Vakantie Portugal: veel werelderfgoed bezienswaadigheden

Prachtige steden, kuststroken en veel werelderfgoed

Een vakantie in Portugal staat garant voor allerlei boeiende ontdekkingen en genieten van zowel de zon als lekkers uit de lokale keuken. Je doet natuurlijk Lissabon en Porto aan, beide zijn rijkelijk voorzien van bezienswaardigheden, zowel in het stadscentrum als in het hinterland. Lees meer

Portugal is méér dan enkel de Algarve. Neem ook de tijd om de andere regio's te leren kennen.
 • Rondreizen Portugal 8 d. fly&drive of eigen wagen

  Rondreizen Portugal 8 tot 12 dagen fly&drive

  Er zijn fly & drive rondreizen waarvan vlucht en huurauto inbegrepen is. Van 8-daagse tot 12-daagse rondreizen die je laten verrassen, genieten en ontdekken. Er zijn verschillende thema's met logies van rurale hotels tot luxe designhotels.
  va. € 759 - Boek nu
 • Genieten van de Portugese zon 
 • Stadswandelingen in Porto en Lissabon  
 • Verlies Coimbra niet uit het oog 
 • Ontdek nog veel meer werelderfgoed 
 • Zoek de rust op in de Alentejo regio
 • Zon, zee en strand aan de Algarve
 • Maak kennis met de Costa Verde, de Douro vallei, de nationale natuurparken, ...

Gratis reisgids Portugal?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Er zijn nog zoveel meer mooie locaties die je bezoek verwelkomen. De pracht van Batalha moet zeker op je programma staan, maar ook de aloude universiteitsstad Coimbra mag je niet uit het oog verliezen. Op tal van plaatsen valt er werelderfgoed te ontdekken. Alentejo, de grootste regio van het land is misschien wel de mooiste qua natuur en tegelijk rijk aan bezienswaardigheden. 

De natuur is alle aandacht waard. De bergketen Serra de Estrela bijvoorbeeld, maar ook het gebied van de Douro-vallei en van het enige nationale park, "Parque Nacional Peneda-Gerès. Neem ook de nodige tijd om de Costa Verde aan te doen.

En dan is er natuurlijk ook de Algarve. Deze meest zuidelijke regio van Portugal biedt zon, zee en strand. Maar als je even het binnenland intrekt ontdek je ook daar zoveel dat een bezoek een must is.

Reviews en beoordelingen vakantie Portugal

Heb je zelf tips of opmerkingen over Portugal? Plaats je beoordeling

Luc D'hondt 14 mei 2024

reisvoorbereiding was nuttig met de gids, ik heb deze wel nog aangepast met de Capitool-reisgids.

Willem 9 mei 2023

De kwaliteit van de Portugal gids is veel minder dan die van bijv. IJsland en Schotland. Ik heb de indruk dat de schrijver deze "reis" niet uit eigen ervaring heeft opgetekend. Het is eigenlijk geen reis maar een verzameling van internet geplukte beschrijvingen. Niet consistent, bijv vwb de GPS notaties: de ene keer in graden/minuten/seconden, dan in decimale graden en dan weer (lijkt het) een copy vanuit Google maps (15 decimalen). Deze gids mag de naam "complete rondreis" niet hebben, de kwaliteit van de inhoud laat erg te wensen over. Duidelijk geen "value for money".

Mols 30 april 2023

Ik maak vaak gebruik van deze pre- view 's om voor onszelf een reisplan op te stellen omdat ze echt wel goed, handig en tijdbesparend zijn. Ik beveel ook regelmatig jullie site aan bij familie en vrienden die een kant en klare vakantie zoeken..

Marion Maessen-Laumen 10 december 2021

Ik heb niks om op of aan te merken Alles is duidelijk ,perfecte uitleg enz Toppie 👍 Vele dank hiervoor en …..ga zo door ☘️In een goed en gezond 2022 🎄🍾🥂Fijne Feestdagen gewenst aan iedereen en nogmaals dank voor alles !!!💝

Monya 3 maart 2020

Toffe basis om in Lissabon te bezoeken. De reisgids van Barcelona was ook top, dus deze zal ook zeker weer van pas komen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info