Top 3 Noorderlicht reizen

Top 3 Noorderlicht reizen

Om het magische noorderlicht waar te nemen reis je naar het hoge noorden af, hoog boven de poolcirkel. In Europa zijn er tal van bestemmingen waar je heen kan om dit natuurfenomeen te beleven, niet te ver van huis en ideaal voor een lang weekend of weekreis.

1. Lapland

Lapland is de referentie onder de Europese noorderlicht bestemmingen. Deze streek overkoepelt de noordelijke provincies van Finland, Zweden en Noorwegen, en ligt in de wintermaanden gehuld onder een pak sneeuw en ijs. De sprookjesachtige dennenbossen en uitgestrekte toendra-vlaktes zijn uitstekend om je overdag uit te leven met sneeuwscooters en huskysledes. ’s Avonds kan je nabij je gezellige lodge of chalet je blik naar de sterrenhemel wenden, en de groene gordijnen van dansend noorderlicht bewonderen. Wist je dat je met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel of Amsterdam in slechts 3 uur vliegen al bent aangekomen in dit winterse wonderland?

2. IJsland

Het mysterieuze IJsland temidden van de Atlantische Oceaan heeft naast gletsjers en vulkanen ook noorderlicht te bieden. Reis af naar de hoofdstad Reykjavik en je krijgt een boeiende mix van cultuur en natuur. De hoofdstad bruist met tal van hippe bars, uiteenlopende musea en een smakelijke restaurantjes. Op een boogscheut van de stad bezoek je geisers en watervallen, ga je rijden met de sneeuwscooter op een gletsjerkap en wandel je door lavavelden. Daarnaast kan je op een tweedaagse excursie zelfs de hele zuidkust bezichtigen met logies in plattelandshotel. Noorderlicht spotten doe je op tal van excursies, per boot of met de bus. Een originele citytrip en noorderlichtkans in één klap. Bovendien is hoofdstad Reykjavik vlot bereikbaar dankzij rechtstreekse vluchten uit Brussel en Amsterdam.

3. Noorwegen, de Lofoteneilanden

De Noorse Lofoteneilanden bevinden zich voor de kust van het Noorse vasteland ter hoogte van BodØ. Het landschap op deze eilandengroep is ronduit spectaculair met uit de golven oprijzende bergtoppen en ingesloten fjorden. Logeren doe je in authentieke ‘Rorbue’ vissershuisjes, omgebouwd tot gezellige chalets met modern comfort. Je trekt er op uit te voet, met de wagen, en met de boot om de ongerepte natuur op zijn best te exploreren. Zeearenden cirkelen aan de hemel, een lunch met kraak verse kabeljauw verwarmt je, en het uitzicht blijft verbazen. Op deze afgelegen eilanden ben je op een prima plek om in alle rust van het noorderlicht te genieten, bij je chalet, op excursie, of met een heerlijk kop koffie in de hand.

Naast de wintermaanden is ook de herfst uitermate geschikt om noorderlicht te bekijken. Vanaf eind augustus zijn de nachten in het noorden alweer voldoende donker om de kleurrijke Aurora’s aan de hemel te zien dansen. Je kan in het najaar prachtige rondreizen, natuur-of wandelvakanties ondernemen in uitstekende condities en vrolijke herfstkleuren, bovendien is het een stuk rustiger dan in de zomermaanden. Na een heerlijke avondmaaltijd, kan je misschien wel je dag afsluiten met een blik op het noorderlicht!

De specialist in Noorderlicht reizen is Xplore the North.

Foto's: Xplore the North

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info