Vakantie Normandië? Info en bezienswaardigheden

Cultuur, gastronomie en de landing op D-day

Vakantie Normandië? Natuurlijk! Normandië is een prachtige streek in noordwest-Frankrijk, met meer dan 500 kilometer kust, talloze historische plaatsen, een uitmuntende keuken en prachtige gebouwen en monumenten. Lees meer

Download de gratis reisgids en ontdek de volledige regio van Normandië met de uitgestippelde stadswandelingen 
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 119 - Boek nu
 • Volop genieten van leuke kustplaatsjes o.a. Etretat
 • Ontdek hoe D-day verliep
 • Nog veel meer bezienswaardigheden over de oorlog
 • Bezoek de steden Honfleur, Rouen, Caen, Le Havre, Bayeux, Lisieux ...
 • Proef de lokale gastronomie: heerlijke kazen, fruits de mer, cider, ...

Gratis reisgids Normandië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Normandië in het algemeen

Normandië bestaat uit twee regio's: Bas-Normandie en Haute-Normandie. Bekend is de vakantiebestemming vooral van D-day. Veel van de bezienswaardigheden in Normandië hebben te maken met de Europese bevrijding na WOII. Er zijn meer dan genoeg musea, monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen te bezoeken. Maar Normandië is veel meer dan dat. Het is een topbestemming voor iedere vakantie. In onze gids helpen wij je om door dit prachtige stukje Frankrijk te navigeren, waarbij alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht worden.

Normandië kent geen massa-toerisme, waardoor je volop kunt genieten van de leuke kustplaatsjes en geheel tot rust kan komen op de rustige stranden. Als belangrijke steden heb je Rouen, Caen, Bayeux, Deauville, Le Havre en natuurlijk Mont-St.-Michel. Plaatsen met klinkende namen zijn Giverny, Vernon, Les Andelys, Lisieux, Honfleur, St.-Lô -en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. De mooiste kuststrook van Normandië is wellicht deze van Etretat, alhoewel de gehele kustlijn boeiend en veelzijdig is. 

Boeiende musea, prachtige natuur en een gastvrije bevolking combineer je met de pareltjes van de lokale gastronomie: lekkere kazen van Pont-L'-Evêque en échte Camembert, heerlijke vis met als hoogtepunt een 'fruits de mer', dit alles spoel je dan door met een cider en nadien een calvados. Het resultaat is een boeiende en onvergetelijke vakantie. Klaar voor een verkenning?

Reviews en beoordelingen vakantie Normandië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Normandië: zeer veelzijdige streek? Plaats je beoordeling

Bart Vanwynsberghe 13 juli 2018

leuke en handige gids.zonder veel poespas maar nuttig om normandie te bezoeken.

Danny Droogmans 5 juli 2018

Mooie gids met leuke tips om Normandie te verkennen, zeker de moeite waard is de ciderroute gecombineerd met een bezoek aan chateau Breuil

Rik Gouwy 14 november 2017

Top-gids. In Normandië is zoveel te zien en te beleven en toch slaagt de gids erin het essentiële eruit te pikken. Bovendien wordt alles op overzichtelijke wijze in vooral in een eenvoudig taalgebruik naar voor gebracht.

John hoste 14 oktober 2017

De reisgids was heel handig, veel mooie dingen gezien. Ook een goede kaart zodat alle bezienswaardigheden gemakkelijk te vinden waren.

Vezrhoeven 2 oktober 2017

Deze reisgids was zeer nuttig en heb hierdoor mooie plaatsen bezocht.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info