Vakantie Egypte? Ontdek alle bezienswaardigheden

Van gezellige excursies tot een ontspannende strandvakantie

Voor een vliegvakantie Egypte kun je kiezen uit twee soorten vakanties of je kunt beide combineren: cruises op de Nijl met excursies en/of strandvakanties. Wij raden je aan om zo mogelijk een combinatie van de twee te doen. Egypte stond vroeger en nu nog steeds synoniem voor een bezoek aan de piramiden, zoals de piramide van Gizeh, en het Egyptische Museum in Caïro. Lees meer

Ontdek de veelzijdigheid van een vliegvakantie Egypte.
  • Maak een cruise op de Nijl
  • Bezoek piramiden en tempels
  • Geniet van een strandvakantie
  • Logeer in nieuwe hotelcomplexen

Gratis reisgids Egypte?

Gratis reisgids downloaden

Strandvakantie Rode Zee

De laatste tien jaar heeft ook de strandtoerist steeds meer interesse gekregen in Egypte. De oevers van de Rode Zee bieden je hoge temperaturen, veel zon en zeer weinig kans op regen. Dit maakt het een ideaal vakantieland. Complete en luxueuze nieuwe vakantiedorpen zijn de afgelopen jaren verrezen uit het zand. De regionale luchthavens zijn verbouwd en rechtstreekse vluchten brengen de toeristen van de Lage Landen in 6 uur vliegen naar een paradijs van zon en zee. Echter veel mogelijkheden voor excursies zijn er niet aan de Rode Zee, maar niet getreurd, de hotels organiseren allerlei activiteiten. Hurghada, El Gouna en Sharm el Sheikh zijn toeristische complexen met alles wat een strandaanbidder zich kan wensen. Egypte was bovendien een van de eerste vakantielanden waar all-inclusive formules werden geïntroduceerd. Deze formules zijn er nu volop aanwezig en in allerlei vormen, waarbij er soms wel goed moet worden opgelet op wat er wel en niet in de all-inclusive prijs is inbegrepen.

Ook voor de actieve strandtoerist is er van alles te doen. De Rode Zee biedt je een uniek onderwater schouwspel. Onder de waterspiegel is het buitengewoon prachtig met kleurrijke koraalriffen, vissen en scheepswrakken. Echt een droomparadijs voor duikers. In de eerder genoemde vakantieplaatsen heb je bovendien tal van mogelijkheden om duikcursussen te volgen. Je kunt ook kiezen om te snorkelen of voor een rondvaart op een boot met glazen bodem. 

Reviews en beoordelingen vakantie Egypte

Heb je zelf tips of opmerkingen over Egypte? Plaats je beoordeling

Vereecke 8 augustus 2022

Bedankt voor de info brochure. Heel overzichtelijk en bekijken dit verder om contact op te nemen;

Robert Mijnendonckx 29 december 2021

Op Jullie verzoek (ivm het downloaden van de reisgids Egypte) ... Als alles meezit gaan wij (2 grootouders) met onze 3 kleinkinderen in de vakantie naar Shark Bay / Sharm el- Sheikh (reeds geboekt). Uit de info van Jullie reisgids zal nu héél zeker een boottochtje met de glass-bottom boat op ons programma staan. Zelf bezochten wij reeds het King Tut Museum (ook zeker op ons programma :-)) maar informeren ons nu ook zeker nog om eventueel het Sharm el-Sheikh National Museum erbij te nemen. Kortom ... best tevreden met de voor ons bruiklbare gegevens uit Jullie reisgids. (Een volledige georganiseerde reis volgens Jullie reisgids plannen (met 3 kleinkinderen) ligt helaas buiten ons budget.) Alvast BEDANKT.

Van Wegens 26 december 2019

Zeer nuttige informatie Goede beschrijving en tips

Lut Geens 24 juli 2019

Overzichtelijk en heel inspirerend, een aanwinst voor de reiziger- Dankjewel

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info