Twee awards voor attractie in Museum Boerhaave

Twee awards voor attractie in Museum Boerhaave

Het Utrechtse ontwerpbureau 'Tinker imagineers', dat ideeën tot leven brengt door middel van o.a. multimediale theaters, is twee keer in de prijzen gevallen met de manier waarop het Anatomisch Theater in Leiden in een nieuw kleedje is gestoken. In Londen sleepte het op 25 november 2015 de 'Design Week Award' in de wacht. Bij de Amerikaanse 'Spark Experience Awards' kreeg men een eervolle hoogste notering 'Spark'.

Het Anatomisch Theater van het Museum Boerhaave was stil en doods. Met deze moderne wervelende multimediale aankleding wordt de bezoeker spectaculair verrast en nieuwsgierig gemaakt.

De 'Design Week Award' is een onderscheiding die toegekend wordt voor de beste internationale designprojecten met betrekking tot bv. interactieve voorstellingen in musea, tentoonstellingen, ... Deze prijs werd uitgereikt voor wat het bureau wist te verwezenlijken in een deel van het Museum Boerhaave in Leiden, meer bepaald in het Anatomisch Theater. Daar krijgen de bezoekers een zes minuten durende audiovisuele 'act' te zien waarin de geschiedenis van zes eeuwen natuurwetenschappen spectaculair wordt uiteengezet. Eveneens wordt met deze voorstelling een bezoek aan het museum ingeleid.

De kijker komt ogen tekort bij het aanschouwen van dit wervelende videospektakel. Gezeten in houten banken van het theater woont hij een anatomische les bij, zoals die gebeurde in de 18de eeuw maar nu aangekleed in een multimediaal modern jasje. Met behulp van projecties op muren en zoldering wordt een mysterieuze klank- en lichtshow gecreëerd.

De 'Spark' onderscheiding kreeg Tinker imagineers voor de innovatieve manier waarmee men te werk ging in de vernieuwde presentatie van het Anatomisch Theater in het Museum Boerhaave.

Foto: Tinker

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Lastminutes en promoties in Leiden

    Lastminutes en promoties in Leiden

    Keuze uit meer dan 30 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Leiden, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Vanuit Leiden kan je met de bus verschillende malen per dag naar Keukenhof en terug.
    va. € 65 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info