Citytrip Rome of weekendje weg? Info én bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids Rome en 'proef' maximaal van de Italiaanse hoofdstad

Rome is al jaren een van de meest populaire citytrip bestemmingen. Rome is méér dan geschiedenis, beeldende kunst en uitstekend (betaalbaar) eten. Rome is naast de hoofdstad tevens de grootste stad van Italië. Terwijl je de geschiedenis overal om je heen ziet, is het moderne leven volop aanwezig. Met twee stadswandelingen leer je de stad kennen van binnen en van buiten. Eentje loodst je door het antieke Rome, met de andere wandeling kom je langs de mooiste en bekendste pleinen en fonteinen. Bovendien brengen we een uitvoerige voorstelling van het Vaticaan. Je leest er alles over in de gratis reisgids. Lees meer

De geschiedenis en het heden lekker gemixt ... Rome laat je niet onberoerd.  
  • Wandel door het antieke Rome 
  • 'Proef' de smaken in Rome: lekker eten, écht Italiaans ijs, capuccino, espresso, wijnen, ...
  • Bezoek Vaticaanstad en gebruik onze tips 
  • Kies uit de vele musea 
  • Klassiekers als het Colosseum, Pantheon, Trevi
  • Maak kennis met de beroemdste pleinen en fonteinen 

Gratis reisgids Rome?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Zowel de overheid als de kerk speelden al altijd een prominente rol in Rome. Je ziet deze belangenvermenging bijna overal in je citytrip Rome. Aan de ene kant van de Tiber ligt het antieke Rome netjes verstrengeld met het Rome van vandaag. Een opvallende maar nooit storende mix. Aan de andere kant van de rivier bevindt zich Vaticaanstad waar de paus woont. Breng een bezoek aan de stad van Romulus en Remus en bewonder alle bezienswaardigheden van deze historische stad. Wie denkt aan Rome denkt wellicht meteen aan hét visitekaartje van de stad: het Colosseum. Rome heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze prachtige arena. Breng zeker ook een bezoekje aan het Pantheon, de tempel die tegenwoordig in gebruik is als katholieke basiliek. Oude meesters als Bernini,Titiaan en Caravaggio kun je bewonderen in Galleria Borghese. Kerken genoeg in Rome, ooit 900, om enkele uren te vullen. We nemen je mee naar de mooiste. 

Neem de tijd om van lokale smaken te proeven

Neem tijdens je citytrip voldoende tijd om van de lokale smaken te proeven. Overheerlijke en bovendien échte Italiaanse ijsjes, sterk geurende espresso en cappucinno, vol smakende Chianti wijn en Italiaanse gerechten waar je alleen van de gedachte al bij begint te watertanden. Geniet er van in de omgeving van de Spaanse trappen of in een van de vele restaurantjes en trattoria’s op Piazza Navone. Onze gratis reisgids geeft een aantal goede tips voor je.

Indrukwekkend musea aanbod

Wil je een museum bezoeken? Bereid je dan voor op een moeilijke keuze. Niemand weet precies hoeveel musea er in de stad zijn. Sommigen zeggen dat het er om en nabij 2500 zijn. Publiekstrekkers zijn uiteraard de Vaticaanse musea die massaal door toeristen bezocht worden. Palazzo Barberini toont meesterwerken van onder meer Canaletto, Caravaggio, Raffaello, Giulio Romano, Titiaan en Bartolomeo Veneto. In het Castel Sant’Angelo breng je een bezoek aan het Mausoleum van Hadrianus. Het aanbod is zo divers dat je er zelfs een museum over Italiaanse pasta kunt bezoeken, Museo Nazionale delle Paste Alimentari. Download de gratis reisgids voor meer informatie. Nog meer zien? Bekijk nog meer bezienswaardigheden Rome hier.

Reviews en beoordelingen citytrip Rome

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rome? Plaats je beoordeling

Carine Claus 29 oktober 2023

Het is klaar,duidelijk, leerrijk. Gewoon vertrekkensklaar. Super!

leirens Herman 13 november 2022

De reis is geboekt voor mei volgend jaar maar de gids is nu al de ideale leidraad om ons bezoek optimaal uit te stippelen en de vakantiedagen zo goed mogelijk te plannen.

Natasha 29 juni 2021

Ik vind het een heel mooie en interessante brochure. Die zal can pas komen om onze citytrip volgende jaar in mei te plannen.

Nico 17 augustus 2020

leuke verkenningswandeling door de stad (vergeet niet dat er achteraan een uitgebreidere uitleg van colloseum en forum romanum staat)

Ello 28 januari 2020

Ieder jaar weer genieten mijn zoon en ik van jullie stedenreizen, die je gratis kunt downloaden. Bedankt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info