Vakantie Marokko? Alle info en bezienswaardigheden

Proef van de hoogtepunten van Marokko, letterlijk en figuurlijk

Voor velen is Marokko nog een beetje “terra incognita”, nochtans bezit het land een schat aan bezienswaardigheden. Bovendien kun je er ook heerlijk luieren, genieten, sporten of shoppen. Marokko heeft een gevarieerd aanbod, waarin iedereen zijn gading kan vinden. Er zijn zowel kustgebieden als schitterende berglandschappen en woestijnen en er is een zeer hoogstaande cultuur met talrijke belangrijke schatten uit het verre en nabije verleden. Lees meer

Marokko heeft een gevarieerd aanbod, waarin iedereen zijn gading kan vinden. 
  • Geniet van de schitterende landschappen
  • Ontdek de rijke cultuur van Marokko
  • Bezoek Marrakech in Centraal Marokko
  • In Rabat zie je meer dan 2000 jaar geschiedenis 
  • Geniet van de natuurwonderen
  • Verken het Versailles van Marokko
  • Een kennismaking met Casablanca

Gratis reisgids Marokko?

Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids € 7,5

Marrakech en centraal Marokko

Marrakech, met zijn vele bezienswaardigheden en unieke sfeer is zonder de minste twijfel de belangrijkste attractiepool van het centrale deel van Marokko. Maar er valt nog veel meer te bewonderen in de omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van Beni Mellal met zijn grote fruitgaarden en zijn kleurrijke wekelijkse markt.

Vanuit Marrakech verder woestijn inwaarts

Zuidelijk van Marrakech liggen er tal van interessante plaatsen. De omgeving van Ouarzazate is befaamd om haar natuurlijke filmdecors, terwijl je in Zagora te midden van de dadelteelt zit. Via Tinerhir (en de magnifieke Todra-kloof) kan je in de buurt komen van Merzouga. Daar moet je beslist de duinen van Erg Chebbi bewonderen en wie weet ook flamingo’s. In Erfoud neemt het woestijngevoel nog toe.

Rabat en omgeving: meer dan tweeduizend jaar geschiedenis

In Rabat kan je niet om de geschiedenis heen. Je treft er zowel prehistorische, Romeinse als vroeg Islamitische vondsten en ruïnes. Een boeiende plaats voor een eerste kennismaking is de medina, met onder meer een oude moskee en tal van mogelijkheden voor shopping.

Binnen de muren van de Oudaia Kasba staat de oudste moskee van de stad, maar er ligt ook een mooie tuin en je kunt genieten van een prachtig uitzicht. In de omgeving van de Hassan-toren, in het eigenlijke stadscentrum, vind je onder andere de indrukwekkende moskee van Mohammed V en het koninklijke paleis. Van daar is het niet zo gek ver naar de ruïnes van de Romeinse stad Sala en de necropolis van Chella.

Van Rabat richting Midden-Atlasgebergte

Op deze tocht vanuit Rabat bezoeken we drie interessante maar erg verscheiden plaatsen: Volubilis, Meknès en Fès. De ruïnes van Volubilis zijn een must voor iedereen die uitgebreid wil kennis maken met aspecten van de Romeinse beschaving. Het nabije Moulay Idriss trekt vooral aanhangers van de heilige Idriss I. Meknès wordt wel vaker “het Versailles van Marokko” genoemd en heeft inderdaad een prachtige collectie gebouwen. In Fès, dat wel eens als de culturele en intellectuele hoofdstad van het land beschouwd wordt, kan je genieten van de vele fraai versierde bouwwerken die Idriss I en zijn opvolgers nagelaten hebben.

Casablanca, de economische hoofdstad met een reusachtige moskee

De voornaamste bezienswaardigheid van Casablanca is de enorme Hassan II moskee, die ook voor niet-moslims toegankelijk is. Een tocht door de oude medina is ook best leuk en daarnaast mag ook een bezoek aan het unieke Joodse museum niet ontbreken.

Reviews en beoordelingen vakantie Marokko

Heb je zelf tips of opmerkingen over Marokko? Plaats je beoordeling

peter 25 februari 2020

Beste, Even paar tips. Jullie reisgids is prachtig. Maak een reisgids nooit te lang. Zeker als het voor een citytrip is. Wandeling eventueel met lussen. Die je zelf lang of kort maakt. Plaats veel foto's. Zoals een collage om plaats te sparen. En ja doe zo verder. Euroreizen is Top👍👍 Mvg. Peter

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info