Abonneren op deze Promoties RSS feed

Koninklijke serres van Laken: tentoonstelling

Koninklijke serres van Laken: tentoonstelling

Bloemententoonstelling van 17 april t/m 8 mei 2015

De Koninklijke Serres van Laken zijn zoals ieder jaar in het voorjaar geopend voor het publiek. Voorzie ongeveer anderhalf uur bezoek, maar hou ook rekening dat je soms opgehouden zal worden in smalle gangen. Het parcours dat je zal afleggen bedraagt meer dan 1 kilometer, het zijn dus heus geen kleine serres. Het is eveneens uniek omdat je nu de hoofdingang van het kasteel neemt tot op nog geen honderd meter van het bordes waar de koning zijn gasten ontvangt.

Bekijk nu een mooie fotoreeks op Facebook van de website Reisroutes.be.

De toegang is via het erehekken van het Kasteel van Laken (Koninklijke Parklaan).
Parking: Vorstenhuislaan (rechtover het Kasteel van Laken).

De snelste reisweg met het openbaar vervoer is vanaf het treinstation Brussel Noord. Daar neem je bus 230 tot aan het Koninklijk Paleis waar deze bus een halte heeft.

Toegangsprijs: 2.50 euro p.p.  -  gratis als je jonger bent dan 18 jaar.
Ten bate van het Hulpfonds van de Koningin en van restauratiewerken en aanschaf van kunstwerken van de Koninklijke Verzameling. Deze bestaat reeds van bij het ontstaan van ons land, is eigendom van de Belgische Staat en bevat kunstwerken van zeer uiteenlopende aard (beeldhouwwerken, schilderijen, meubels, vaatwerk ...) die de Koninklijke Paleizen sieren. Bij het openstellen van de Koninklijke Serres en het Koninklijk Paleis zullen in de eerste plaats de nieuwe of gerestaureerde kunstwerken aan het publiek getoond worden.

Periode: van 17 april tot 8 mei 2015, iedere dag behalve op maandag.

 • Vrijdag 17 april: van 20u tot 22u
 • Zaterdag 18 en zondag 19 april: van 9u30 tot 16u en van 20u tot 22u
 • Dinsdag 21 april, woensdag 22 april en donderdag 23 april: van 9u30 tot 16u
 • Vrijdag 24 april: van 13u tot 16u en van 20u tot 22u
 • Zaterdag 25 april en zondag 26 april: van 9u30 tot 16u en van 20u tot 22u
 • Dinsdag 28 april: van 9u30 tot 16u: parcours aangepast voor personen met beperkte mobiliteit. Rolstoelgebruikers komen best onder begeleiding van minstens één persoon.
 • Woensdag 29 april: van 9u30 tot 16u
 • Donderdag 30 april: van 13u tot 16u en van 20u tot 22u
 • Vrijdag 1 mei: van 9u30 tot 16u en van 20u tot 22u
 • Zaterdag 2 en zondag 3 mei: van 9u30 tot 16u en van 20u tot 22u
 • Dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 mei: van 9u30 tot 16u
 • Vrijdag 8 mei: van 13u tot 16u en van 20u tot 22u

Er werd een parcours uitgestippeld dat je ook buiten de serres brengt, waar je een zicht hebt op een deel van het park van het kasteel. Behalve de serres zal je ook het atelier van Koningin Elisabeth kunnen bezoeken.

Er worden geen speciale toelatingen verleend voor groepen.

Voor de dag die uitsluitend voorbehouden is aan mindervalide personen, dienen de personen die zich in een rolstoel voortbewegen vergezeld te zijn van een valide personen. Alleen op 28 april zijn er voldoende voorzieningen om mensen met een rolstoel optimaal te laten genieten.

Meer informatie op www.monarchie.be en via de infolijn: +32 2 551 34 01

Over de Koninklijke Serres ...
De Koninklijke Serres zijn constructies van metaal en glas, met lange gaanderijen die als overdekte straten het terrein doorsnijden. Sommige planten en bloemen die je er aantreft zijn uiterst zeldzaam en waardevol.

De serres zijn een ontwerp uit 1873 van de bekende architect Alphonse Balat, de leermeester van de internationaal gereputeerde Victor Horta. Het serrecomplex is een exponent van de tijdsgeest: op het einde van de 19e eeuw werden de nieuwste bouwtechnieken gecombineerd met ‘nieuwe' materialen als glas en metaal. De indrukwekkende glazen stolp is een monumentale echo van het paleis, dat een paar honderd meter lager op de Lakense heuvels pronkt.

Het duurde twintig jaar voor Alphonse Balat klaar was met zijn werk en ondertussen vergaarden de tuiniers van koning Leopold II de meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld. Tijdens de bloeiperiode worden de serres opengesteld en kan iedereen komen meegenieten van de betoverende kleuren en bedwelmende parfums.
(AM)

Bron: OPT, AM
Foto: © Alison Cornford-Matheson - iStockPhoto
Belangrijke opmerking:
AT-Europe bvba haalt zijn informatie en de opgenomen links naar websites uit betrouwbare en zorgvuldig geselecteerde bronnen. Doch kan AT-Europe bvba niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele foutieve informatie noch voor het gebruik van deze informatie en zijn eventuele nadelige gevolgen. Voor wat betreft de evenementen raden wij de bezoeker ten stelligste aan om te checken of het evenement inderdaad plaats heeft zoals beschreven op deze pagina en op de andere websites van AT-Europe bvba.

Reviews - beoordelingen

Reacties koninklijke serres van Laken: tentoonstelling

De Ronde Simonne

Weet er iemand of er kleine hondjes toegelaten zijn om de serres te bezoeken?

rita ter wee

Zijn (kleine) honden toegestaan bij bezoek aan de serres? Antwoord: waarschijnlijk niet maar kan nergens op de officiële website hiervan iets terugvinden.

van der ven martine

kunnen we kaarten reserveren omdat ik niet heel lang kan aanschuiven? we kunnen in de week , geen weekend! Antwoord: sorry er kan niets vooraf gereserveerd worden. Je kan sowieso altijd binnen. Indien zeer druk is het even aanschuiven maar als je overdag gaat zijn er geen files.

vermeiren

Mogen hondjes binnen in de koninklijke serres ? Er is niets terug te vinden op de officiële website en er staan ook geen contactgegevens op.

Veerle geerts

Mag een 'midelgrote hond' mee op wandeling in de koninklijke serres?

1 2
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen