Vakantie Zwarte Woud: alle info en bezienswaardigheden

Wandelen, fietsen en nog veel meer activiteiten

Het Duitse middelgebergte dat bekend staat als het Zwarte Woud beslaat een gebied van ongeveer 120 km lang en 60 km breed. Dit grote gebied, niet eens zo gek ver weg, biedt een enorme waaier aan mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten tijdens je vakantie Zwarte Woud. Lees meer

Geniet van fiets- en wandelwegen, een autoroute en zoveel meer in het Zwarte Woud.
 • Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 5 dagen in halfpension

  Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 6 dagen

  Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden van het Zwarte Woud.
  va. € 181 - Boek nu
 • Wandelen in een gebied met 30 000 km wandelwegen
 • Mountainbiken op 3500 km bewegwijzerde routes
 • Heel wat voordelen attracties met de SchwarzwaldCard 
 • Neem deel aan één van de talrijke wijnfeesten

Gratis reisgids Zwarte Woud?

Gratis reisgids downloaden

Daarnaast heeft de regio een zeer ruime keuze aan andere toeristische aspecten: historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes... En je kan er bovendien heerlijk eten en drinken, er staan namelijk tal van gastronomische specialiteiten op de kaart.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen (vooral mountainbiken) zijn twee van de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud. Wandelaars kunnen gebruik maken van een netwerk van maar liefst 30 000 km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelwegen. Opvallend is dat het trendy "nordic walking" aan een opmars bezig is in het Zwarte Woud. Mountainbikers voelen er zich eveneens thuis. Er wacht hen een aangesloten netwerk van 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten.

Voordelige SchwarzwaldCard

Voor wie gebruik wil maken van de vele toeristische mogelijkheden in het Zwarte Woud is er de SchwarzwaldCard. Deze kaart is geldig op drie dagen naar eigen keuze bij maar liefst 130 attracties en bezienswaardigheden, zoals spa's, vrijetijds- en natuurbelevenisparken, musea, kabel- en zweefbanen, boottochten, bezoeken aan kastelen, kloosters, mijnen, glasblazerijen...

Als je pas na de zomervakantie naar het Zwarte Woud gaat kun je bovendien deelnemen aan een van de talloze wijnfeesten in de regio. Vaak proef je er heel lekkere wijnen die bij ons niet te koop zijn, gewoon omdat ze ter plaatse verkocht en opgedronken worden. Natuurlijk zijn er tijdens de zomer ook tal van andere feesten en evenementen, zoals een nachtelijke vlooienmarkt, een folkloreavond, bierfeesten, een jazzbrunch, een rijtuigentornooi ... Kortom, het Zwarte Woud is de perfecte plek om een heerlijke vakantie te beleven.

Reviews en beoordelingen vakantie Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: zeer diverse toeristische mogelijkheden? Plaats je beoordeling

Familie Stans-Geeroms 14 november 2017

Zeer duidelijke volledige gids. We hadden ook reisgidsen ook de bibliotheek mee, maar die bleken niet zo volledig! Oa hebben we nu in Allerheiligen de waterval bezocht. Een echte aanrader!

Quartier Ann 5 november 2017

Baden Baden was gezellig en het casino was echt prachtig. De "Zwarte Woud Hoogstraat" waar zo enthousiast over geschreven wordt, was voor mij tegengevallen omdat je niet veel van het landschap zag owv de bomen die het zicht wegnemen. Freiburg was mooi, supergezellig en een fijne markt.

Elke Van Hamme 4 november 2017

Door de gratis reisgids van het Zwarte woud krijg je snel een overzicht van de must-see plaatsen en de mooie routes die deze plaatsen verbinden. Dit aangevuld met handige stadswandelingen. We hebben de stadswandeling van Freiburg gedaan, die heel compleet was. Het noorden van het Zwarte Woud houden we nog te goed!

Trui 24 september 2017

Net terug thuis van het Zwarte woud, en de gids was heel nuttig. Zeker ook Schiltach bezoeken als je ginder bent, een klein maar heel fijn dorpje.

elise 20 september 2017

heel duidelijke gids, het zal ons zeker helpen bij onze reis dat we in oktober gaan maken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info