Vakantie Turkije boeken? Promoties en bezienswaardigheden

Stranden, archeologische vindplaatsen en een wereldstad

Turkije is een geweldige vakantiebestemming. Niet alleen is er het mooie weer aan zowel de Turkse Rivièra als aan de Turkse Westkust en de Egeïsche kust, maar er zijn ook de vele stranden en de grote mix aan accommodaties. Bovendien zijn er talrijke mogelijkheden voor excursies naar het binnenland met zijn rijke erfgoed en cultuur. Lees meer

De Turken zijn enorm gastvrij!
  • Maak kennis met de Turkse gastvrijheid
  • Geniet van de romantische sfeer van het land
  • Maak uitstapjes naar het binnenland
  • Ontdek de rijkdom van Turkije met een rondreis
  • Download onze reisgids met 40 bladzijden tips en informatie

Gratis reisgids Turkije?

Gratis reisgids downloaden

Vooral in de kleinere plaatsen kun je kennis maken met de gastvrijheid van de Turken. Het zal je daarom ook niet verbazen dat je in de kustgebieden Vlaamse Turken ontmoet die eveneens vakantie vieren in hun land van herkomst. Mocht je meer willen ontdekken over dit bijzondere land, neem dan eens een kijkje in de grote metropool Istanbul.  

Antalya

De regio van de Turkse Rivièra is bij sommigen beter gekend als Antalya met daarbij de badplaatsen Kemer, Antalya, Belek, Side en Alanya. In de winter is dit de warmste regio van Turkije. Als je besluit om in de winter naar Turkije te gaan is deze regio de beste keus.

Dalaman

In de volksmond is de Egeïsche kust ook gekend als het gebied Dalaman met de badplaatsen Marmaris, Dalyan, Fethiye en Ölüdeniz (Blue Lagoon). Er is voor ieder wat wils hier: van nachtraven tot genieten voor romantische zielen. Net als elders aan de Turkse kusten kun je er interessante uitstapjes maken naar het rijke erfgoed in het binnenland.

De Westkust

De Westkust van Turkije is de regio van Izmir en Bodrum, met de bekende badplaatsen Bodrum en Kusadasi. En bovendien het winderige plaatsje: Cesme, de ideale plek voor surfers.

Excursies en rondreizen

De rijkdommen van dit land kun je het best ontdekken door een rondreis. In onze reisgids geven we je heel wat tips mee en een paar rondreizen. In diverse badsteden zijn er bovendien mogelijkheden voor eendagsexcursies naar archeologische vindplaatsen in het binnenland. Turkije is trouwens bijzonder rijk op dat vlak en zal je zeker niet teleur stellen.

Istanboel

Istanbul (of: Istanboel) is een metropool met een zeer rijk verleden en een bijzonder levendig heden. Op de grens tussen Europa en Azië heeft deze wereldstad de bezoekers heel wat te bieden. Het is dan ook zeker een bezoekje waard.

Reviews en beoordelingen vakantie Turkije

Heb je zelf tips of opmerkingen over Turkije: heerlijk vakantieland? Plaats je beoordeling

hubert 22 december 2022

zeer goede reisgids, geeft volledige informatie over de streek- een aanrader voor wie het binnenland wil verkennen

Greta 22 december 2022

Zeer informatieve gids. Hij behandeld heel veel zodat je redelijk wat weet over Turkije. Ik neem hem zeker mee wanneer ik naar Turkije ga.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info