Waarom voor Portugal kiezen in 8 tips

Waarom voor Portugal kiezen in 8 tips

De grootste troef van Portugal is zijn diversiteit. Er zijn heel wat natuurparken en veel grote en kleine steden met historische gebouwen. De gastronomie is zeer verscheiden: van een sardientje tot een krachtige Porto. Door het rijke verleden van Portugal vind je er heel wat kunstschatten. En zijn bevolking is zeer vriendelijk en hulpvaardig. Bovendien kan je er goedkoop reizen: niet alleen het eten is er laag geprijsd ook vliegtickets en huurwagen zijn goedkoop. We geven je 8 tips om optimaal van je vakantie in Portugal te genieten.

Tip 1: Download onze gratis reisgids Portugal

Onze nieuwe reisgids van Portugal neemt je mee van noord tot zuid. Je maakt er kennis met het ruime aanbod aan bezienswaardigheden. Er zijn stadswandelingen opgenomen van Porto, Lissabon en Guimaraes. Je kan er de stranden vergelijken van de Algarve. Kortom 62 bladzijden informatie en reistips. Download nu gratis de reisgids Portugal.

Tip 2: Maak een rondreis fly & drive

Ontdek de grote diversiteit van Portugal met onze talrijke rondreizen. We combineren genieten van natuur, lekker eten en cultuur in één reis. Dit kan met een 8-daagse reis maar ook met een 15-daagse rondreis die je het complete Portugal laat zien. Bovendien is Portugal hét land voor een goedkope fly & drive. Eten is er niet duur en we hebben voordelige vlucht + huurwagen promoties. Ontdek nu ons ruim aanbod aan rondreizen.

Tip 3: Verblijf in luxe 4* hotels aan superlage prijzen

Portugal kreeg niet alleen veel nieuwe wegen maar er werd ook geïnvesteerd in 4* hotels die van je vakantie een waar genot maken. Er zijn hotels met heel veel aandacht voor ecologie, anderen hebben een goed uitgeruste Spa of combineren beiden. Bovendien zijn de prijzen laag om van dit comfort te genieten. We hebben een rondreis Noord-Portugal in designhotels die je van de Douro naar het noorden brengt in prachtige 4* hotels. Of je geniet van een rondreis in Centraal-Portugal in 4* hotels.

Tip 4: Ontdek de verborgen pareltjes van Portugal

Portugal telt heel veel verborgen pareltjes, zowel op het vlak van natuur als van cultuur. Met onze rondreizen brengen we je eveneens naar deze plekjes. Zoals de rondreis Dourovallei en Salamanca. Je ontdekt er niet alleen een prachtig onbekend natuurgebied aan de grens met Spanje maar ook de versterkte stadjes van de Serra a Marofa. Langs de Dourovallei vind je in onze gids insiderinformatie die je weg brengt van platgelopen paden. 

Tip 5: Combineer twee citytrips

In het noorden van Portugal moet je uiteraard Porto gezien hebben. Onze stadswandeling brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen én geeft je tips om de befaamde Porthuizen te bezoeken. Combineer dit met Guimaraes, een stad die niet zo ver is gelegen en snel bereikbaar met de trein. Kleinschaliger is ook Guimaraes rijk aan historische gebouwen en was recent nog Culturele hoofdstad van Europa. Ontdek nu deze rondreis. Of kies voor de combinatie Porto en Lissabon.

Tip 6: Combineer Lissabon met een strandvakantie

Grenzend aan de hoofdstad Lissabon ligt er een mooie kuststrook, de Costa do Estoril of ook wel Costa de Lisboa genoemd. De steden Cascais en Estoril hebben een zeer goede en snelle treinverbinding met Lissabon. Zo kan je genieten van strand en cultuur. Een andere grote trekpleister langs deze kust is Sintra met zijn vele historische gebouwen zoals gebouwen en kerken. Maak een keuze uit ons groot aanbod aan hotels.

Tip 7: Geniet van een rustige strandvakantie

De kuststrook van Portugal is zeer lang. Alhoewel we vooral de Algarve kennen als strandvakantie kan je ook kiezen voor een rustiger strandvakantie in Alentejo, centraal of ten noorden van Portugal. Voor de Algarve hebben we promoties inclusief vliegticket. Voor het noorden zijn er koopjes waarbij de vliegtickets optioneel zijn, zoals in Hotel São Felix Hillside and Nature ****. 

Tip 8: Geniet van de natuur te voet, met de auto of ... fiets

Portugal is rijk aan natuurparken, in zowat elke regio hebben we aandacht voor deze parken en loodsen we je er doorheen, te voet of met de auto. En het kan ook met de fiets. 

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Alle promoties Algarve 8 dagen

    Alle promoties Algarve 8 dagen

    va. € 625 -

    8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  • Rondreizen Portugal 8 d. fly&drive of eigen wagen

    Rondreizen Portugal 8 tot 12 dagen fly&drive

    va. € 759 -

    Er zijn fly & drive rondreizen waarvan vlucht en huurauto inbegrepen is. Van 8-daagse tot 12-daagse rondreizen die je laten verrassen, genieten en ontdekken. Er zijn verschillende thema's met logies van rurale hotels tot luxe designhotels.
  • Hotel São Felix Hillside and Nature ****

    Noord-Portugal 8 dagen in hotel 4* incl. vlucht, huurwagen en 7x diner

    va. € 895 -

    Hotel São Felix Hillside and Nature **** biedt rustgevende panorama's met zicht op zee en de groene omgeving. Ideale locatie voor uitstappen. Promotie inclusief vlucht h/t, huurwagen, 7x ontbijtbuffet en 7x 3-gangen diner. 

  • Alle promoties Centraal-Portugal 4 tot 9 dagen

    Alle promoties Centraal-Portugal 3 tot 8 dagen

    va. € 199 -

    Laat je verrassen door twee rondreizen als fly&drive (met vlucht en huurwagen) of met eigen wagen. Een 4- of 5-daagse promotie in bijzondere hotels zoals een Quinta. Ook promoties met vele extra's zoals excursies.
  • Alle promoties Noord-Portugal 3 tot 9 dagen

    Alle promoties Noord-Portugal 4 tot 8 dagen

    va. € 349 -

    Een ruime keuze met o.m. een rondreis fly&drive, verblijven in half pension, aan zee of in het binnenland. Ook met wellness en bijhorende behandelingen. Laat je verrassen door inbegrepen lokale bezoeken. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info