiedenis' noemen. Dit geeft al direct aan dat je tijdens je citytrip Lille heel wat historische en culturele bezienswaardigheden kan bezoeken; onder meer de Citadelle, de Vieille Bourse, de Grande Place, la Porte de Paris... 

De oude stad Lille is mooi gerestaureerd. Dit is veelal zonder steun van de overheid gedaan. Daardoor huisvesten de gerestaureerde historische panden in Rijsel of Lille veelal luxe winkels of kantoren. De bevolkingsexpansie van Lille is in de hand gehouden door het bouwen van nieuwe steden aan de rand van de stad. Villeneuve d'Ascq is hiervan een mooi voorbeeld. Rijsel zelf heeft dan ook geen grote woonblokken en telt slechts 150.000 inwoners. Eén van de modernste metro's (zonder bestuurder) ter wereld zorgt ervoor dat alle inwoners probleemloos in de kern van de stad komen.

Heerlijk shoppen in het historische stadscentrum, op een steenworp van Vlaanderen

Lille is één van de grootste shoppingsteden in een cirkel van 200 km. De winkels liggen nagenoeg allemaal in het centrum. 

Rijsel lonkt ook naar Vlaanderen. Het hart van de stad Rijsel ligt op amper 38 minuten sporen van Brussel of 20 minuten rijden vanuit Kortrijk. Het TGV-station ligt in het centrum. De autosnelweg eindigt in een grote parking onder Euralille, op 500 meter van het kloppende winkelhart van de stad. Schrik vooral niet als je Nederlandstalige infoborden ziet. Je bent immers in Vlaanderen, maar Vlaams hebben ze hier nooit gesproken. De Lillois zijn er trouwens fier op 'Vlaming' te zijn, ook al begrijpen ze geen jota Nederlands.

Reviews en beoordelingen citytrip Lille - Rijsel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lille - Rijsel? Plaats je beoordeling

FRANK VAN HOLLEBEKE 14 januari 2018

een heerlijke "wandeling" met verassende ontdekkingen.

marleen sleurs 10 januari 2018

een zeer volledige gids; een pluspunt is de beschreven wandelroute! Rijsel is een aanrader, een stad om terug te komen. Niet te groot, maar voor elk wat wils. Ik persoonlijk heb een voorliefde voor de oude stad , kathedraal en belfort met binnenhofje!

Nico 9 januari 2018

Alhoewel het een regenachtige dag was in Lille was de route een aangename afwisseling van winkelstraten en bezienswaardigheden met een goede duiding, ook de P+R informatie was handig. Roubaix (nog) niet gedaan.

sonja verachtert 8 januari 2018

We hebben de beschreven wandeling helemaal gemaakt, maar we deden er wel 2 dagen over, want we bleven te lang 'hangen' bij de prachtige gebouwen en talrijke winkeltjes. Vooral het eerste deel van de stad was enorm verrijkend, we konden duidelijk zien dat Rijsel eens een Vlaamse stad was. We gaan nog eens terug om het Museum voor Schone Kunsten te bezoeken. We genoten ook van een plaatselijk koffiehuis (La Cafeine, dicht bij de kathedraal) waar vegetariërs, zoals wij, ons te goed konden doen aan heerlijke zelfgemaakte gerechtjes en dessertjes. We zijn ook in Roubaix geweest, waar we bijzonder verrast waren door het mooie stadhuis en het prachtige 'Musee de la Piscine', een gebouw dat eens het mooiste zwembad van Frankrijk was en nu een museum met een rijke kunstschat. Bedankt voor de interessante reisgids!

sale sylvie 31 oktober 2017

de gids is heel handig. Heb er veel aan gehad i-om mijn trip voor te bereiden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info