Luik: nieuw museum La Boverie

Luik: nieuw museum La Boverie

In het Parc de la Boverie in Luik is zopas het nieuwe museum La Boverie geopend. Het oude gebouw van de wereldtentoonstelling van 1905 werd grondig gerestaureerd en uitgebreid. De volledige collectie van het vroegere Museum voor Schone Kunsten (BAL), meer dan 6000 kunstwerken, krijgen hier nu een onderkomen. Naast deze vaste tentoonstelling zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen.

Samenwerking met het Louvre in Parijs

La Boverie heeft een uitzonderlijk partenariaat afgesloten met het Louvre in Parijs. Na het succesverhaal met het bijhuis van het Louvre in Lens wil men eenzelfde verhaal neerzetten in Luik. Het potentieel aan bezoekers is zeer groot door de ligging in de Euregio. Het Louvre werkt reeds uitgebreid mee aan de eerste tijdelijke tentoonstelling. 

Tijdelijke tentoonstelling 'En Plein Air'

Nog tot 15 augustus 2016 kan je terecht in La Boverie voor een expositie die de band wil onderstrepen tussen het museum en het park. De expo telt 125 kunstwerken waaronder grote namen als Chagall, Cézanne, Monet, Léger, Matisse of Kokoschka.  De werken werden geselecteerd door Vincent Pomarède, directeur en Aline-François-Colin, adjunct-dircteur van het Louvre. Het is opgebouwd in 8 thema's waarbij de bezoeker de confrontatie aangaat met de kunstenaar. Heel wat kunstwerken zijn afkomstig uit privé collecties en grote musea wereldwijd, waaronder uiteraard het Louvre.

Meer info op www.laboverie.com
Foto: Jempi Welkenhuyzen

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info