Vakantie Normandië? Info en bezienswaardigheden

Cultuur, gastronomie en de landing op D-day

Vakantie Normandië? Natuurlijk! Normandië is een prachtige streek in noordwest-Frankrijk, met meer dan 500 kilometer kust, talloze historische plaatsen, een uitmuntende keuken en prachtige gebouwen en monumenten. Lees meer

Download de gratis reisgids en ontdek de volledige regio van Normandië met de uitgestippelde stadswandelingen 
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Volop genieten van leuke kustplaatsjes o.a. Etretat
 • Ontdek hoe D-day verliep
 • Nog veel meer bezienswaardigheden over de oorlog
 • Bezoek de steden Honfleur, Rouen, Caen, Le Havre, Bayeux, Lisieux ...
 • Proef de lokale gastronomie: heerlijke kazen, fruits de mer, cider, ...

Gratis reisgids Normandië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Normandië in het algemeen

Normandië bestaat uit twee regio's: Bas-Normandie en Haute-Normandie. Bekend is de vakantiebestemming vooral van D-day. Veel van de bezienswaardigheden in Normandië hebben te maken met de Europese bevrijding na WOII. Er zijn meer dan genoeg musea, monumenten en indrukwekkende begraafplaatsen te bezoeken. Maar Normandië is veel meer dan dat. Het is een topbestemming voor iedere vakantie. In onze gids helpen wij je om door dit prachtige stukje Frankrijk te navigeren, waarbij alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht worden.

Normandië kent geen massa-toerisme, waardoor je volop kunt genieten van de leuke kustplaatsjes en geheel tot rust kan komen op de rustige stranden. Als belangrijke steden heb je Rouen, Caen, Bayeux, Deauville, Le Havre en natuurlijk Mont-St.-Michel. Plaatsen met klinkende namen zijn Giverny, Vernon, Les Andelys, Lisieux, Honfleur, St.-Lô -en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. De mooiste kuststrook van Normandië is wellicht deze van Etretat, alhoewel de gehele kustlijn boeiend en veelzijdig is. 

Boeiende musea, prachtige natuur en een gastvrije bevolking combineer je met de pareltjes van de lokale gastronomie: lekkere kazen van Pont-L'-Evêque en échte Camembert, heerlijke vis met als hoogtepunt een 'fruits de mer', dit alles spoel je dan door met een cider en nadien een calvados. Het resultaat is een boeiende en onvergetelijke vakantie. Klaar voor een verkenning?

Reviews en beoordelingen vakantie Normandië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Normandië: zeer veelzijdige streek? Plaats je beoordeling

Luc 29 augustus 2020

Een goede gids, een week met de camper langs de Normandische kust. Gids is dan handig voor een wandeling in één van de vele kuststeden. Duidelijk en beknopt. Ook kaartjes zijn handig.

noel vynckier 16 juli 2020

effenaf goed. een mail van geert laat ik niet voorbij gaan. dank u

Françoise Godderie 14 juli 2020

De reisgids geeft me zin om te vertrekken, maar is alvast een handige hulp om mijn reis voor te bereiden! Het project rond de autosnelwegen en de stadswandelingen vind ik handig en de beschrijvingen zijn volledig en interessant. Ook zijn overal websites aangegeven waar zonder zoeken naar kan gesurfd worden voor meer informatie indien gewenst. Wat is mis in de uitgeprinte versie ik de nummering van de pagina's (die maakte ik zelf), en ook de kaartjes waren niet overal erg duidelijk. Dat is jammer en vraagt meer werk om het uit te zoeken. Al bij al belooft deze gids een mooie, interessante, gezellige, vrolijke vakantie, en rustig desgewenst! :-)

Veerle 29 januari 2020

Een superhandige gids ter voorbereiding van een fijn weekendje weg. De gids brengt je naar de leukste plekken in de stad en onderweg. Heb je weinig tijd om veel vooraf te lezen, dan is deze gids je ideale reismaatje. Beknopt en helder geschreven brengt hij je naar die plekken die je moet gezien hebben. De wandelingen zijn goed beschreven en met de tips omtrent de parkeermogelijkheden, bespaar je tijd en geld.

Vandendoorent Agnes 31 augustus 2019

Overzichtelijke reisgids met praktische tips, leuke to do's en veel suggesties.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info