De mooiste Lapland reizen

De mooiste Lapland reizen

Een alternatief voor de klassieke wintersport of skivakantie in de Alpen? De winter in Lapland spreekt bij jong en oud tot de verbeelding. Prachtige huskytochten, zelf met de sneeuwscooter rijden of winterwandelen op sneeuwraketten door de dik besneeuwde, feërieke landschappen? Het noorderlicht zien krijg je er zomaar bovenop, net als de rendieren, elanden…

Onthaasten in combinatie met actie en avontuur is de unieke mix van winters Lapland. We geven je graag wat reistips voor jouw droomreis richting Hoge Noorden.

1. Reis naar het echte Lapland in het Hoge Noorden

Lapland is groot en strekt zich uit over maar liefst vier landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Echter, Lapland begint al halfweg Zweden en Finland en reikt helemaal tot de noordkaap. Veel toerisme is relatief zuidelijk, rond Roveniemi en Kuusamo. Vlieg je echter een paar minuten verder tot de noordelijkste luchthavens Kiruna, Kittila of Ivalo, dan belandt je middenin de beruchte Aurora Zone, waar je maximaal het noorderlicht kan zien.

2. Reizen naar een dorpje in Fins Lapland

Wil je naar een gezellig dorpje reizen, kies dan voor Fins Lapland. Levi is ideaal voor skiërs of snowboarders die het beste skiresort willen afwisselen met de typische Lapland toppers. Dit is ook het meest uitgebouwde skioord, met leuke après skimogelijkheden en ruime keuze aan hotels of blokhutten.  Akaslompolo is een alternatief dorp in Fins Lapland dat zijn charme en authenticiteit goed heeft weten te bewaren. Wellicht het mooiste netwerk pistes van Lapland, zit je hier goed voor actievere reizen: langlaufen en/of skiën in het nabije gelegen Yllas. Of om gewoon een week te relaxen want logeren doe je hier in supergezellige Finse boomstammenchalets met eigen sauna en haardvuur. Idealiter voor reizigers die minder excursies (husky, sneeuwscooter,…) willen doen, anders loopt de prijs snel op en ben je beter af met een volledig reispakket in een wildernislodge.

Beide resorts liggen vlakbij Kittila, met Xplore the North vlieg je hier rechtstreeks naartoe vanuit Amsterdam èn Brussel.

3. Reizen naar een comfortabele lodge, temidden eindeloze natuur

Verblijven in Zweeds Lapland draagt onze voorkeur: in de laatste grote wildernis van Europa vind je nog lodges temidden van de natuur, volledig geïsoleerd in de wildernis zonder andere hotels in de buurt!  Landschappelijk is er geen enkel verschil met Fins Lapland.

De allermooiste lodge van Scandinavië is wellicht de Pinetree Lodge:  deze idyllisch gelegen lodge 67° Noord aan de Laino rivier, één van Zwedens grootste zalmrivieren.  De dichtstbijzijnde lodge ligt liefst vijftig kilometer verderop! Alle activiteiten vertrekken hier aan de deur. Geen korte rondjes maar lange intense naar keuze relaxe halve dagtochten tot avontuurlijke dagtochten. Husky, rendieren, sneeuwrakettochten, sneeuwscooter, icedriving, noorderlicht hunting, een tipi barbecue,… De activiteiten gaan door in kleine groepjes  van 10-12 personen, de begeleiding gebeurt steeds door ervaren specialisten per activiteit. De sfeer is op ten top Zweeds, wekelijks zijn hier gegarandeerde afreizen met Nederlandstalige klanten: het beste van 2 werelden dus. Bovendien kies je naast je programma ook je comfort formule: zowel een hotelkamer met privé sanitair in de lodge, als een eigen ruime chalet inclusief sauna èn haardvuur zijn mogelijk. Na het heerlijke diner kan je dag in stijl afsluiten in de gezellige bruine kroeg: de brown bear bar… of actie met een glaasje wijn, diep in de wildernis.

Xplore the North is de ideale partner voor elke reis naar Lapland.

Foto's: Xplore the North

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info